Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Série děsivých událostí přivede nesourodou trojku (John Boyega, Jamie FoxxTeyonah Parris) na stopu hanebného vládního spiknutí. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (49)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film ve kterým je tma i ve dne(nejsem rasista) a slovo běloch je téměř sprostý slovo. Že to bude film víceméně o černejch bylo jasný už z plakátu. To by mi až tak nevadilo. Začátek mě ale vůbec nechytl a já jsem to měl 100chutí po vypnout. Naštěstí se to po pár minutách rozjede a přichází i nějaký vtipnější scény a hlášky. Snímek se na divák snaží vytasit i nějakou tu zápletku kterou tu radši ale rozebírat nebudu. Z výsledku rozhodně nadšenej nejsem. Na druhou stranu musím uznat, že na to jak to ze začátku pomalu vypadalo na odpad se to nakonec aspoň dalo dokoukat. Víckrát už to ale vidět nechci ani omylem. Na můj vkus hodně málo zábavy na tak přepálenou stopáž. Hodnocení něco mezi 1-2hvězdami. Blíž to má ale k tý jedný. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

V prvom rade musím priznať, že nebyť celkom skvelých a charizmatických hereckých výkonov od Foxxa, Boyegy a prekvapivo Teyonah Parris (ktorá ma otravovala vo Wandavision), tento film by som asi nepovažoval za dobrý. A vďaka nim som si tento film užil. To sa počíta. Prvé dejstvo začína ako gangsterský film, ale je až príliš hlúpy s priveľa popkultúrnych odkazov na to. Ale kvôli hercom to bolo vtipné a fungovalo to. V druhej polovici dejstva nastávajú zreteľnejšie problémy, film sa mení na zvláštne sci-fi, ale bez priestoru na vysvetľovanie alebo vyhýbanie sa zápletkám, viac sa sústreďuje na zábavu a odovzdávanie posolstvá, a myslím si, že celkovo , nakoniec to funguje dobre. Naozaj zvláštne, ale príjemné. 6/10 ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pozitivně na úvod - rozhodně to není stylově tak zaměnitelné jako ostatní současná produkce Netflixu. Bizarní mix sci-fi motivů z Get Out a The Cabin in the Woods utopený v jakože humoru - pravděpodobně proto, aby existovala výmluva, že celá zápletka nedrží úplně logicky při sobě. Nesmysly se vždycky líp zakecaj v komedii než v seriózní scifárně. Průser ovšem je, že skutečně vtipné mi to nepřišlo v podstatě ani trochu, zdejší trojlístek hrdinů (drogový dealer, pasák, kurva) prostě nemůže být normálnímu Středoevropanovi fr sympatický. Místo upřímné zábavy tak nastupují v lepším případě rozpaky, v horším trapno. Za tři hvězdy, ať nežeru, ale po povedeném traileru asi každý očekával víc. Rotteny opět o level až dva mimo, ze zřejmých důvodů. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Neodradilo ma nízke hodnotenie filmu a šiel som i napriek tomu do toho. Začiatok ma s pár dobrými hláškami bral a hovorím si, že to isto nebude také, ako sa tu píše v komentoch. Naviac sa mi lúbil obraz a k nemu i priliehavý hudobný "podmaz".  No a to mi vydržalo prvých tridsať minút. Potom už ma svrbila riť a nemohol som sa dočkať konca. Navyše za tie dve hodiny mi film nedal ani najmenšiu šancu si vybudovať akékoľvek sympatie k trojici hlavných hrdinov. 30%  ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Černošská kultura degradovaná na drogové dealery, pasáky, kurvy a smažené kuře. Je to víceméně chabý pokus o satiru, v níž se černoši pokouší poukázat na to, že za všemi jejich problémy stojí vláda, která s nimi akorát manipuluje. Stylizace je povedená a herecké obsazení není špatné, ale scénář jako takový nedává smysl a divákům postupně servíruje rádoby šílené zvraty, které jsou nucené a film je dopředu jinak nenaznačuje. Hlavní myšlenka filmu se tak ve finále také rozpadá, kdy to musí navíc končit zaprvé happy endem a zadruhé dalším zbytečným zvratem. Jako kraťas by to možná fungovalo lépe, ale to by tvůrci museli osekat polovinu konspiračních teorií, které do filmu narvali. Hodnocení: 30 % ()

Galerie (197)

Zajímavosti (17)

  • Ve scéně, kdy Fontaine (John Boyega), Slick Charles (Jamie Foxx) a Yo-Yo (Teyonah Parris) jedí v restauraci kuře, mají Slick Charles a Yo-Yo problémy s pojídáním svých kousků kuřete, zatímco Fontaine jí svůj kousek kuřete bez problémů. To je způsobeno tím, že Jamie Foxx a Teyonah Parris jedí studené kuře a John Boyega jí teplé kuře. Při natáčení scény během jednoho ze záběrů Boyega původně také jedl studené kuře a rozhodl se, že si dá teplé kuře. Foxx a Parris si až později uvědomili, že Boyega jí horké kuře. (Johnny.ARN)
  • Erykah Badu znovu nahrála svou píseň z roku 1997 „Tyrone“ pro tento film. Některá slova ve verších byla mírně upravena, aby odrážela povahu filmového příběhu o rafinovanosti ovládání mysli. Například v jedné ze slok Badu zpívá: „And every time you come around, you gotta clone Jim, James, Paul and Tyrone,“ místo: „And every time you come around, you gotta call Jim, James, Paul and Tyrone.“ Píseň hraje během závěrečných titulků. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno