Reklama

Reklama

Dosud se nenašla nevěsta, která by se krásou vyrovnala namyšlenému králi salernskému (V. Dlouhý). Košem dostala i chytrá a půvabná princezna riminská (P. Ptáčková). „Vezmu si ji, až bude jeptiškou a já mnichem!“ vzkázal Nicolettě po jejím bratrovi Riccardovi (M. Dlouhý) král ze Salerna. Nicoletta se ale pustila do „boje“. V přestrojení za malířku se vypravila na salernský dvůr, aby zde nabídla své služby. Měla velký úspěch u princezny Margueritty (M. Hrubešová), u královny (J. Hlaváčová), a i pyšný a do sebe zahleděný panovník si objednal svůj obraz na hedvábí, a co víc – začal se o tajemnou malířku zajímat… (Česká televize)

(více)

Recenze (63)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Nemám k téhle pohádce dětský sentiment, viděla jsem ji dnes prvně. Nejsem si jistá, zda to je výhoda nebo nevýhoda. Z důvodu obliby některých herců zejména sourozenců ze Salerna a princezny z Riminy (přes osobní výhradu, že Pavlu Ptáčkovou mám raději jako blondýnku) a chytrým dialogům, bych měla tendenci tomu dát pět. Nelíbily se mi ty paruky, ani nevím, která mi přišla nejhorší, jestli ta prince ze Salerna, která byla hnusná, nebo ta prince z Rimini, která mu dodávala výraz retardovaného idiota. Paruka princezny z Rimini vypadala jako chcíplé zvíře omotané stužkou. Trochu haprovala logika ve vztahu prince z Rimini a princezny Salernské v samém závěru, asi mu na plese dali něco do vína. Hledat mouchy na něčem, co je hodně dobré, je opravdu šťourání, když ono chybí tak málo, aby to bylo dokonalé. ()

DearS 

všechny recenze uživatele

Naprosto souhlasím s nadšeným hodnocením Golfisty a přidávám hvězdu, protože TV pohádek s nadsázkou, lehkou ironií a svižnými dialogy není nikdy dost a nepovedou se příliš často. Představitelka hlavní role (mimochodem - i v titulcích pohádky samotné uvedená až na bůhvíkolikátém místě) se jmenuje Pavla Ptáčková a působí v Městském divadle v Brně ( k vidění byla i ve slovenském pohádkovém kousku Duhová panna). ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Byl jsem mile překvapený. Ač už nejde o nejnovější českou pohádku, já se s ní dnes setkal úplně poprvé. Pavla Vitázková coby vyčůraná, mazaní a hlavně manuálně zručná princezna se mi líbila (a nejenom vzhledově), ale ani ostatní si nevedli špatně. Bratři Dlouzí a především pak „ješitný“ Vladimír ve zlaté paruce byl sice na přes držku (jeho postava), ale svoje si rovněž odvedli. No a Hrubešová taky překvapila. O princezně z Rimini je slušná a lehce nadprůměrná a hlavně docela vtipná pohádka, kterou jsem určitě neviděl naposledy. 60-65% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších tv pohádek a to z několika málo důvodů - je zahraná bez výjimky perfektními herci, kteří jsou perfektně obsazení (a obzvlášť Markéta Hrubešová dokáže očima zahrát víc tónů, než harfeník při pokusu zahrát na harfu fear of the dark od Iron Maiden) a druhou zásadní věcí je scénář, respektive postavy, které jsou díky dialogům inteligentní a přestože některé jsou obdařeny knírkem pedofila, jsou perfektně sympatičtí a i když nevím, co na to dítě, tak i absence jakéhokoliv zla je tu příjemná (takže žádní čerti a padouši). Na tak abnormálně komorní pohádku, co se odehrává asi ve čtyřech papundeklových interiérech a jednom exteriéru je to skvělé skóre. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč je princezna z Rimini Pavla Ptáčková - Vitázková i na této stránce umístěna jako jedna z posledních. Hrála přece hlavní roli a zvládla ji skvěle! Ani ostatní herci za ní nezaostávají, Vladimírovi Dlouhému se zlatými vlásky nejde odolat. Výborné kostýmy, líbivá hudba. Nejkrásnější televizní pohádka. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

Reklama

Reklama