Reklama

Reklama

Ztraceni ve vesmíru

Trailer

Píše se rok 2058, kosmické lodě vzbouřenců napadnou stavbu hyperbrány, která má umožnit cestu hyperprostorem na vzdálenou planetu Alfa Prime. Lidstvo by zde mohlo najít nový domov poté, co neodvratně vyplýtvalo energetické zásoby Země. Jako první se má na cestu vydat autor projektu, profesor Robinson, se svou rodinou, manželkou Maureen a třemi dětmi. Pilotem lodi je Don West a nedobrovolným černým pasažérem doktor Zachary Smith. Doktor pronikl na palubu, aby provedl příkaz svého „zaměstnavatele“, obchodníka vydělávajícího na ekologické krizi, a přeprogramoval robota Robinsonových tak, aby všechny zabil. Sám se však stane obětí atentátu. Obchodník se ho dokončení úkolu rozhodl zbavit. Po urputné bitvě se rodině podaří robota zneškodnit. Jejich loď se ale ocitla v gravitačním poli Slunce a jedinou nadějí na záchranu je únik do hyperprostoru. Protože k tomu dojde mimo hyperbránu, není možno cestu kontrolovat. Loď se vynoří ve zcela neznámé části vesmíru, a ještě navíc v budoucnosti. Tady objeví zničenou pozemskou loď Proteus, která se je snažila najít, musí se utkat s pavoučími monstry požírajícími kov a na blízké planetě pohlédnout do vlastního osudu a pokusit se změnit tragickou budoucnost. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (265)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Ta studená válka začíná být horká.......... Vydejme se na dalekou cestu k Alfa Primě, a k planetě, která je určena ke kolonizaci. Robinsonovi už jsou zachumlaní, tak můžeme startovat. CITÁT - Opička otočí vypínačem...... Jenže cesta se moc nepovede. Globální teroristé zaútočí a Robinsonovi se ztratí ve Vesmíru. Film dle mého gusta. Mimozemšťané, cestování časem, vtipné scény, ironie, hezké ženy a trocha krve. CITÁT - A dav šílí!!!........ Zde je jeden krásný dialog nedialog, který je spíše směsicí monologů. MAUREEN (Mimi Rogers) - Dobrou noc, Johne. JOHN (William Hurt) - Dobrou Mauri. WILL (Jack Johnson) - Dobrou noc, Judy. JUDY (Heather Graham) - Dobrou noc, Wille. BART (OPICE) - váááummm. PENNY (Lacey Chabert) - Dobrou Willi. WEST - To si snad děláte srandu?....... V předcházejícím dialogu chybí už jen jeden člověk, ale ten má kecy skoro celý příběh. CITÁT - Nesnáším děti......... Když vím, že film je natočen v roce 1998 jsem rád, že už v té době dokázali natočit něco, co obsahuje spoustu klišé situací, které jsou do příběhu vloženy, tak že nezesměšňují, ale naopak fungují jako dobrá zábava. CITÁT - Nezapomeňte, že se za náma rozpadá planeta.............. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Nepochopitelný film. Nepochopitelný z toho důvodu, když si někteří z nás uvědomí, že jde o film režiséra, který nám naservíroval dokonalou nekompromisní vypalovačku jménem, Predator 2. V době premiéry to ale nechápal nikdo. A dnes už je to každému jedno. A taky dobře. Na závěr jen: ,,Nebezpečí! Wille Robinsone,nebezpečí!´´. Jo a Oldman má asi ty nejlepší hlášky. No...asi....určitě. Joey z Přátel meets Annie Blackburnovou z Twin Peaks. A samotný Jupiter 2 je supr. Měl jsem si ten model před 22 lety, koupiti.:( Ovšem ost album (pro neználky, to je ost jen se songy) je to nejlepčí, co tento film vyplodil. Předělávka původního main theme od Apollo 440 je dodnes, kulervoucí nářez ukazující všem ostatním, jak se to má dělati. Pozn. z r.2021... díky sledování orig., zvláště pak 1.s., dávám silné 3.5, i když to vizuálně zůstává na 3. Musíte prostě znáti původní tv s. aby jste to dostatečně ocenili. Jako já.;-) A pokud je tv s. šílený (což zcela jistě je) tak tento film je ještě při zemi. ()

Reklama

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Rodinná sci-fi záležitost, která pro mě dlouho byla úspavadlem v mých dětských letech. Když jsem se rozhodnul pro reprojekci, stále to má své kouzlo. Na plných pět hvězd to není, ale krásné čtyři hvězdičky si to (už kvůli nostalgie) rozhodně zaslouží. Zbraně za milióny doláčů...A já bych to všechno vyměnil za jeden mizernej raid. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ztracení ve vesmíru, které pro jejich vzrušující zábavnost a komerční úspěch už nikdo nikdy nehledal.. Klížení očí způsobující ztělesnění filmové sterility, při jehož sledování jsem se mohl pouze utěšovat myšlenkou, že se někdy v nekonečném universu ztratím s Heather Graham a přitom nebudu trvat na tom, že musí mít na sobě kosmický oblek kopírující její ladné tělesné křivky. Škoda, že se z těch 80 mil.USD rozpočtu nenašel ani cent na učitele herectví pro Joeyiho Matta "Nachystejte mi uzenáče, na snídani jsem zpátky" LeBlanca.. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Ok, je to ukrutně starý, ale nechápu, že se to někdy mělo brát vážně, spíše to funguje jako parodie na tyhle filmy... Vlastne si rikam, jestli opravdu to všem za ty prachy stalo, aby hráli v takové aracce, protože to, co co říkají, tak jse si představovala, jak si z toho ti herci sami museli dělat prdel mimo scénu a jak muselo být těžký u toho udržet vážnou tvar... ()

Galerie (56)

Zajímavosti (17)

  • Všichni hlavní aktéři měli podepsané kontrakty minimálně na dva další sequely. Možná pokračování se však neuskutečnila, protože film měl v Severní Americe katastrofálně nízké tržby, které nepokryly ani celkové náklady. (Lavran)

Související novinky

Horší než náckové...

Horší než náckové...

02.01.2009

...jsou pekelné mocnosti. Přesvědčí se o tom spojenecké komando, které se během 2. světové války vydá na záchrannou misi (možná najít nějakého Ryana), avšak nechtěně otevře bránu do Pekla a místo… (více)

Reklama

Reklama