Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Disneyho úspěšný animovaný film Herkules je plný zábavy, fantazie a dobrodružství. Mladý smrtelník Herkules je obdařen nadlidskou silou a chce dokázat svému otci Diovi, že je takový hrdina, který se může opět stát bohem. Na jeho cestě za hrdinstvím jej doprovázejí věrní přátelé – létající kůň Pegas a osobní trenér Phil. Je tu ale ještě bujarý a vznětlivý darebák Hádes, který plánuje převzít vládu nad Olympem a ztěžuje tak Herkulovi jeho cestu, jak jen to jde. Herkules se musí rozhodnout mezi legendární silou a láskou k řecké krásce Meg. Jen díky cenné lekci, že důležitější, než síla nadlidská, je pouze síla jeho srdce, se Herkulovi podaří zachránit Olymp a upevnit si své místo hrdiny. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (259)

nash. 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejsvižnější z disneyovek, a možná také nejvíc posunutá k bláznivé komedii. Potěšila odklonem od klasické disneyovské stylizace, spoustou hlášek, odkazů i příjemně přidrzlou ignorací předlohy. Písničky mi tentokrát připadaly zbytečné a spíš otravné, ovšem Hádes neměl chybu a i když nezískal Olymp, ukradl si pro sebe film, kde hravě strčil do kapsy Dia i Herkula. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Lehce ode mě nadhodnocená kultovka, která si ovšem za své chytlavé songy, komika Háda i skvělou animaci, plný počet určitě obhájí. Přes lehce překroucenou mytologii, se i po letech nejde odtrhnout, od dobrodružstvý přitroublého hrdiny a stejně jistě, jako vyloudí na tváři úsměv, dokáže tahle milá pohádka, i pořádně tajit dech. ()

Reklama

Hees 

všechny recenze uživatele

Veľmi milá "pohodičková" animovaná rozprávka, ktorá má svoj vlastný celkom dobrý príbeh a čo je najdôležitejšie je aj zábavná. Čiže nie je tam nejaký príbeh ako sme zvyknutý z Herculesa, ale skôr nový a zaujímavý. Spievané muzikálne pasáže boli veľmi príjemným spestrením filmu a ak v niektorých filmoch vadia, tak tu som si pri nich príjemne oddýchol. Animácia je veľmi solídna a ten príbeh ma proste bavil. Tento film odporúčam určite pustiť malým deťom lebo si myslím, že je pre ne vhodný aj zábavný. Takže ak chcete klasickú, peknú rozprávku z dielne Walt Disney tak určite vyskúšajte práve túto. V rozprávke je aj láska a aj to na čo sme zvyknutý a teda nejaké tie vtipné postavičky, na ktorých sa dá zasmiať. Hodnotenie som dal také ako vidíte v zátvorke, ale v skutočnosti k plným štyrom hviezdam chýbal len kúsok. (Hodnotenie 3,5) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Více než fajn střelený animák, který do toho opravdu šlape od začátku do konce, ale zároveň diváka neutahá. Titulní hrdina je sympaťák, nicméně tu opravdovou zábavu obstarávají satyr s hlasem Dannyho DeVita, Hádes James Woods a Meg(ara) - kreslená, avšak sexy na 200 procent. V neposlední řadě se do toho tentokrát gospelově opřel Alan Menken a především písně můz, které celý příběh vyprávějí, jsou opravdová slast pro ucho. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Dodnes si pamatuji jak oslňujícím zážitkem bylo vidět Herkula v kině, kdy se tuším jednalo o první 2D animovaný film, který jsem měl možnost vidět na velkém plátně. Disneyovský pohled na tradiční legendu nezklamal po příběhové, ani vizuální stránce a některé momenty a postavy mi utkvěli v paměti dodnes. Jedná se o jeden z těch vzácných případů, kdy film nestárně a kvalitám a vzpomínkám dostojí i po letech. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (22)

  • Na filme sa začalo pracovať už v roku 1994. (Greenpeacak)
  • Scéna, ve které se malý Herkules vypořádá s přisluhovači boha Háda, kteří na něj v podobě hadů zaútočí, je odkazem na mytologický příběh o tom, kterak malý Herkules (Héraklés) uškrtil dva hady, které na něj poslala Héra, což bylo prvním důkazem jeho božského původu a síly. (vojtaruzek)

Související novinky

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Reklama

Reklama