Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když si pár třicátníků pustí přes práh matku jednoho z nich, netuší, že se právě ocitl v komorním očistci. Poklidný život se pomalu mění v chaotické trosky. Pěstěná šedesátnice Valerie je energická diva, která si krok za krokem podmaňuje nejen prostor bytu, ale i mysl jeho obyvatel. Plíživá domácí invaze nabírá na síle, jistoty se otřásají, hranice soukromí bortí. Mají matky a tchýně vždycky pravdu? Myslí to s námi dobře? A nejsou někdy právě proto těmi největšími monstry?
Film Přišla v noci Tomáše Pavlíčka a Jana Vejnara na tenké hraně černého humoru a home invasion hororu rozvíjí situaci, kterou v různých obměnách zažil každý z nás. (Artcam Films)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (324)

slord 

všechny recenze uživatele

Ďalší z tých českých filmov, ktorý skúša niečo inak a ide mu veľmi kvalitne. Zaujímavo pojatá home invasion, ktorá dobre narába s humorom, no má v sebe aj také hororovejšie podtóny, či už neistotu toho, kedy sa objaví na scéne ONA alebo tým ako je film nasnímaný (napr. scény v lese). Rozhodne by ste nechceli byť v koži hlavnej dvojice, ktorá si touto inváziou prechádza. Simona Peková ako tá ,,hlavná hrozba,, je proste skvostná, exceluje v každej svojej polohe a keď je na scéne, tak si ju vždy podmaní. Je však škoda, že film končí tak nijako, bez nejakej satisfakcie, ktorú by som v závere očakával. No nemení to nič na tom, že je to skvelá podívaná, ktorú som si náramne vychutnal. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Otravnou matku na návštěvě tenhle film umí ukázat perfektně, ale tuhle jednu stejnou notu hraje pořád dokola. Matka udělá něco hroznýho, Jiří Rendl to pojmenuje ale nezakročí, Annette Nesvadbová to jde vedle rozdýchat. A pak zase matka udělá něco hroznýho a Jiří Rendl to pojmenuje a nezakročí a Annette Nesvadbová... a tak dál furt dokola. Dialogy jsou přesně odposlouchané, Simona Peková hraje jako by přišla z pekla - ale jinak se tam nic neděje. Hrozně cením, že kluci natočili film sami na koleni, ale na koukání mě to bohužel moc neba. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pavlíček predstavil jednu hnusnú, otravnú babu na odstrel už v Chate na predaj. Toto dielo je o niekoľko stupňov vyššie. Skutočne výživne napísaný scenár, ktorý sa po hodine s nástupom Kocoura ešte viac zabsurdizuje, ale potom s tým seknú a záver je nedovarený. Inak ale super, no šlo pridať viac hororových, obťažujúcich prvkov a možno nejaký ten pád do rokliny, kam ježibaby jednoznačne patria. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Na to, jak byl film chválený kritikou, tak jsem čekal více. Samozřejmě, že české filmy stále bojují s kvalitativní křivkou, ale pokud je tam alespoň ta jedna část, co funguje - humor, člověk může něco odpustit. Na Přišla v noci mě však postupem času začala štvát ona nerealističnost té situace, kdy by to člověk v reálu řešil jinak, nebudu však zmiňovat konkrétně. Hlavní trojice byla vybrána solidně, ovšem něco mi na jejich přeříkávání dialogů nesedělo, nevím, jestli to bylo zvukem a obecně levnou produkcí, ale mnohé sekvence mi nepřišly uvěřitelné čistě v momentech, kdy se baví dva partneři mezi sebou a postava tchyně byla též záměrně přestřelená, tu bych ještě bral jako takovou groteskní figuru. Ale zkrátka jsem po těch Lvech čekal vyspělejší podívanou, i když jsem se nenudil a byl dost spokojen s nejednoznačným koncem. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vlastně jedno velké sólo pro Simonu Pekovou, u které jsem měl celou dobu pocit, že se jí každou chvílí zmocní amok a začne to rubat. Anebo že  se změní v démona. Každopádně kdo má třeba šílenou tchýni, se kterou byl nějakou dobu nucen koexistovat, ten se tu najde. Víc než hodinu jsem se královsky bavil, ale pak se to trošku zvrtlo a samotný závěr je spíš k naštvání, protože nesnáším nevyjádřené konce. Ale pozitiva převažují a i když se mi Chata na prodej líbila víc, potěšil Pavlíček i tady. 70% ()

Galerie (65)

Zajímavosti (3)

  • Film vznikl bez podpory tradičních institucí za málo peněz převážně v pražském bytě jednoho z režisérů a na rodinné chatě. Natáčelo se 17 dní. (raininface)

Související novinky

31. Český lev - výsledky

31. Český lev - výsledky

09.03.2024

Tradičně v pražském Rudolfinu se v sobotní večer 9.3. 2024 odehrál slavnostní ceremoniál, při kterém byli předáni Čeští lvi za ty nejpovedenější bijáky, jež jsme mohli v našich končinách na plátnech… (více)

Ceny české filmové kritiky ovládla Přišla v noci

Ceny české filmové kritiky ovládla Přišla v noci

03.02.2024

Večer v sobotu 3. února 2024 proběhl v Divadle Archa v Praze 14. ročník slavnostního předávání Cen české filmové kritiky, které každoročně uděluje Sdružení české filmové kritiky výrazným a chváleným… (více)

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

Reklama

Reklama