Reklama

Reklama

Alibi na klíč: Den D

  • Francie Alibi.com 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Hlavní hrdina Greg měl se svými kumpány agenturu na výrobu alibi. Záletníkům a každému, kdo zrovna nechtěl říct pravdu, připravili alibi ušité přesně na míru. Jenže se zamiloval a svojí přítelkyni slíbil, že nebude lhát ani ke lžím dopomáhat někomu jinému. Jeho život dostal řád a klid, dokonce až příliš. Ne však na dlouho! Greg se rozhodne požádat svou dívku snů o ruku, ovšem její láskyplné „ano“ má jednu podmínku. V jejich Den D chce konečně poznat Gregovy rodiče. Jenže jeho otec je podvodník a kriminálník, matka hvězdou erotických filmů, navíc jsou rozvedení a nesnáší se. Tahle smrtící kombinace má sílu zničit celou svatbu i přilehlé okolí. Greg proto musí s kamarády ještě naposledy oživit agenturu a pro poslední alibi najít falešné rodiče. Plán vychází přesně do té chvíle, než se objeví ti skuteční. Nastává panika, rychle je potřeba najmout falešnou nevěstu a souběžně s jednou svatbou je nutné uspořádat i druhou svatbu v sousedově domě. Následná lavina karambolů, malérů a zvratů nedá postavám ani divákům vydechnout. Skutečný Den D! (Bontonfilm)

(více)

Recenze (85)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Sequely zvyknú parazitovať na úspešných prvých dieloch, a tak je tu vždy obava, či to vôbec bude stáť za to. Námet Alibi.com mal však dosť dobrý potenciál, a tak sa na tomto podklade dalo v pohode natočiť aj vydarené pokračovanie. Áno, celé sa to síce točí okolo svadby, ktorá je komplet celá zmanipulovaná, a vďaka pribúdajúcim komplikáciám sa všetko o to viac komplikuje. Opäť skvelé postavy, svojský humor, vtipné scénky, aj keď miestami zbytočne prepálené a teatrálne. Ale inak skvelé, dokonca by som povedal, že lepšie ako "jednotka". 4* ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že Lachoš docela úspěšně a vkusně pokračuje v tradici zabožroutských trhlých taškařic 70. a 80. let, aniž by sklouzával do trapkofekálu nebo vám dle not probuzněné demagogie neomarxistických pamrdů z Evropské Utopie prvoplánovými manipulativními hahatumory násilně tahal domů k té přeci tolik bezproblémové asimilaci výbušnou islamistickou verbež, senegalské krimoše či ukrutně genocidované seksuální dezorientáty a transpohlavníky. Prostě takové kapku zmodernizované, šarmantní klasické Funesoviny a Belmondoviny, okořeněné několika opravdu vypečenými, brutálními frky. Najít dnes v hnojišti levičáckých mediálních oligopolů něco bezelstně vtipného a nesnažícího se převychovávat tupé stádo k povrchní patomorálce falešného altruismu za účelem dobrobytí a světovlády hrstky bolšokapitalistických oligarchů, to je už pomalu stejně složité, jako najít kompatibilního dárce žlučových kamenů či hemoroidů k transplantaci. Čili velmi potěšené čtyři strupy. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Philippe Lacheau a jeho parta zase a opět za plný počet. Tahle parta je jediná, která drží komediální žánr nad vodou a aktuálně není žádná jiná konkurence, která by se jim alespoň trochu přiblížila. Je až neuvěřitelný, že se jim opět povedlo natočit skvělý film, kde opět přichází s novými nápady, zároveň si drží své trademarky, přibydou staří-noví známí a celé je to zkrátka přesně takové, jak od téhle party čekáte. Kdo je doposuď nezná, měl by být po hříchu potrestán. Sice bych na jednu stranu ocenil úplně jiný film, nebo raději viděl sequel Nicky Larsona, ale i Alibi na Klíč byla trefa do černého. Elodie Flontan je čím dál krásnější, ta ženská zkrátka nestárne, Boudali i Arruti mají sice méně prostoru, kvůli množství nových postav. Potěší rozhodně návrat Jokera ze Superblba a Lacheau opět výborný. Tentokrát se sice tvůrci vyvarovali filmovým narážkám, ale hezky to tady celé graduje. V jednu chvíli je film dokonce i napínavý, kde se všechno začne neskutečně srát až je z toho pomalu Thriller. Hlášky jsou opět neskutečné, nápady šileně bláznivé a samotné finále s 2 svatby a následným slow motion Battlem je opravdu vrchol jak po řemeslné stránce, tak i po té humorné. Smál jsem se, brečel jsem ( dojetím i smíchy) byl jsem překvapen, šokován a neskutečně moc jsem se bavil. Bral bych ještě o půl hodiny delší nálož. Velmi bych si přál, aby si příště vzali na paškál hororové postavy a udělali z nich pořádnou parodii.. Snad dreams comes true. 9/10. ()

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Jak můžou být Philippe Lachau a jeho parta tak moc skvělí! Je to rok od Super-blba jehož kadence gagů mi přišla naprosto geniální a tenhle režisér, herec a scénarista se u mě dostával na piedestal nejlepších komediálních tvůrců současnosti… O rok později přijde s tímhle. Pokračování jejich nejúspěšnějšího filmu je snad ještě nabušenější, šílenější a vtipnější než jednička. Tohle je ten typ filmů, co si pustit s přáteli. Neskutečný talent, neskutečná porce nápadů. Díky za to! Další film očekávám s největším možným natěšením. Komedie roku! Gag z liskáním prdele nahého otce mě normálně vyhrklo slzy do očí. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Do pokračování povedené komedie Alibi.com jsem šel už trochu s obavami. Teď už vím, že zbytečně. Čekal jsem to slabší ale popravdě za mě zde bylo víc forků kterým jsem se od srdce zasmál. Takže dvojka(pokračování) je za mě o malinko lepší. Poctivý 4hvězdy. Ikdyž i zde jsou o5 vtípky se psem(zbytečně). ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu jsem se dostal úplně náhodou. Není to první nová francouzská komedie s tímto obsazením, co jsem viděl. Děj je poměrně vtipný, i když lehce předvídatelný. Greg nechce na svatbu pozvat své rodiče, a tak zorganizuje falešnou svatbu. Jak se ale říká, lež má krátké nohy a ani tohle se nedá ututlat. Pak už jen následuje série šílených shod okolností a všechno se protne. Samozřejmě je ale heppáč nevyhnutelný. "Jsou pravé!" ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tá zostavička je proste vynikajúca, čo ksicht, to sranda už len na pohľad, nie to ešte čakať na tie gagy. Jednotka bola u mna za plnú paľbu, toto veľa nezaostalo, možno ku koncu už menej vtipov, ale tempo skvelé a furt niečo úsmevné príde. Našťastie žarty neskĺzajú do trápnosti, tu sa to stalo možno raz. A z toho, čo sa tu uvarilo nebola len dobrá zábava, ale aj nádej, že kľudne by mohla vyjsť trojka. Tvorcovia evidentne nápady majú. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jednička byla lepší, tohle už je moc překombinované a ta hlavní devíza filmu, totiž ukázka všech těch agenturních fintiček, tady až na pár pro děj nutných akcí chybí. Gérard Jugnot nám zestárl příšerně. Elodie Fontan není můj typ. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vtipnější a svižnější než první díl, ale stále s takovou kadencí fórů, která je dost kolísavá. Vše přesně v duchu Lacheauova bláznivého humoru, který přináší ve výsledku citlivé téma přípravy svatby do kterého vrší jeden větší průser než druhý. Některé scény vynikající, jiné slabší, další trapné. Na sobotní odpoledne ideální. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Fajnová zábava, ktorá sa už v druhom pokračovaní snaží o reštart slávnych francúzskych komédií. Nie vždy to vyjde, občas sa príliš tlačí na pilu. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Jak se mi líbila jednička, tak se mi líbila dvojka. Stejný rytmus i styl humoru, dost novych nápadů (“Konečně nám vyhrajete Ligu mistrů”). Žádná normalizace, žádná výchova diváka. Komedie jak ze zlatých 70. let. Skoda, ze tohle u nás nikdo moc točit neumí (i když Teambulding ma docela podobny styl). ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

K tomuhle je další komentář zbytečný. Lacheau a jeho parta to zas a znova dokázali a natočili totálně ujetou, zábavnou, potřeštěnou a velmi sebevědomou komedii, která mě bavila nonstop. Bez hluchých míst, jen humorná jízda po celých 90 minut. Smekám, tihle kluci jsou klenot nejen Francie, ale celého filmového průmyslu. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Jsem ochotný připustit, že nudní lidé holt musí mít své komedie, ačkoli si myslím, že by bohatě stačilo každý rok prostě přehodit plot do jejich rezervace nějakou další iterací Perfetti sconosciuti, ale když už, tak proč tenhle devadesátiminutovej mindset videoklipů Richarda Krajča musí vypadat, fujtajxl, jak reklama na margarín? Ptám se! Původně jsem se chtěl zmínit o tom, že Němci získali titul nejnevtipnějšího národa od Francouzů v rámci válečných reparací, nicméně jsem si záhy uvědomil, že ony ty současné německé komedie jsou vlastně úplně stejné. Nuda je globalizovaná a má podobu rodinné zahradní párty na sateltiních předměstích. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Lacheau a spol. sice jednicku neprekonali, ale udrželi laťku hodně vysoko a přišli s další výbornou komedií. Fórů je tu snad milión a i když tu a tam nějaký nevyjde tak za 30 vteřin přijde jiný který spolehlivě zabere. Mám tuhle partičku fakt rád…80% ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Na všechny filmy party okolo Philippa Lacheau se těším víc, než na komedie hollywoodské produkce. Mají lehkost, nápaditost, skvělé filmové scénické citace a výbornou screen presence všech 4 úvodních protagonistů.  Zpočátku se to trochu příběhově hledalo a jsou zábavné spíše jednotlivé scénky, ale ke konci si to začne sedat jako prdel na hrnec s naprosto úžasným finále a boží akční scénou, kterou poznáte až jí uvidíte. Velký plus je, že si to nepomáhá vyšeptanými francouzskými hvězdami. Kéž by něco podobně lehkého a nápaditého natočil někdo u nás místo prcacích komedií o nevěře. Tohle je vtipný, lehký, má to uměleckou hodnotu a kinabby to věřím naplnilo úplně stejně jako Langmajer v roli děvkaře. 9/10 ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Ani druhá část nebyla špatná. Kadence vtípků a gagů jak ze samopalu. Některý na sebe navazovaly jak z těch nejslavnějších frantíkovskejch komedií. Zdařilá zábava. 60%. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Podle očekávání byla ta eskapáda z pohledu realističnosti těžko uvěřitelná, nicméně co se týče úrovně humoru, promyšlenosti a spádu není co vytknout, takže překvapivě kvalitní dvojka a Lacheauova tvorba jako obvykle velmi dobrá. 75% ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Podle očekávání to skvělá parta zase zvládla. V dnešní době je celkem škoda, že to má jen 88 minut, ten konec mohli trošku natáhnout, ale lepší takhle než tam mít slepá místa. Válel jsem se smíchy a rozplýval nad závěrečnou scénou, seklo by jim to i doopravdy. ... K*koti na sněhu :D ... GA Cinema ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Na moje prekvapenie, v podobnej kvalite a duchu ako jednotka, čo je prekvapujúce. Dalo sa to dopozerať, niekedy aj zasmiať a udržalo si to tú strelenosť v druhej polke, takže fajn. 3 z 5 ()

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Po šesti letech, ale i tak tvůrci zachovali ducha předešlého filmu a absurditu scének vybrousili do pomyslného vrcholku. Smáli jsme se v kině doslova od první minuty a už nás nic nezastavilo, až si myslím, že jsme rušili ostatní. Ono to ale nešlo držet v sobě a zachovat etiketu, když vám tam lítají bišonci na dronech, sousedi strojí tu samou svatbu, Alibi mají pobočku v Marakeši, no a členové této společnosti jsou prostě odborníci v pravém slova smyslu. Škoda, že takovou komedii člověk objeví jednou za 3 roky, tohle je přesný důvod proč člověk na film jde. Jestli Phillipe a Elodie chtějí člověka na hodinu a půl rozveselit a poslat do kolen, u mě bodují na plné čáře. Merci a zítra na chmel do Loun. ()

Reklama

Reklama