Reklama

Reklama

VOD (1)

Ona, její láska, jeho opičák... Philo Beddoe (Clint Eastwood) je bezstarostný řidič kamionu a ranař, který bydlí u své milované – a neméně svérázné – maminky (Ruth Gordonová). Se svým huňatým kamarádem, orangutanem Clydem, kterého vyhrál v sázce, se Philo toulá po zapadákově, dopřává si studené pivo, country odrhovačky a příležitostné rvačky. Jednoho dne jej okouzlí country zpěvačka Lynn (Sondra Lockeová), která mu dá vzápětí košem, když zjistí, že ve vztahu dupe příliš na plyn. Do cesty za svou milou se však Philovi připlete motorkářský gang Černých vdov, stejně jako pořádková policie. Vydobyde kamioňák zpět svou lásku? A udělá Philova máti řidičák? (Česká televize)

(více)

Recenze (75)

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Dost jsem se toho žánru komedie u Clinta bál, ale nakonec to nedopadlo vůbec tragicky. Přestože Sondra Locke už se mi trochu zajídá, tak tady to vyvažoval skvělý Geoffrey Lewis. Film má dost skvělých chvilek, hlavně když je na scéně Clyde, to je nejllepší opice v dějinách filmu:-)) Bohužel se taky najde dost nudnějších chvil a scénář je tak jednoduchoučký, že víc než tři to být nemůže ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Již poměrně "vyšisovaná" sedmdesátková komedie/nekomedie v rytmu country, s uvolněným zamilovaným tvrďákem Clintem, jeho parťákem orangutanem, rvačkami skoro jak od Spencera&Hilla, neschopným motorkářským gangem a nedotaženou, vpravdě ledabylou zápletkou. Je to ve výsledku především slunečně bezstarostný, pohodový výlet, ale že by mne zrovna bavil? 5/10 ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

A já si myslel, že Nikdy neprohrát a Vždycky zvítězit je jeden a ten samej film se dvěma různými názvy, kterej jsem viděl kdysi a který mě strašně bavil. Už v půlce filmu mi bylo divné, že i když tam jsou stejné postavy, včetně výborného opičáka Clydea, děj mi pořád nic neříká. A jaké bylo milé zjištění, že jsou to dva filmy a tenhle je první z nich. Nikdy neprohrát je dost pohodová komedie, s dobrým humorem (který však ke konci už trochu pokulhává), skvělým Clydem, Clintem a Sondrou. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Dobrá oddychovka s už trošku starším Clintem Eastwoodem, kterej se tady fakt snaží a role mu perfektně sedne. Jediný co bych lehce filmu vytknul je trošku moc blbá banda motorkářů který tam Colint kažou chvilku řeže, skoro to až připomínalo filmy s Budem Spencrem a Terencem Hillem, kdy šefík nějaký bandy, vždycky dostaně nejvíc naloženo, ale zábava je to fakt paradní ()

DonQ 

všechny recenze uživatele

Philo je dost možná mým prvním filmovým akčním hrdinou vůbec. Někdy si to možná dám znovu, abych zjistil jestli kouzlo nevyprchalo. Minimálně z nostalgie musím za 4. V dětství velmi často opakovaná VHSka. A to v podstatě Clinta jako herce vůbec nemusím, tak tady byl fajn. Ikdyž nejlíp to stejně rozehrál ten opičák :o) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • „Všichni mí poradci mi říkali, ať netočím film s orangutanem, ať netočím Nikdy neprohrát, ať to prostě nedělám, že tohle není pro mě. Ale co potom je pro mě? Potom na mně přeci není nic zajímavého,“ prozradil Eastwood, který chtěl naplno využít šanci zahrát si v komediálním filmu a parodicky se strefovat do svých starších rolí velkých drsňáků. (ClintEastwood)
  • Při natáčení s orangutanem Clydeem pomáhalo několik krotitelů. Například při jízdě autem Clydea uklidňovali pomocí vysílaček a rádia, aby zvíře nebylo v takovém stresu. V některých scénách orangutana zastoupil kaskadér v opičím obleku. (ClintEastwood)
  • Opičák Clyde se ve svém životě jmenuje Manis. (Terva)

Reklama

Reklama