Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kansas City 1935 město gangsterů: Soukromý detektiv Mike Murphy přijde při vyšetřování o společníka Swifta, který je brutálně zavražděn. Do případu se zapojuje vrchní policista Speer, bývalý Murphyho kolega. Oba se znovu setkávají, ačkoliv se v minulosti nemohli vystát: zatímco Speer je známý suchar, Murphy naopak neodbytný žvanil. Vzájemná rozpálená nevraživost je však nahrazena společným cílem dostat se k vrahům Dehla Swifta. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Kansas City - 1935. Súkromný detektív Mike Murphy prišiel o spoločníka- zabili ho gangstri. Nezostáva mu, než aby sa spojil s nekompromisným policajtom Speerom, s ktorým sa poznajú z minulosti. Tak tento film asi neprávom niekam zapadol a je to celkom škoda, podľa mňa nie je až tak zlý. Dobré je obsadenie (Clint Eastwood, Burt Reynolds) aj dej filmu nie je zlý, priamy príbeh a skvelé scény robia slušnú prehliadku. Priemerná krimi komédia, Burt Reynolds sa snaží robiť občas vtipy a prednášať hlášky, ale je to tak na hrane vtipnosti, ja osobne som sa jeho hláškam veľmi nesmial, Clint Eastwood sa o to zas toľko nesnažil a prišiel mi vtipnejší, bitky a prestrelky s gangstrami nič moc. Ale atmosféra sa vydarila a odporúčať nejaký film s Clintom Eastwoodom v hlavnej úlohe snáď ani nemusím. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ KINO PREMIÉRA: ÚPF = VII./1989 - réžia českého znenia (ÚPF 1989) = MARIE FRONKOVÁ, Eastwooda dabuje FRANTIŠEK NĚMEC, Reynoldsa dabuje PAVEL SOUKUP, Kahnovú dabuje MILENA STEINMASSLOVÁ - prisahal by som, že existuje aj pôvodný kinodabing SPF, bohužiaľ aj keby to bola pravda, asi je v "prepadlisku dejín". (28.9.2009) ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Eastwood a Reynolds na scéně a taková slabota. Sem tam nějakej suchej vtipek, příběh nic extra drsnyho pro Clinta, leč tam hází zas nasrany xichty, tak nic moc. Ke konci trocha ty akce ala přestřelka na ulici, což bylo celkem gud a ta fackovana, co následovala byla už taková přes čáru. Velký zklamání. ()

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Výborná gangsterská komedie , u které mě pouze mrzí , že je chápana jako průměrné dílo . Skvělí herci , ale nejlepší Eastwood s Reynoldsem , pěkná hudba a pro mě velmi příjemný scénář . Na plný počet to samozřejmě není , ale na tři hvězdičky rozhodně také ne ! Rozhodně nadprůměrná komedie , která prostě pobaví ! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dobová buddy detektívka. Prvá polovica filmu ma vôbec nebavila, keďže sa len nudne vyšetrovala nejaká vražda. Čo ma bežne nebaví. Takisto ústredne duo tu nemá veľa spoločných scén a každý z nich vystupuje sólo. Eastwood hrá svojho typického mlčanlivého drsniaka, ale tentoraz pôsobí nudne. Reynolds je za komedianta, ale jeho hlášky mi vtipné nepripadali. Už som to s filmom skoro zabalil, keď sa v druhej polovici naplno rozbehla akcia. Solídne veľkolepé prestrelky poprekladané starou dobrou oldschool mlátičkou. Takisto duo sa už konečne dalo dokopy a niektoré ich hlášky ma aj rozosmiali. Najviac ma ale bavil running joke s chlastom. Počas prohibície sa chlastali riadne patoky. Zlatá Okena. :)) Takže za jedno pozretie to nakoniec stojí, ale potenciál tu bol oveľa väčší. 5/10. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení se značně komplikovalo a prodlužovalo, protože obě hvězdy, jak Eastwood, tak Reynolds, měli vyjednanou možnost schvalování scénáře. Což vedlo k soupeření a častému přepisování dialogů, kdy chtěli oba vypadat lépe, než ten druhý. [Zdroj: Marc Eliot - Americký rebel - Život Clinta Eastwooda] (Mirokukii)
  • Film měl původně režírovat Blake Edwards. Od filmu se ale distancoval a na plakátu byl uveden jen jako autor scénáře pod pseudonymem Sam O. Brown. Jedním z mnoha důvodů, který vedl k jeho odstoupení, byla skutečnost, že chtěl do role Murphyho sekretářky Addy obsadit svou ženu. (ClintEastwood)
  • Se stopáží 93 minut se jedná o jeden z nejkratších Eastwoodových filmů. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama