Reklama

Reklama

Birth/Rebirth

  • USA After Birth (pracovní název) (více)
Trailer

VOD (1)

Technik v márnici úspěšně oživí tělo malé holčičky, ale aby jí zachoval dýchání, musí odebrat biologický materiál těhotným ženám. Když dívčina matka, zdravotní sestra, zjistí, že její dítě žije, uzavřou dohodu, která je oba donutí vydat se na temnou cestu bez návratu. (FunDinDung)

Videa (1)

Trailer

Recenze (32)

Marze 

všechny recenze uživatele

Necekejte desivy horor. Je to spis drama s psychologickym thrilerem. Citil jsem odkaz na film Frankenstein. Kdo ztratili dite ci zazili tehotenstvi mohou byt skutecnosti udalosti sokovani. V nabidce je sileny doktor, zlovestna atmosfera mrtvol a zpackaneho tehotenstvi. Zkouma se jak se nase predstavy o zivote a smrti za uplynula leta zmenily. Zda se, ze horove pribehy maji odpradavna zenskou tematiku. Tento se nori do nemoralni baziny. A je na divacich, aby to posoudili. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Ta, co mrtvé oživuje, na lásce se přiživuje.“ Patoložka Rose, coby supice mrchožroutka ve službách vědeckého pokroku, plus moderní téma, holčička se dvěma maminkami. Natočila to totiž Laura Moss, scénografka v Yomeddine, filmu o leprotikovi a „odvaze přijmout jinakost.“ Výchovný záměr je ovšem skrýván za existenciální patologický horor. Závažné téma vyžaduje citlivý a humánní přístup, tedy přepsání mého komentáře. Ten původní byl totiž neetický, plný prasáren a někteří uživatelé si stěžovali, že jim po něm slezly nehty a na obličeji naskákaly mrtvolné fleky. Potřebují umýt. OKÉNKO KOUPELNY: [][] Lili nemá tatínka, neb maminka Celie si pro oplodnění odskočila do spermabanky. Co pro chudinku Lili napustím? ≈≈ Vanu plnou pěny a lásky. ≈≈ Vanu plnou ukradené plodové vody. ≈≈ Vaničku formaldehydu. A nezapomenout na kačenku! [][] Kožený supí ksicht Marin Ireland je zlověstný, scény na operačním sále a na pitevně (a že jich je) jsou patřičně krvavé, morbidní a veskrze realistické. Moje žena může potvrdit, je od fochu. A co na /Rebirth říká na pramici stojící Charón? „Co je tohle za bordel?! Tu malou Lilu Morales převážím... už potřetí! ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Doktorka Rose je nezapomenutelná filmová postava, myslím že jedna z nejpozoruhodnějších postav z desítek posledních mnou zhlédnutých filmů. Kdyby byl Sheldon Cooper žena, kdyby nebyl tak zimperlich a měkkejš, ale takřka schizoidně otrlý a tvrdý jako žula, a kdyby neměl ABSOLUTNĚ ŽÁDNÝ smysl pro humor, tedy ani pro ten "sheldonovský", tak by byl doktorka Rose. Vlastně třeba i taková Wednesday Addams, kdyby někdy dospěla, by mohla být doktorka Rose. Jenom to vegetariánství mi k ní nějak neštymovalo. Nejvýživnější epizodou filmu je jistě způsob jejího získání lidské zárodečné tkáně, pupkáčovou hoňbou na hospodském hajzlu počínaje. Nářez. A jelikož o další nečekaný nářez se postarala její kumpánka Celie v samém závěru filmu, nečekaně přihazuju i pátou hvězdu. Pí rejžová Moss musí být hodně zajímavá dáma. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Špatní herečky veru. Herecky aj výzorom. A to bolo celé tak najdesivejšie. Veľmi rýchlo príde vytriezvenie z toho, že o žiadny horor sa nejedná, hoci námet by tomu aj svedčal. Frankensteinov námet dovedený do biologického chladu z plodového tkaniva avšak očakávania splnené asi tak, ako keď si objednáte hot dog a oni vám do neho zabudnú dať párok a ešte vám povedia, že kečup zožrala dépeháčka, takže ste nakoniec dostali aj z toho rohlíka len dieru. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Modern Frankenstein Daughter! Laura Moss natočila solidní psychologické Drama řízlé Thrillerem, které čerpá inspiraci z klasické hororové literatury i Cronenberga a byť se nedočkáme žádné hororové divočiny, tak k mému překvapení jsem byl příjemně zaháčkovaný po celou stopáž a to hlavně díky hercům,dialogům a námětu. Film si mne získal hned od úvodu. Matka nechá pohlídat své 6 leté dítě sousedce, jenže se nedožije rána. ( Ta představa, že se tohle nějakému rodiči stane je fakt šílená). Dítě skončí na stole Patoložky Marin Ireland, která tu podává fakt chladný a silný herecký výkon ( je svým způsobem zajímavě zvrácená- masturbace random týpka na wc, jehož sperma využije na své oplodnění LOL a silný zájem o biologii, smrt apod už od 6 let). Která si dceru vezme domů a rozhodne se z ní udělat lékařský experiment- Lék na SMRT! Konfrontace dvou žen, shodou okolností obě pracují v lékařském odvětví se stejným záměrem, zachránit dítě. Bavily mě obě hlavní herecké představitelky, jsou zde dobře napsané dialogy, funguje znepokojivá atmosféra, řemeslně jde o podařenou věc, zaujaly i všechny ty lékařské experimenty, je to podáno rozhodně víc realističtěji a věrohodněji než Sci-Fi Frankenstein a finální porod je taky docela intenzivní. Škoda, že se to ve finále více nevyhrotilo, ale i tak jsem spokojen. Kdo však čeká horor, bude krajně zklamaný. 7/10. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • Laura Moss tvrdí, že skutočným hnacím motorom filmu bolo angažovanie herečky Marin Ireland do hlavnej úlohy, pretože tá "katapultovala projekt vpred". (Arsenal83)
  • Hotový scenár posielala Laura Moss do písacích laboratórií už v rokoch 2014 a 2015, ale zakaždým bola odmietnutá. V roku 2018 sa o projekt začalo zaujímať štúdio Cinestate, ale odstúpilo kvôli "kreatívnym rozdielom". V roku 2020 sa projekt stal súčasťou inštitútu Sundance a bol blízko začiatku výroby, až kým nebol odložený v dôsledku pandémie COVID-19. V tom istom roku sa Moss stretla s producentkou Emily Gotto, ktorá mala o film reálny záujem a zabezpečila financovanie. (Arsenal83)
  • Hlavné natáčanie prebiehalo v New Jersey a oblasti Co-op City v New Yorku od augusta do konca septembra 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama