Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Série děsivých událostí přivede nesourodou trojku (John Boyega, Jamie FoxxTeyonah Parris) na stopu hanebného vládního spiknutí. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (49)

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Brutálně ujetej biják plnej brilantně vystavenejch hlášek, který ho řadí v tomto směru k naprosté špičce kinematografie. Především Jamie Foxx tu posílá jednu hlášku za druhou jedna radost. Oni naklonovali Tyrona je těžkotonážní klonovací nálož plná absurdních a velmi originálních nápadů, které tak snímek řadí k jednomu z nejlepších auteurských počinů za poslední roky. Velmi podobný pocit po projekci jsem měl z prvního Zombielandu. I přes několik málo významných scénáristických přešlapů, převážně souvisejících s využíváním kamerového systému (sci-fi seriál Silo je po této stránce o kus dál), řadím Oni naklonovali Tyrona velmi vysoko. Za poslední dobu jsem se u málokterého filmu takto královsky bavil. Čtyři hvězdy. 👍 (23.07.2023) ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Takhle nízké hodnocení? Klasicky rasistické Česko plné zahořklých lidí, pohrdajících černošskou kulturou. Po The Blackening další černošský zajímavý a neotřelý projekt, tentokrát překvapivě z produkce Netflixu, který sice narozdíl od The Blackening úplně nestřílí do černošských stereotypů ve filmech, jako že si spíš pohrává s otázkou problémů ve společnosti USA mezi bělochy a černochy. Zápletka o klonování mi zaujala už od prvního oznámení tohoto filmu. Komediální až satirické pojetí filmu prospívá, ačkoliv inspirace Jordanem Peelem je zjevná. Přiznávám, že ve scénáři jsou plot holes jak v okolí Bachmutu, ale tvůrcům nelze upřít snahu o zajímavý námět nepodobný Peelovým Get Out nebo Us. Boyega mi herecky nezaujal tolik, jako Jamie Foxx, kterému sedne snad jakákoliv role. Komu se líbí tyhle filmy s disturbing atmosférou a nevadí mu černošská kultura a způsob jejího vyjadřování, mohl by se mu tento snímek líbit. Nejlepší scénou je ta, kde za hudebního doprovodu rnb klasiky René & Angela - I’ll Be Good vyrazí gangsterské lowridery do boje proti governmentu :D Na rottenech má film přes 90% od kritiků i od audience. Ale v zemi kde na Netflixu vede nějaká česká sračka s Langmajerem nemá šanci They Cloned Tyrone zaujmout. 3* ()

Reklama

bobstock 

všechny recenze uživatele

Taky se přidám s promarněných potenciálem. Měla to být luxusní, ustřelená scifi na námět konspiračních teorií s přesahem a zpodobněním černošského vývoje a nejrůznějších revolucí vůči vyšší moci. Jako divák jsem byl zpočátku zmaten v jakém období se to vlastně odehrává, takže z 80tek jsem plynule přecházel, podle narážek na nejrůznější filmy s bělošskými hrdiny, až někdy do současnosti. Další bolestí byla tuctová podívaná, ničím nijak nenadchla a nakonec nepatřičná 120 minutová stopáž. Člověka to zamrzí, ústřední trio celkem funguje, bohužel nic zapamatovatelného nenabízí. 50% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Neodradilo ma nízke hodnotenie filmu a šiel som i napriek tomu do toho. Začiatok ma s pár dobrými hláškami bral a hovorím si, že to isto nebude také, ako sa tu píše v komentoch. Naviac sa mi lúbil obraz a k nemu i priliehavý hudobný "podmaz".  No a to mi vydržalo prvých tridsať minút. Potom už ma svrbila riť a nemohol som sa dočkať konca. Navyše za tie dve hodiny mi film nedal ani najmenšiu šancu si vybudovať akékoľvek sympatie k trojici hlavných hrdinov. 30%  ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pozitivně na úvod - rozhodně to není stylově tak zaměnitelné jako ostatní současná produkce Netflixu. Bizarní mix sci-fi motivů z Get Out a The Cabin in the Woods utopený v jakože humoru - pravděpodobně proto, aby existovala výmluva, že celá zápletka nedrží úplně logicky při sobě. Nesmysly se vždycky líp zakecaj v komedii než v seriózní scifárně. Průser ovšem je, že skutečně vtipné mi to nepřišlo v podstatě ani trochu, zdejší trojlístek hrdinů (drogový dealer, pasák, kurva) prostě nemůže být normálnímu Středoevropanovi fr sympatický. Místo upřímné zábavy tak nastupují v lepším případě rozpaky, v horším trapno. Za tři hvězdy, ať nežeru, ale po povedeném traileru asi každý očekával víc. Rotteny opět o level až dva mimo, ze zřejmých důvodů. ()

Galerie (197)

Zajímavosti (17)

  • Ve scéně, kdy Fontaine (John Boyega), Slick Charles (Jamie Foxx) a Yo-Yo (Teyonah Parris) jedí v restauraci kuře, mají Slick Charles a Yo-Yo problémy s pojídáním svých kousků kuřete, zatímco Fontaine jí svůj kousek kuřete bez problémů. To je způsobeno tím, že Jamie Foxx a Teyonah Parris jedí studené kuře a John Boyega jí teplé kuře. Při natáčení scény během jednoho ze záběrů Boyega původně také jedl studené kuře a rozhodl se, že si dá teplé kuře. Foxx a Parris si až později uvědomili, že Boyega jí horké kuře. (Johnny.ARN)
  • V závěrečné scéně se Tyrone (John Boyega) probudí, oblékne se a vyjde ven. Jedná se o referenci na film Pátek (1995), na jehož scénáři se podílel Ice Cube. Tyronovo oblečení se dokonce podobá postavě Craiga (Ice Cube) z filmu Pátek. (Johnny.ARN)
  • Erykah Badu znovu nahrála svou píseň z roku 1997 „Tyrone“ pro tento film. Některá slova ve verších byla mírně upravena, aby odrážela povahu filmového příběhu o rafinovanosti ovládání mysli. Například v jedné ze slok Badu zpívá: „And every time you come around, you gotta clone Jim, James, Paul and Tyrone,“ místo: „And every time you come around, you gotta call Jim, James, Paul and Tyrone.“ Píseň hraje během závěrečných titulků. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama