Reklama

Reklama

Fallout

(seriál)
  • USA Fallout
Trailer 4
USA, (2024–2025), 15 h 53 min (Minutáž: 45–74 min)

Hudba:

Ramin Djawadi
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Seriál Fallout vychází z jedné z nejúspěšnějších videoherních sérií všech dob. Vypráví příběh vítězů a poražených ve světě, kde už není skoro nic, o co by se dalo hrát. Změkčilí obyvatelé luxusních protiatomových krytů jsou po 200 letech od apokalypsy nuceni vrátit se do neuvěřitelně složitého, rozkošně bizarního a ukrutně násilného světa, který na ně čeká na povrchu. (Prime Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (317)

slord 

všechny recenze uživatele

Seriálový Fallout ukázal ako najlepšie treba na videoherné adaptácie, vyrozprávať svoj vlastný príbeh s novými postavami v kulisách herného sveta. Veľmi ma bavilo skúmať čo všetko tento svet ponúka, a na objavovanie tu toho bolo dosť. Je cítiť, že do toho nasypali hromadu peňazí, lebo vyzerá to fakt výborne, a v symbióze s praktickými efektami to pekne ladí. Postavy sa tiež podarili, Walton Goggins to tiahne rozhodne najviac, či už sledujeme jeho pištoľnícky mód alebo minulosť cez flashbacky. Ella Purnell ako naivná Vaultarka to ale zvláda tiež super, človeku je sympatická a fandí jej. Aaron Moten ako člen Bratrstva oceli ťahá za ten kratší koniec, no stále aj jeho miesto v príbehu funguje ako má. Príbeh baví, tempo je správne odsypávajúce, takže nuda a naťahovanie nehrozia. Ponúka aj napätie, ktoré celý čas visí vo vzduchu, a viete, že niečo tu nehrá, zvraty a odhalenia, ktoré sú správne dávkované, akciu, čo sa nebojí drsnosti, no zároveň nie je nadužívaná. Občas mi nebolo úplne jasné ako fungujú isté technológie/prístroje a celkovo pravidlá toho sveta, keďže som nikdy nehral hry, no dalo sa cez to preniesť. Je to proste našlapaná a zábavná štýlovka, ktorá ma okamžite zaháčkovala a nemohol sa od nej odtrhnúť. Sem s druhou sériou. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre seriálové podanie klasiky s názvom Fallout. Sci-fi ako sa patrí. Aj keď je Fallout fikcia stará už takmer dve generácie, jej prevedenie má nehrdzavejúci šat. Vďaka spojenia nedávnej minulosti, ~50. rokov 20. storočia, mierne futuristickej fikcie a post-apokalyptického sveta to všetko do seba pekne zapadá, takmer na realistickej úrovni. Až má zaráža, že to poviem. Ale chýbalo mi tam viac surovej brutality, na akú som zvyknutý napríklad zo škandinávskej alebo kórejskej produkcie. Tu bola krv všadeprítomná v každej epizóde. No násilie bolo prezentované cez ružové okuliare pre americké publikom. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Ani jsem nečekal, že mě to tak chytne. Hru sice neznám, ale tohle mě vážně baví. Hned úvod nás vtrhne do děje. Postupně se seznamujeme s tímto zvráceným světem prostřednictvím hned několika hlavních postav. Je to místy hodně brutální a surové. Tento svět se odehrává 200 let po jaderné válce. Lidi sice pořád obývají povrch, ale tak nějak zdivočeli. Jiní zase žijí izolovaně pod povrchem. Co se děje, když se tyto dva světy střetnou? Seriál nám představí hned několik hlavních postav, jejichž příběhy se vzájemně protínají. Postupně putujeme zničenou Kalifornií a dozvídáme se různá tajemství o tomto světě. Místy mi to připomnělo Silo, jindy zase Last of us. Příběh je opravdu poutavě napsaný, takže z obrazovky nespustíte oči. Už aby byla další série.  Amazon boduje. "Posílám vám plemeníka." ()

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 60% - První díl mě nadchnul. Ironicky shazuje svoje hlavní hrdiny, opatrně dávkuje strach z neznámého a dává pocit něčeho nového. A pak se děj posune do klasických vyprávěcích postupů, forma se uzamkne v nekonečném přidávání dalších a dalších gramodeskových hitů a k radosti zůstává snad jen ta Lucy. Zbylé postavy často rozčilují nebo přímo vadí, tajemství se vysvětlují průhledným nebo očekávaným způsobem, hlavní hrdince je co chvíli připomínáno, že na povrchu se brzy začne chovat jinak než pod poklopem a popravdě na mě Fallout funguje víc jako love story nebo rodinné drama, případně jako western. Sci-fi stránku, společenskou kritiku, protiválečnou hrdost nebo odhalování stínů minulosti jsem na konci bral jen jako nutné zlo, což je u postapokalyptického výletu na pováženou. Originální ale je, takže budu na pokračování opatrně zvědav. Jen bych si hrozně přál, aby se ustálila nálada. Kombinace těžkopádných vtipů, politické satiry, přiznaně béčkového designu monster, paranoidního thrilleru a akční arkády, kde se fatální zranění občas dá léčit lektvarem a občas zase ne, mě ze sedadla vyhazovala skoro pořád. ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Za mě pravděpodobně nejlepší videoherní adaptace jaká dosud vyšla. Tam kde The Last of Us trošku zklamalo vystříháním akce a změnou důležitých částí příběhu. Což uškodilo uvěřitelnosti světa a oslabením vztahu hlavních postav. Tam Fallout přichází se zcela novým příběhem naroubovaný na vytvořený funkční svět, aniž by na něm cokoliv většího popíral. Fanoušky zde čeká nekonečné množství povedených easter eggů a fan servisu. Seriál je plný skvělé akce, humoru, výborných hereckých výkonů, krásných lokací atd.. Přesto však mu na plný počet něco chybí. Možná to chtělo, aby byl seriál poněkud údernější, zejména v druhé polovině totiž ztrácí tempo, popřípadě, aby byl ještě víc ujetější a odvážnější v některých momentech. Asi to není lepší seriál než zmíněné The Last of Us, ale rozhodně se jedná o lepší herní adaptaci, která je v rámci světa a loru her nejen zcela funkční, ale dokonce ho i skvěle rozšiřuje a doplňuje. 4* 78% ()

Galerie (67)

Zajímavosti (23)

  • Zbraně Vaultu 33 jsou britské samopaly Sterling. (UncleMorty)
  • Píseň „Orange Colored Sky“ z roku 1950 byla také použita v televizní reklamě na New Vegas a později ve videohrách jako „Fallout 4“ a „Fallout 76“. (Veskoslav)
  • V seriálu můžeme vidět spousty a spousty zbraní. Nalezneme zde ikonický Tommy gun z videohry „Fallout 2“. Lucy (Ella Purnell) začíná s tzv. Select Blaster, aby následně přešla na 10 mm pistoli z videohry „Fallout 4“. Vojáci, kteří chrání vědecký komplex, jsou vybaveni zbraněmi Institutu, a to zejména laserovými puškami. NCR velitelka Lee Moldaver (Sarita Choudhury) má pak klasickou laserovou pistol. Maximus (Aaron Moten) má pro změnu Colt 6520. (Veskoslav)

Související novinky

Seriálový Fallout má datum premiéry

Seriálový Fallout má datum premiéry

25.10.2023

Seriálová nabídka streamovací služby od Amazonu se brzy rozroste po Pánovi prstenů o další slavnou značku. Už příští duben totiž na Prime Video dorazí adaptace kultovní herní série Fallout od… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno