Reklama

Reklama

Americká romantická komedie vypráví o mrzutém manhattanském zubaři Bertramu Pincusovi (Ricky Gervais), který podstoupí operaci, při níž nečekaně zemře, ale za pár minut znovu ožije. Poté zjistí, že má schopnost, o kterou rozhodně nestál - vidí duchy a může s nimi komunikovat. A co je ještě horší, duchové po něm neustále něco chtějí. Navíc ho jeden z nich, někdejší byznysmen Frank Herlihy (Greg Kinnear), zatáhne do intriky, týkající se jeho ženy Gwen (Téa Leoni). Ta se totiž chce znovu provdat za muže, jehož Frank podezírá z nekalých úmyslů, a díky tomu se všichni zamotají do zábavné leč prekérní situace mezi tímto a oním světem. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Terva 

všechny recenze uživatele

Začátek je povedený. Agregát od klimatizace a autobus - šokující -, srandovní..ááá teď néé!! Spousta dobrých hlášek : kouření slouží nějakému účelu, pročistí stavy a zbaví nás pitomců. Dobrý večer doktore Pincusi. Jděte do háje!! Nechal jsi noviny na inzerátech na mobily, sadisto!! Ona měla zvláštní nemoc. Slyšela jste o autokanibalismu? Kde jste sehnala toho koně? Ke konci jsem opravdu brečel, byl jsem vtažen do děje a skoro jsem zapomněl, že je to komedie. Ale když se rozhodl dělat ty správné věci, jinak to ani nešlo, prostě to patří k příběhu. Moc hezká komedie. Hudební stránka taky dobrá, jen pro připomenutí: The Beatles nebo John Mayer. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

První půlhodina Města duchů mě naprosto uchvátila, něco tak elegantního a hravého nám naposledy naservíroval snad jen George Clooney se svými Tvrdými palicemi. Už jsem se začal radovat, že se nám tu zrodila další komedie jak vystřižená z filmografie Caryho Granta. Film ve své druhé třetině bohužel ztrácí dech a ke slovu přichází typická romance, jakých jsme viděli už spousty. Jakmile se film začal věnovat vztahu zubaře v podání Rickyho Gervaise a vdovy (Téa Leoni) po jednom duchovi, kterého zubař vídá, film mě i přes hravé dialogy chvílemi trošku nudil. Ještě že se vždy včas objevili duchové v čele s fantastickým Gregem Kinnearem, aby film zase aspoň na chvíli vystřelili do zábavných výšin. Kdyby bylo Město duchů celé jako jeho první třetina, neváhal bych sáhnout po pětihvězdičkovém hodnocení. 70% ()

Reklama

tom88 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá americká jednohubka, ktorá má možno niečo do seba, ale nie je nijak výnimočne natočená. Opäť film vyznel príliš tuctovo po viacerých stránkach, ako scenár, réžia, herci atď. Nevravím, že film je na obtiaž, no chcelo by to viacej vychytávok v deji, proste nejaký silnejší drajv. Inka možno by neuškodilo keby mal film o pár minút menej. 55% ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Príjemná romantická komédia z ktorej však Koepp mohol vyťažiť ďaleko viac než len oddychový film na 1 pozretie. *SPOILER* scéna v ktorej zubár Pincus plní mŕtvym ľuďom "nedokončené poslania" je vážne nádherne dojemná, veľká škoda že takýchto momentov nie je vo filme viacej. *SPOILER* Čo sa týka hereckého obsadenia Greg Kinnear bol v úlohe mŕtveho neverného manžela brilantný, spočiatku nesympatický Ricky Gervais nakoniec nebol takým castingovým prešľapom ako som sa pôvodne nazdával a Téu Leoni obľubujem od chvíle keď som uvidel v Jurskom parku 3 a v Meste Duchov bola ostatne ako vo väčšine filmov uvoľnená, prirodzená a sympatická. Akurát toho psa by som zo scenára úplne vyškrtol a trocha pozmenil úvod. P.S: Mumifikácia a nádoby s vnútornosťami dajú zaspomínať aj na starú dobrú Sommersovu Múmiu. 70% ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Ricky Gervais je po Simon Pegg(ovi) ďalším Inglišmenom v Njújorku, prehrabáva sa pacientom v tlamách a je príšerným introvertom. Ak podobnú postavu Nicholson v Lepší už to nebude priviedol priam k dokonalosti, Ricky, aj keď zlý nie je, je o triedu horší a poďakovať za to môže akurát tak čajíčkovému scenáru, ktorý mantinely romkomédie či duchárčiny nepreliezol. Kinnear hral, akoby mu za to ani zaplatiť nemali a Téa tiež len na pol plynu. Dej filmu prelúsknete v čase, keď skončia úvodné titulky a Kinneara si podá autobus. Takže správne je π. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (10)

  • Při premiéře v Kanadě se zeptala jedna z novinářek, jak napadlo autory filmu dát hlavní postavě zubaře tak hroznou zubní protézu. Připadlo jí to vtipné. Vtipné bylo ale především to, že Ricky Gervais žádnou protézu neměl, hrál samozřejmě se svým chrupem. (don corleone)
  • Při natáčení prohlásil Gervais, že to je poslední film, ve kterém hraje a nemůže mluvit do natáčení. (don corleone)
  • Hlavní postava byla pojmenována podle známého dentisty Charlese Pincuse, který se zabýval estetikou chrupu. (don corleone)

Reklama

Reklama