Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Jak blízko smrti se musíme ocitnout, abychom se naučili žít? Příběh rodiny, jejíž členové se navzájem berou jako samozřejmost, ale nemohou se víc mýlit. Vážná nemoc nejmladšího z nich se paradoxně stane příležitostí pro všechny. Příležitostí, jak být dobrou matkou, otcem, dítětem. Jak si najít holku a jak o ni nepřijít. Jak zkrotit ego a nemyslet jen na sebe... Filip je ambiciózním studentem neurochirurgie, který má vše před sebou. Ovšem místo toho, aby získal prestižní post na klinice, stane se jejím pacientem. V pětadvaceti letech je mu zjištěna rakovina. Nemoc mu umožní najít lásku, stejně jako vážit si vlastní rodiny, jejíž členové si každý zvlášť i společně projdou velkou životní zkouškou. Seriál, který se témat, o nichž se víc mlčí, než mluví, chopil s humorem a empatií. Seriál, který není sedativem, ale lékem. Možná ne na rakovinu, ale na život rozhodně. Na konci každé epizody sdílejí skuteční onkologičtí pacienti pocity, které je provázely jednotlivými fázemi onemocnění. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele MiniMinion k tomuto seriálu (3)

Epizoda 1 (2024) (E01) 

Za mě velice solidní pilotní díl. Na české poměry dobře natočený a nastříhaný, režie je velice jistá, herci hrají dobře, šlape to a má to energii. Některé postavy jsou trochu nepříjemné, v tom se zdejšími komentáři souhlasím, ale doplním: viděli jste někdy v životě něco? Víte co znamená osobní vývoj? Charakterový oblouk? Za pár dílů budete mít Filipa rádi :) A naprosto nechápu kritiku, že je seriál depresivní… jestli jste čekali, že pořad o rakovině bude samé sluníčko a duha, to je asi na vás… ()

Epizoda 2 (2024) (E02) 

Ještě o něco lepší, než první díl. Místy se trochu táhl, tempo nešlapalo tak dobře jako minulý týden, ale stylově je vyváženější a konzistentnější. Postavy jsou napsány a zahrány skvěle, a opět chválím režii, kameru a střih. 8/10. Česká televize začíná rok 2024 skvěle. ()

Epizoda 3 (2024) (E03) 

Další týden, další dobrý díl. Jsem rád, že i Filipovi rodiče mají v seriálu hodně prostoru a líbí se mi, že stejně jako na Filipův stav je kladen důraz na stav jeho rodiny, jak se s tím vypořádávají, a zároveň i na jejich problémy které nezpůsobila Filipova rakovina, ale které jsou starší a hlubší. ()

Reklama

Reklama