Reklama

Reklama

Banda

(seriál)
  • USA The Boys
Trailer 2
USA, (2019–2024), 32 h 17 min (Minutáž: 54–68 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks), Darick Robertson (komiks)

Hrají:

Karl Urban, Jennifer Esposito, Jack Quaid, Erin Moriarty, Tomer Capone, Laz Alonso, Jessie T. Usher, Chace Crawford, Dominique McElligott, Karen Fukuhara (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Seriál The Boys, adaptován z komiksové předlohy stejného názvu a vytvořen hercem a režisérem Sethem Rogenem, je zasazen do alternativního vesmíru, kde jednotlivci obdaření supermocí jsou uznáváni širokou veřejností jako superhrdinové. Tyto superhrdiny vlastní silná společnost Vought International, která je prodává a zpeněžuje. Tito superhrdinové se ve svém osobním životě chovají arogantně a rádi zneužívají svoje superschopnosti. Seriál sleduje primárně dvě skupiny: Sedm, neboli přední tým superhrdinů Vought International a skupinu The Boys, která se snaží zničit tyto zkorumpované superhrdiny. Skupina The Boys je vedena Billym Butcherem (Karl Urban), který nenávidí všechny superhrdiny a skupina Sedm je vedena egoistickým a nestabilním Homelanderem (Antony Starr). Mimo jejich konflikt sleduje seriál také nové členy každého týmu: Hugh "Hughie" Campbell (Jack Quaid), který se přidá ke skupině The Boys hned poté, co jeho přítelkyně je zabita jedním ze skupiny Sedm, a Annie January/Starlight (Erin Moriarty), která se přidá do skupiny Sedm, ale v zápětí zjišťuje, že superhrdiny, které obdivovala, se nechovají tak, jak si představovala. (Richard.Jezd)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (376)

Vojťas 

všechny recenze uživatele

Jen pro silnější nátury! Stále frčí superhrdinské komiksárny od DC a Marvelu (minimálně fanoušci vědí), načež tu máme odpověď od Amazonu. A ten se s tím fakt nemaže. Drsný, znepokojující (zejména 4. epizoda) seriál s výborným castingem a pestrými postavami. Tvůrci to asi nemají v hlavě v pořádku, což je ale ve výsledku dobře. :-D (S1 - 8 dílů - 90 %) ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

1.série - 80% Skvělý nápad konečně ukázat superhrdiny jako obyčejné lidi - tedy zvrhlé, podlé, majetnické, sobecké, lživé a kdo ví co ještě. Líbí se mi styl realičnosti a to v tom smyslu, že klidně i obyčejný smrtelník může zabít superhrdinu, když ho napadne jak a má na to prostředky. Závěr velmi překvapil. Nechávám si rezervu na další sérii. Jinak spokojenost. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mimořádný seriál o hrdinech kteří se chovají jako dnešní celebrity. Fetují, občas někoho znásilní, či někým proběhnou nadzvukovou rychlostí. 2 série sice nepřekonala tu první, ale i tak u mě zůstal tento seriál v popředí. Je to prostě perfektně vykreslený dystopický, zároveň však velice temný svět lidí i hrdinů, co se s bezprávím buď snaží bojovat a nebo se strachem mlčí. Celé je to vlastně jedna velká satira na naši společnost a zpracování je tak dokonalé, až je to místy k pláči, když si to člověk uvědomí. ()

shyster 

všechny recenze uživatele

1. série: uzavřenější příběh, kde každá postava má nějaký smysl a vyvíjí se. 80 %. 2. série: řada nových postav, které nejsou pro příběh podstatné, některé původní postavy se nikam nevyvíjí. Z Karla Urbana se občas stává karikatura. Pár postav (a to i původních) je na pěst. Je tu řadu příběhových přešlapů, oslích můstků a nelogičností. Co však drží tuto série nad vodou, je postava Homelandara. Tahle postava je trefa do černého a poslední díl téhle série to jen potvrzuje. 60 %. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Ještě kousek a dal bych pět. Možná po další sérii? Ta první totiž skvěle rozehrává originální zápletku, ale pak se místama začne zbytečně zasekávat a odbočovat, přičemž ve finále některý ty odbočky vedou... nikam (zatím - tedy doufám) a ty, který jsou nakonec vypointovaný, nejsou vypointovaný úplně skvěle (snad až na jednu). Jinak to má náběh na naprostou pecku, vyzyvatele Watchmenů (sem s nima!), páč i tady je celej ten supehrdinskej koncept pojatej dost jinak, vlastně převrácenej úplně naruby, přesto povědomej (VCU FTW!). Superhrdinové tu jsou totiž pěkný zmrdi, uchyláci nebo maj aspoň jeden nebo dva psychický problémy a zachraňování lidí je pro ně jen nutný PR. A jak všichni (zaslouženě) chválí Urbana, tak já musím ještě přidat pochvalu pro Antonyho Starra, protože jeho ztvárnění Homelandera je prostě neskutečný. EDIT: Dopětkováno. ()

Galerie (594)

Zajímavosti (108)

  • Na událostech, které pořádá Národní střelecká asociace (NRA) v USA, ve skutečnosti nejsou zbraně vůbec povoleny. (NiWi)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Nový Spawn v roce 2025

Nový Spawn v roce 2025

02.10.2023

Jedna z nejskloňovanějších komiksových postav vůbec, Spawn Todda McFarlanea, se dodnes kupodivu dočkala pouze jedné hrané adaptace s Michaelem Jai Whitem z roku 1997 a jednoho animovaného seriálu z… (více)

Reklama

Reklama