Reklama

Reklama

Mafia Mamma

  • Velká Británie Mafia Mamma (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kristin (Toni Collette) žije poklidný život v Americe. Ve vztazích jí to moc nevychází, ale kamarádky se pro ni rozdají a čas na sklenku dobrého vína se také vždy najde. Když se však dozví, že se stala hlavou mafiánské rodiny po právě zesnulém dědečkovi, její život se obrátí na ruby. Vyzbrojená uměním dělat neodolatelné muffiny se Kristin vydává do Itálie, aby převzala otěže rodinného podniku… (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (77)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Jó, tohle je přesně ten film, u kterého už od prvních minut cítíte, že to prostě bude fajn odreagovačka. Toni Collette je opomíjená čtyřicátnice přehlížená ve víru uspěchané Ameriky, jenž je nečekaně pozvána na pohřeb svého italského dědy. Místo sexu, pasty a vína ale dostane děděnou pozici hlavy mafiánského rodu a zábava může začít. Celý vývoj je mega prdel, chechtal jsem se skoro pořád a ikdyž zde není nic, co by vyloženě trhalo bránici, jde z filmu cítit úplně odlehčená parodie na italské gangsterky a nahrazení prodeje drog prodejem léků nebo způsoby, jakými mafia mamma "vraždí" své soky, jsou přinejmenším úsměvné. Největším trhákem jsou pro mě osobně její 2 ňoumové bodyguardi, kteří svou (ne)inteligencí nápadně připominají Tweedledum a Tweedledee a kterým prostě nejde nefandit či si je alespoň neoblíbit. Suma sumárum jde o úplně vychillovanou komedii s fajn Collette v hlavní roli, ze které nejde cítit žádná povýšená ambicioznost ani cíle bourat hranice top filmů 2023, ale naopak z ní číší čistě snaha bavit a strefovat se do vážného žánru italských gangsterů. Bavil jsem se skvěle. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Lhal bych, kdybych zde tvrdil, že jsem se po celou dobu u tohoto filmu vážně upřímně nebavil. Zároveň bych zde ale i lhal, kdybych tvrdil, že se zároveň i nejedná o strašnou ptákovinu, která v opravdu mnoha momentech ztrácí soudnost a skutečně nepěkně škádlí veškerou diváckou tolerantnost, což je ovšem vážně velká škoda, jelikož vyhnout se těm několika scénám, sklouzávajících až do vyloženě trapných okamžiků, tak by se jednalo o skutečně zábavnou podívanou, která disponuje mnoha povedenými, výraznými elementy a dokáže si po většinu času s naprostým přehledem získávat diváckou pozornost a hlavně vytvářet úsměv na jeho tváři. Jako první v tomto ohledu musím každopádně zmínit Toni Collette, která především jako žena zraje jako víno, takže ačkoliv se mi dřív vůbec nelíbila, tak teď, v pokročilejším věku, je fakt kočka a navíc zde i skvěle hraje, její přerod z uťáplé puťky domácí v mafiánského bosse je výborný a celému filmu opravdu svým odlehčeným, zároveň ale i přesvědčivým výkonem dominuje. Zatraceně sexy tu pak působí samozřejmě i nestárnoucí bohyně Monica Bellucci, kdy jen je škoda, že její hrdinka je dost upozaděna, nicméně i ostatní postavy jsou ale jak výrazné sami o sobě, tak i díky velmi sympatickému castingu, takže v tomto ohledu je to prostě fajn. Zápletka jinak působí vážně naivním, až triviálním způsobem, když ale na tu nenáročnou hru divák přistoupí, tak jsem si jistý, že díky svižnému a živelnému zpracování jí to jistě odpustí, dalším příjemným oživením je tu pak jistě i nemalé množství poměrně krvavých, až brutálních scén, a pro častý vulgarismus se zde též nejde příliš daleko, což také potěší, že tvůrci nebyli za přizdisráče, a když to ještě malinko přeženu, tak v podstatě i ta atmosféra by se tu dala označit za docela povedenou, samozřejmě s ohledem na odlehčenost celého filmu. Tudíž mohu jen zopakovat, nebýt zvlášť v závěru těch několika vážně zbytečných úletu, které to celé degradovali na nechtěně směšnou trapárnu, tak já bych byl vyloženě spokojený, takto musím ale hodnotit jen milým průměrem, ovšem za pozornost je tato podívaná pro nenáročného diváka jistě doporučení hodná. ()

Reklama

papadoce 

všechny recenze uživatele

A toto bolo čo? Keď si predstavím, že toto sa vysielalo v kinách a vyhodil by som zato s pukancami a fantou dvacku, tak ma až obleje pot. Samotný fakt, že Toni Collette nie je vôbec peknou ženou mi nevadí, pretože každý máme rôzny vkus, že áno, ale to, že ju tu režisérka predáva ako neodolateľnú kosť pre o desať rokov mladších playboyov, ktorí z nej šalejú, je až negustovné. Ak ku tomu pripočítam škaredo, ale naozaj škaredo starnúcu Mončiči a prakticky úplnú absenciu humoru vo filme zaradenom medzi komédie, tak sa pýtam sám seba, prečo som nenapálil odpad. Neviem, ale lízlo to len veľmi tesne. ()

domirovec 

všechny recenze uživatele

Mafia Mamma je příjemná zábavná podívaná s dobrými akčními sekvencemi, která mne zaujala především i kvůli tomu překvapujícímu faktu, že Toni Collete předvedla ještě mnohem lepší výkon, než jsem teda upřímně čekal, protože jsem jako jeden z mnoha sázel spíše na skvělou Monicu Bellucci, ale Toni má taky ten pořádný italský šmrnc, který později ukáže naplno. Super překvápko, které potěší každého nadšence akčních komediálních úletů. Jo a mimochodem, tenhle snímek mi připomněl, že jsem ještě taky neviděl Kmotra.. ale brzy uvidím, slibuju! 4/5 ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Potrhlá, ale vcelku zábavná taškařice o jedné praštěné Američance, která se stala hlavou jedné mafiánské rodinky. Italsky švihlé, s pár opravdu vtipnými momenty, dobrou muzikou a slušným obsazením. Jako zápor bych viděla zcela nevyužitý potenciál Monici Bellucci, toho kontrastu mezi ní a Toni Collette a také to, že děj a akce film nikam neposouvaly, spíše to celé tak trochu stagnovalo. Jako příjemná jednohubka pro pobavení dobré. Za mne 68%. ()

Galerie (155)

Zajímavosti (1)

  • Natáčalo sa od 9. mája do 22. júna 2022 v Ríme a v Bracciano (Taliansko). (Arsenal83)

Reklama

Reklama