Reklama

Reklama

Gen V

(seriál)
Trailer
USA, (2023–2024), 14 h 7 min (Minutáž: 39–59 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks), Darick Robertson (komiks)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Ze světa seriálu The Boys vychází Generace V, strhující nový seriál, jenž se odehrává v jediné americké škole pro superhrdiny. Tito nadaní studenti otestují své morální hranice při soupeření o nejvyšší hodnocení na univerzitě a možnost přidat se k Sedmičce, elitnímu týmu superhrdinů Vought International. Když vyjdou najevo temná tajemství školy, musí se rozhodnout, jakými hrdiny se chtějí stát. (Prime Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

LizianShaw 

všechny recenze uživatele

Je to zajímavé, jak si The Boys utahují ze všech superhrdinských klišé, přitom se se svým rozrůstajícím vesmírem stávají tím samým, co MCU. Avšak to určitě netvrdím, že Boys musí být jen jeden samotný seriál, jen bych dbal víc na kvalitu. Gen V, stejně jako Diabolical se nepovedl. Občas jsem si také říkal, že The Boys by bez Butchera a Homelandera byli k ničemu, ale tam je ten scénář dost protkaný zvraty, a popculture humorem, tak, že je to pořád na vrcholu dnešní supes parodie. Gen V má jako protagonisty nudné teenagery a očekává, že když hodí do každého dílu cameo a sex scénu, tak že to zachrání. Je to ale dost nudná soap opera, a někdy se to blíží i k Cw poměrům. A dát dvě epizody ''trip down the Memory Lane,''... umíral jsem nudou. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Spin-off Boys se celkem povedl. Není to sice takový nářez jako originál, ale jako výplň to stačí v pohodě. Dostáváme jakousi sondu do světa mladých hrdinů na vysoké škole. Samozřejmě tam kromě večírků je i nějaké to spiknutí, takže problémy na sebe nenechají dlouhou čekat. Propojení s Boys tam je, ale jen okrajové. Hlavní hrdinové jsou celkem sympatičtí a baví mě. Místy i celkem zajímavá akce. Nakonec se t hezky propojí hned s několika známými postavami. Je to super a baví mě to, ale Boys jsou lepší. Rozhodně to dost rozšířilo tento svět a nalákalo mě to na další sérii. "Vybouchlo mu péro." :D ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Spin-off The Boys, který rozhodně neurazí. Na druhou stranu je na místě si uvědomit, že na hlavní sérii se to nechytá, to absolutně. Postavy docela zaujmou, některé z nich opět s naprosto šílenými schopnostmi (třeba Emma se svým zvětšováním/zmenšováním, ale i ústřední Marie s ovládáním krve). Příběh mě jako celek moc nezaujal, ale jasně, našly se momenty, kde jste čuměli na obrazovku jako puci a snažili se vstřebat a pochopit, co se právě sakra stalo :D (tenhle zvrácený vesmír se nezapře, to každopádně). Z celé stopáže potěšily zejména camea, kdy Soldier Boy pobavil a Homelander...no ten prostě zachoval jako Homelander (nic jiného bych ani nečekal). Takže ano, jako oddechovka to funguje, další sérii si možná pustím. Ale už chci 4.řadu Boys...Moc dlouhé čekání toto. Za mě dávám 6/10 ()

Kopi1 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se bál, jelikož skoro všechny teen seriály jsou za mě hodně bídné, ale zde to bylo dobrý. Casting kulhá tak na půl, děj je v pohodě, za to masakru je tu možná ještě více než v The Boys. Ke konci se děj posunul podle mě až moc rychle a předtím moc pomalu, ale hlavní je, že styl původního seriálu se promítl i zde v hektolitrech krve a i akce je dobrá. U této 'vsuvky' jsem se zabavil, rád zkouknu další řadu, ale teď mi dejte už to hlavní. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Srovnávat to se svým věhlasnějším bratříčkem je prostě špatně. Gen V se ho nesnaží napodobit, naopak se snaží vyprávět svůj originální příběh, akorát s "teen" postavami. I přes to je ale děj v Gen V s The Boys  provázanější víc, než většina fanoušků ze začátku očekávala, což kvituji. Seriálu pomáhá i fakt, že postavy nejsou tupé chodící ovečky bez mozku, a to co dojde divákovi, dojde i postavám v seriálu. Vaší pozornost si Gen V jednoznačně zaslouží. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (11)

  • Poté, co doktor Cardosa (Marco Pigossi) předá virus Victorii Neuman (Claudia Doumit), tak odchází k autu a doktorovi následně vybouchne hlava. V ten moment začne hrát píseň „Heads Will Roll“ od Yeah Yeah Yeahs. (BaBca_)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Reklama

Reklama