Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Držitelé Cen Akademie Robin Williams a Cuba Gooding, Jr. se vydávají na nadpřirozenou cestu za hranice smrtelnosti v obrazově úchvatném filmu, na který nezapomenete. Chris Nielsen (Williams) se i poté, co umírá při nehodě, pokouší zůstat nablízku své krásné manželce Annie (Annabella Sciorra). Za asistence ducha - rádce (Gooding, Jr.) se začíná přizpůsobovat nové situaci v prostředí, které lze popsat jako nebeské. Ale když si jeho nešťastná žena vezme vlastní život, je odsouzena k věčnému zatracení. Chris si přísahá, že jí najde, aby mohli věčnost sdílet společně. Ale zachránit duši od takového strašlivého osudu se dosud nikomu nepodařilo. S pomocí svého nebeského přítele čeká Chrise ta nejnebezpečnější a nejdrásavější cesta jeho života i toho, co je po něm: pátrání po nesmrtelné lásce, které ho zavede do pekla a zpět! (Magic Box)

(více)

Recenze (374)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že námět filmu je velice lákavý a výsledek může dopadnout buď skvěle nebo i naprosto tragicky. V tomhle případě tvůrci námět sice vyloženě nevyhodili oknem, ale trestuhodně nevyužili jeho potenciál. A tak paradoxně nejlepší na filmu není dějová linka, kdy hrdina putuje z nebe do pekla najít svou ženu a prochází spostou zajímavých úrovní (ala Dantovské peklo), ale především herecký výkon Robina Williamse. Ten člověk dokáže zahrát i naprostou hollywoodskou limonádu tak, že mu to člověk žere, i když normálně by nad tím cajdákem obrátil oči v sloup. Takže Robin to nakonec zachránil, pomohl Max von Sydow a pár docela zajímavých myšlenek a dialogů k zamyšlení. 75% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Vskutku zvláštní film s dechberoucí vizuální stránkou. Děj se točí kolem osobní tragédie lékaře v podání skvělého Robina Williamse, který po těžké autonehodě upadne do stavu mezi sněním a bděním. Vytváří si svůj vlastní, snový svět. Film prolínají dvě dějové linie, které však dohromady působí trhaně. Digitální triky jsou výborné a herecké výkony a soundtrack také, jediné co mi vadilo, byla ta "nekontinuita" celého příběhu. Na jedné straně je neotřelý příběh, ta epická osobní tragédie zasazená do fantaskního světa snů která celý příběh drží pohromadě, na straně druhé je ten zvláštní přístup k dané látce který ne každému sedne. What Dreams May Come je v záplavě dnešních počinů co se filmového děje týče vskutku vítanou změnou. ()

Reklama

Freemind 

všechny recenze uživatele

Ještě teď mě bolí zuby. Kytičky, dětičky, barvičky, létající lidé, neskutečně přeslazený klavír ... Pokud má takhle vypadat nebe, pak si to asi půjdu hodit. Samotný nápad měl obrovský potenciál, to by se ho ovšem nemohlo chopit nějaké sentimentální, uslzené hovádko, které nakonec vykouzlilo dvouhodinovou přehlídku cukrové vaty. Ještě včera jsem se divil, jak se mohlo stát, že jsem o tomhle filmu nikdy neslyšel. Teď už to chápu. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Absolutní fantazie! Krásná pohádka plná emocí, která musí za srdce chytit každého, kdo má v sobě alespoň trochu snílka. Málokteré postavě v dějinách filmu jsem tak fandil jako tady Robinu WIlliamsovi. Už ani nevím, kolikrát jsem Jak přicházejí sny viděl. Ale pokaždé to byl, je a pořád i bude ohromný zážitek. Doporučuji i knižní předlohu. Nádhera. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

"Annie, I'm here babe, I still exist." Hrozně velký kýč, stále stejný trpitelský výraz Robina Williamse, křesťanské kecy v každé druhé minutě..přesto příjemně barevný a snesitelný snímek. :) Oscar za vizuální efekty rozhodně zasloužený. Chlapci z ILM (příběh Crows z filmu Yume) se nezapřeli a vytvořili nádherný fantaskní svět. ()

Galerie (111)

Zajímavosti (14)

  • Když jde Chris Nielsen (Robin Williams) se svým psem a narazí na Alberta Lewise (Cuba Gooding Jr.), Albert zvolá: „Naposledy jsi mě viděl, když mi bylo 63 let, nataženého na koronárním oddělení, kdo chce, aby mu bylo 63 po celou věčnost ?!“ Robin Williams zemřel ve věku 63 let. (sator)
  • Annie Nielsenová (Annabella Sciorra) má nad postelí pověšený Robin Williams) prochází kolem rytiny „Dante a papež Hadrián V.“ od francouzského grafika Gustava Dorého. (ČSFD)

Reklama

Reklama