Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1607 z Londýna vyplouvá loď do Nového světa, které velí mladý kapitán John Smith. Cílem cesty je získání zlata a dalších pokladů. Výpravu vede chamtivý guvernér Ratcliff. V té době krásná indiánská princezna Pocahontas, dcera náčelníka Powhatana, přemýšlí o svém poslání v životě. Měla by se provdat za Kocouma, drsného válečníka, kterého pro ni vybral její otec, nebo ji připraví osud něco jiného? (TV Nova)

(více)

Recenze (208)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

33. celovečerní Disney Have you ever heard the wolf cry to the blue corn moon? Pocahontas je nádherná až velkolepá podívaná s téměř operní stylizací. Hrdá moderní Disneyovka, ve které není navíc jediné okénko, každý jakoby nedůležitý vtípek mezi zvířátky se ideálně doplňuje s patosem hlavní milostné romance. Soundtrack je dokonalý, emoce fungují precizně. Zážitek na celý život. Kdykoli se k projekci znovu vracím, nikdy nelituji. ()

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Méně populární a celkově chladně přijatá Disneyovka. Upřímně, nechci přímo říkat zaslouženě, ale moc se tomu nedivím. Animace není 100 procentní a humor se odehrává pouze na rovině Timon a Pumba, ale nikam se neposouvá. Tudíž, žádný humor pro odrostlejší diváky. Příběh je ok, ale zjevně by potřeboval více času na vyprávění, než 81 minut (ale tříhodinová verze od Mallicka bude zase možná až moc :D) Písničky nejsou zapamatovatelné a to považuji za poměrně velkou nevýhodu. Na blu-ray je všechno krásně barevné, skvěle to je slyšet a celkově se nenudíte. Rozhodně to není Disney top, ale úplný průšvih typu Strašpytlík to není ani náhodou, takže hezké 4 * ;-) ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Ach jo. No tak já nevím. Někdy se hold nedaří. Někdy až moc. Pocahontas není nic co bysme doteď neviděli. Velice jednoduše se tento film tratí v celkovém měřítku. Není ničím zajímavý, nemá dobrý příběh a ani není vtipný. Teoreticky je to jako Kráska a zvíře akorát v masovějším měřítku. Rozhodně ne moje gusto. Za pár měsíců i zapomenu, že jsem to někdy viděl. ()

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*+ + + +* Vo všeobecnosti neobľubujem mix rozprávky a muzikálu, ale prekvapujúco sa mi to páčilo viac, ako som predpokladal, že sa mi to bude páčiť. Dejovo nepatrí k nepredvídateľným a komplikovaným, ale jej silnou stránkou sú veľmi citlivo napísané (nie len hlavné) postavy, ktoré sú hlavnou príčinou toho, že celou rozprávkou sa nesie vysoko pozitívny náboj, ktorý sa prenášal aj na mňa. Rozprávka je pre mňa aj jednou z tých, ktoré obsahujú silné, zapamätateľné momenty, ako napríklad Pocahontas tajne pozorujúca Johna Smitha, či ho neskôr zachraňujúca pred popravou. A, samozrejme, nemožno nespomenúť Meeka, ktorý je úžasne vtipnou postavičkou a je zdrojom zábavných momentov. Verdikt v 1 vete: Pozitívny pohľad na stret Indiánov a Európanov. 04.05.11 ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Tahle disneyovka je mi o něco sympatičtější než jiné, protože má aspoň náznak nějakých myšlenek. Jinak nepostrádá klady i zápory svých bratříčků - nudné písničky, lásku na první pohled, zpívající zvířátka, lístky povlávající ve větru... Jenom bych ráda viděla tu osmiletou vykulenou holčičku, která čeká na happy end... Spoiler: Nepřišel vám trochu hloupý konec, kdy musí posádka urychleně dostat Smithe do Anglie, aby ho ošetřil lékař? No, doufám, že to těch několik měsíců s průstřelem hrudníku vydržel. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (72)

  • Existuje vymazaná scéna, v ktorej mal byť Kocoum podobný Gastonovi, ale s prehnane ochrannými sklonmi, ktorý by diktoval Pocahontas, aby sa podriadila jeho vôli. (Pat.Ko)
  • Keďže všetci herci a herečky nahrávali svoj dialóg oddelene, stretli sa až na premiére. Mel Gibson na premiére filmu chýbal, pretože sa vtedy v zámorí zúčastnil na premiére filmu Statočné srdce (1995). Od roku 2019 sa s ním Irene Bedard osobne nestretla. (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

04.03.2018

Major Charles Winchester III už není mezi námi. Jeho představitel David Ogden Stiers totiž ve věku 75 let zemřel ve svém domě v Oregonu. Stierse určitě znáte ze seriálu MASH, kde od 6. série ztvárnil… (více)

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Reklama

Reklama