Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak říct rodině, že jste nemocní? Zpráva o Filipově rakovině otřese celým jeho okolím. Navíc v situaci, kdy jeho máma Jarka vyhodí tátu Mirka z domu, protože má oprávněný dojem, že zanedbává ji i jejich manželství. Filip se snaží žít jako dřív a kombinuje radioterapii se studiem a sportem. S tím ale nepočítá nikdo. A nejméně jeho tělo. (Česká televize)

(více)

Recenze (26)

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá epizoda se zabývá tématem jak přijmou nemoc známí a rodina. Zpracováno (kamera, střih, hudba) opět na jedničku s hvězdičkou. Akorát mám místy problém s prvky telenovely - některé scény působily trošku lacině (debata při žehlení). Jinak se jedná o skvěle provedený seriál a ty promluvy na konci  každého dílu od skutečných pacientů jsou skvělé a emotivní a vždy celou epizodu podtrhnou. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím, natočené je to skutečně profesionálně, ale některé scény jdou podle mne mimo realitu a jiné scény jsou pořád strašně nečeské. A fakt manželka, která zná svého manžela tolik let, nepochopí, že ta dlaždice je pro ni do prčic pocta? Ano, sice z jeho pohledu, ale je to pocta. Kdyby byla ta ženská co k čemu, ocení manželovu snahu a tohle shovívavě přejde. A to ragby mě taky dere a zajímalo by mě, kdo je trénoval doposavad. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Soucitu moře... nezmírní hoře.“ Univerzální rada neexistuje. Některému pacientovi pomáhá i soucit falešný, jiného i sebeupřímnější politování irituje. Filip se nechce vzdát sportu a vrhá se na ragbyové protihráče se stejnou vervou, jako do boje s nemocí. Dosud žil naplno, bude tak i bojovat. Opulentní račí hostina, servírovaná osudem, začala ozařováním, hlavní chod chemoterapie bude následovat. Dočká se Filip i zdravého zákusku, tedy příznivého verdiktu po drastické léčbě? RODINNÉ OKÉNKO: [][] Jak NEpomáhat nemocnému synovi aneb právo nebýt v manželství nešťastná nadřazeno rakovi. Nesoudím, nezažil jsem. Ale pobavil pokus o usmiřování, čili dobrá vůle vola. „Místo mozku z dlaždic kostku,“ trefně utrousila moje žena na adresu pana Kaliny, při jeho večeři s „překvapením.“ A to měla paní Jarka ještě kliku, že workoholický manžel byl profesí obchodník s dlaždičkami a ne třeba patolog. Do čeho ten by vyryl monogram své ženy? [][] Uživatele flanker.27 a jeho odpad! chápu, pro něj je to téma příliš osobní. Moje 4* vykouzlil kreslený úsměv na fixační masce při ozařování. „Whatever happens, never loose your sense of tumor. ()

OtokPag 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Filipova rodina je “extratřída”. Fotr vůl, matka kráva a ségra sice čumí jak tele, ale je aspoň citlivá. Ještě, že má opravdové kámoše ragbisty. V nemocnici bylo od prvního okamžiku jasné, že ho na stáži “sežerou” ambiciózní “kolegové”. Už se míň šuká a víc řeší diagnóza, tak by to mohlo oslovit i prudérnější část diváků ČT1. Určitě dávám 5 “šišek” 🏉🏉🏉🏉🏉 ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomto díle se sice kupodivu nesouložilo, ale obávám se, že si hlavní hrdina vybral jen oddechový čas. Jinak je hodně předvídatelné, kam postavy směřují, a humor je založený na spoustě klišé, protože je zkrátka vykonstruovaný. Ale dívat se na to dá, I když atraktivní téma je zpracováno dost povrchně a přehráváním se to kompenzovat nedá. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama