Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1996. Život v Los Angeles připomíná peklo. Chaos, bezpráví a zločin zvítězily nad slušností a pořádkem. Jedním z nejtvrdších a nejúspěšnějších policistů je seržant John Spartan, který během tří let služby dopadl tisíc zločinců. Pro své demoliční metody dostal přiléhavou přezdívku Demolition Man. Ve chvíli kdy, se rozhodne zneškodnit cynického vraha Simona Phoenixe, však exploduje budova i se třemi desítkami rukojmích. Protože nikdo netuší, že rukojmí už byli v době výbuchu mrtví, je John Spartan odsouzen k sedmdesáti letům zmrazení v kryovězení, stejně jako Phoenix. Rok 2032. Život v megapoli San Angeles připomíná ráj. Slušnost a pořádek zvítězily nad zločinem a chaosem. Už více než patnáct let nedošlo k vraždě a střelnou zbraň lze vidět jen v muzeu. Změnila se i společnost. Sex je výlučně bezkontaktní, za sprostá slova se platí pokuty, lidé se vyhýbají fyzickému kontaktu a jsou neustále zdvořilí. Nesolí, nepepří, nejedí maso a vůbec žijí velmi zdravě. A do takového světa je rozmražen psychopat Simon Phoenix. Změkčilí policisté, kteří dávno odvykli střetu se zločinem, si s ním nedokáží poradit, a tak je třeba najít někoho, kdo by to dokázal. Takový je jen jeden - John Spartan. Jenže i ten je u ledu. Z nařízení policejního ředitelství je tedy povolán k životu... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (990)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Kdo by kdy řekl, že kvůli Slyovi vydržím vzhůru až do půl jedný v noci, když už odpoledne jsem ve škole padala únavou. A to ani nehraje mýho oblíbenýho Rockyho. Demolition Man je po všech stránkách příjemná zábavička, akční nářez s prvky komedie, ale člověk se u toho nemusí chytat za hlavu. Což, jak jistě uznáte, není zas tak úplně obvyklá kombiace. A pro zastánce intelektuálních filmů nese i jisté poselství; totiž, že mnoho dobra nakonec škodí. Už hodně lidí uvažovalo o dokonalé společnosti, ale skutečně toužíme po životě, kde jste pokutováni za každé sprosté slovo, nesmíte legálně nikoho líbat a největší kriminální událostí měsíce je nasprejování několika písmen na zeď domu? Takže díky bohu za všech sedm smrtelných hříchů i ty zkurvený hajzlíky, kteří čas od času nějakou blbůstkou a postavením se proti řádu všem ostatním připomenou, co je lidem skutečně blízké. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Nejzábavnější akční pecka 90. let! Skvělá konfrontace harmonického futuristického megaměsta a jeho gigaslušných obyvatel se sparťanskými policejními metodami Johna Spartana a geniálně vyšinutým Simonem Phoenixem... Medvídek! ... Snímek baví nadmíru po celou dobu stopáže, obličej rozesmátý od ucha k uchu zajišťuje jednak naivita a nadpozemská mírumiluvnost, slušnost a způsob vyjadřování san angeleských příslušníků, ale hlavně a především četnost skutečně vtipných hlášek, které v českém znění (Rímský, Tůma, Čárová) nemají absolutně chybu a dodávají filmu právě tu velikánskou zábavnost... Hele, Luku Skywalkere, použij Sílu! ... Jsou snímky, ze kterých si tu a tam pamatujete nějakou větu, či dobrý dialog, ale tady zní geniálně snad každé druhé slovo! Tohle je bombastická smršť brutálně vtipných hlášek! ... Zdá se, že ve městě je novej šeřík... Šerif! ... Film je prošpikován zajímavými nápady (automat na striktnost a korekci řeči, tři mořské mušle, elektrický obušek, kryovězení), výbornými akčními scénami a ten správný punc a říz mu dodávají skvěle se doplňující herecké výkony. ... Asi našel sobě drobného ... pěkně jste ho ožral... Říká se: sobě rovného a dožral jste ho. ... Viděl jsem Demolition Mana mockrát a stále mě neomrzel, svojí hustotou hlášek, vtipy, dynamikou a zamítavým postojem k tekutému transferu mě prostě baví dodnes:) Buďte dobří ... buď v prdeli! 58 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Akcni komedie mam rad a Demolition man se radi asi mezi 20 nejlepsich. Sly je jako vzdy dost brutalni a Wesley jako zaporak zajimavy, spise jsem fandim jemu, ty xichty co predvadel jsou nezapomenutelne. Ale abych jen nechvalil, filmu nechybi ani trapnejsi sceny a teatralnost. Ale stale velice povedeny snimek ve svem zanru. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Toho budeš litovat do konce života. Obě dvě vteřiny." Občas porušuju slovní morální statut, na záchodě neumím použít mušličky, často si vyměňuju tělesné tekutiny s Leninou Huxley a nikdy jsem nenavštívil muzeum prezidenta Schwarzeneggera. Asi proto čerstvě rozmrazenému policistovi Spartanovi tak rozumím a neuvěřitelně se bavím při jeho konání, jehož primární příčinou je honění zločince, ale přitom jen tak mimochodem likviduje poklidně totalitní San Angeles. Spartan je prostě skvělý, breptající policistka Lenina roztomilá a "napravený" zločinec Phoenix taky nemá chybu. Tohle je zkrátka snímek dokonale uspokojující můj filmový nevkus. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Výborná zábava, která se jen tak nevidí, plná primitivních zbraní, vtipného herectví švadlenky Sylvestera Stalloneho, cool záporáka Wesley Snipese a se sympaticky naivní Sandrou Bullock a všech obyvatel. Celý film je natočen s tak příjemnou nadsázkou, že nemohu dát méně než 5 hvězdičkové hodnocení. Každým zhlédnutím film zraje jak víno... ()

Galerie (108)

Zajímavosti (52)

  • Režisér (a především kameramani) museli při natáčení akčních scén krotit Wesleyho Snipese (Simon Phoenix), držitele černého pásu v karate, neboť jeho kopy a otočky byly tak svižné, že si s nimi kamery často nevěděly rady. (BrianStorker)
  • Když se John Spartan (Sylvester Stallone) chystá na závěrečnou konfrontaci, vyžádá si od jednoho z „podzemích lidí“ zbraň a dostane Smith & Wesson. Jakmile vstoupí do mrazící věznice, má už ale v rukou Berretu 92F. (Guilemot)
  • Po premiéře filmu byli jeho tvůrci obviněni maďarským spisovatelem Istvánem Nemerem, že 75 % děje filmu je plagiátem jeho sci-fi prózy „Boj mrtvých“, kterou napsal v roce 1986. Nemer si ale nemohl dovolit finančně náročnou soudní při s hollywoodským studiem, takže spor zůstal jen u přestřelek v médiích. (BrianStorker)

Související novinky

Stallone chystá pokračování Demolition Mana

Stallone chystá pokračování Demolition Mana

09.05.2020

Herec Sylvester Stallone má poměrně ikonickou kariéru, specificky jeho série Rocky a Rambo zůstávají dodnes naprostými kulty. Z čeho se ale kult na papíře nikdy stát neměl, a přesto film zaznamenal… (více)

Rodriguezovo „město bez hříchu“

Rodriguezovo „město bez hříchu“

21.02.2009

A Sin City 2 se opět odkládá. Šéfové produkční společnosti Dimension Films totiž oznámili, že Robert Rodriguez pro ně natočí sci-fi thriller Nerverackers. A bude se muset do natáčení pustit co… (více)

Reklama

Reklama