Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaký byl váš život, než se náhle všechno zastavilo? Filip je od dětství rozený vítěz. Navštěvuje poslední ročník medicíny a užívá si života, ať už jde o sport, nebo dívky. Po studiích by rád nastoupil do hradecké nemocnice. Jenže toto přání se mu splní dřív a jinak, než plánoval. (Česká televize)

Recenze (67)

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice dobrý rozjezd, jsem zvědavý na další díl . Manželská dvojice Filipových rodičů (T.Brodská a P.Řezníček) nemá chybu, bavil jsem se ....  . Seriál se natáčel hlavně v Hradci Králové a v tamní Fakultní nemocnici. A taky na Lékařské fakultě UK v Hradci Králové. Výborný jsou autentické výpovědi skutečných onkologických pacientů v závěru dílu, nemají chybu .... .*** 1.díl je na webu Č.televize : ČT 1, neděle 7.1.2024, 20.10 . ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příjemné překvapení o velmi nepříjemném… Těžce se lékaři oznamuje pacientovi, že má tumor. O moc těžší je lékaři - a zvlášť mladému v tomto případě stažistovi - být v situaci nemocného rakovinou. Dosavadní nevázaný život hlavního hrdiny Filipa se rázem obrátí vzhůru nohama. Neotřelý styl, humor a způsob interpretace zaujal. Zajímavý dovětek kde skuteční lidé, kteří si prošli léčením hovoří o svých pocitech jak jim bylo když se dozvěděli o své nemoci… ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl nového seriálu ČT se mi líbil tím moderním hávem - rychlý střih, cool voiseover, dávka sexu...  teda vlastně to posledně jmenované je jaksi na sílu, ale nemám z toho osypky jako jiní, ikdyž je to přesně ten styl, který nemusím, kdy režisér svlíkne hezkou holku a pak to natočí skrz nějaký cukrlátka a z poza různých předmětů, že z hlediska nahoty není skoro nic vidět, ale přesto to vypadá jako nabušená pornoscéna, aby hlavní hrdina vypadal jako ultramačo. Sorry, bylo to na sílu a neuvěřil jsem tomu. Nicméně slabé hodnocení dávám z jiných důvodů - nenávidím filmy o nemocech a umírání ( a na toho chudáka Bartošku se moc dobře nekouká, když to teď má "on-line" ) ale hlavně to ve výsledku vlastně žádná pecka, která chytně nebyla. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Smrťák v bílém plášti, snímek přináší, duše mlhou bloudí. Lhostejně a bez zášti, ortel vynáší... sudičky ať soudí.“ Leander Verdievel své motto: „Whatever happens, never loose your sense of tumor,“ má od svého otce (jak prozradil v rozhovoru zde). Ostatně, jak říkal už pan Hraběta v Nejisté sezóně: „Je-li člověk na něco krátkej, měl by si z toho aspoň dělat srandu.“ ČSFD OKÉNKO: [][] Co komu na první epizodě vadí? [][] Uživatel Matty: „...profesor, pro kterého jsou studenti jen nezajímavé křoví, se najednou strašně zajímá o zdraví hlavního hrdiny.“ Milý Matty, že se neurochirurg zajímá o tumor v mozku? Fakt divné, naprostá záhada. [][] Sexu víc jak v Kámasútře, remcají suchoprdi. Cha. Já na VŠ kolejích bydlel a pár mediků znal, i jejich studia typu leháro. Pořád totiž jen leželi - ve skriptech, pod stolem v knajpě a nebo... na holkách! [][] Remcal Omnibus: Že tu nebyla ani špetka černého humoru. Njn. [][] Vlastně vůbec žádný humor. Dvě, tři mé uchechtnutí nepočítám. Ale neházím flintu do nežidu, snad příště. Třeba se tumor rozjede. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Standartní moderní "progresivní" quality TV jako z Netflixu, ale jen co se týče použití natáčecích metod (rychlé střihy, steadycam, GoPročka, dron, stock-footage), stylizaci (texty na obrazovce, vypravěč) a velké dávce explicity a sexu (reálné záběry z operací, každých deset minut "bude sex" scéna, která rozhodně rozveselí Radu pro rozhlasové a televizní vysílání). Pod povrchem však jde o "classic" českou komedii s otravnýma postavičkama. Možná o trochu lepší než standard, ale ne o moc. Zvlášť hlavní hrdina, jeho otec, jeho kamarádi aspol., jsou otravní zmetci. U hlavního hrdiny samozřejmě člověk čeká, že se postupem času bude směřovat k lepšímu "já", ale mě prostě nepřišel sympatickej. Prostě spratek. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama