Reklama

Reklama

Fallout

(seriál)
  • USA Fallout
Trailer 4
USA, (2024–2025), 15 h 53 min (Minutáž: 45–74 min)

Hudba:

Ramin Djawadi
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Seriál Fallout vychází z jedné z nejúspěšnějších videoherních sérií všech dob. Vypráví příběh vítězů a poražených ve světě, kde už není skoro nic, o co by se dalo hrát. Změkčilí obyvatelé luxusních protiatomových krytů jsou po 200 letech od apokalypsy nuceni vrátit se do neuvěřitelně složitého, rozkošně bizarního a ukrutně násilného světa, který na ně čeká na povrchu. (Prime Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (307)

rowdys 

všechny recenze uživatele

Seriál vyzerá viac ako brožúra pre návštevníkov Universal Theme Parku rezaná krvou a všadeprítomným debilným marveláckym humorom, než presvedčivý postapo svet. Dostali sme tak hlúpučký Westworld v podobe, ako si ho predstavuje Bethesda. Treba sa preto pripraviť, že sa tu (narozdiel od minuloročného The Last of Us) jasne cieli na pubertálneho diváka, ktorý sa obtrel maximálne o Fallout 4 a 76, ktoré majú bližšie k Borderlands než k temným pôvodným Falloutom. Mladšiemu Nolanovi už tak skoro znovu na lep neskočím. ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Za mě pravděpodobně nejlepší videoherní adaptace jaká dosud vyšla. Tam kde The Last of Us trošku zklamalo vystříháním akce a změnou důležitých částí příběhu. Což uškodilo uvěřitelnosti světa a oslabením vztahu hlavních postav. Tam Fallout přichází se zcela novým příběhem naroubovaný na vytvořený funkční svět, aniž by na něm cokoliv většího popíral. Fanoušky zde čeká nekonečné množství povedených easter eggů a fan servisu. Seriál je plný skvělé akce, humoru, výborných hereckých výkonů, krásných lokací atd.. Přesto však mu na plný počet něco chybí. Možná to chtělo, aby byl seriál poněkud údernější, zejména v druhé polovině totiž ztrácí tempo, popřípadě, aby byl ještě víc ujetější a odvážnější v některých momentech. Asi to není lepší seriál než zmíněné The Last of Us, ale rozhodně se jedná o lepší herní adaptaci, která je v rámci světa a loru her nejen zcela funkční, ale dokonce ho i skvěle rozšiřuje a doplňuje. 4* 78% ()

Reklama

LND 

všechny recenze uživatele

Hry jsem nehrál, ale seriál se podle mě opravdu povedl. Výborně budovaný svět, výborně natočené akční scény a humor, často černý, který se dobře hodí do postapokalyptického prostředí. Co se týká jednotlivých příběhů, tak v první půlce mě nejvíc bavila Lucy a ve druhé vault. Jediné, z čeho mám poněkud rozporuplné pocity, je přílišná podoba s Westworldem. Jonathan Nolan a Lisa Joy si nejspíš řekli, že vytáhnou stejné eso a postava Ghoula je tak povahou, chováním, dějovými linkami a téměř i ohozem naprosto identická s postavou Eda Harrise ve Westworldu. Přiznám se, že to trošku zviklalo moji důvěru v tuto tvůrčí dvojici. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Velice, velice fajn. Seriál, který funguje pro herní fandy (známé prostředí, postavy, hudba, zvuky) tak i pro hrami nepolíbené a milovníky postapo žánru, který se nebere vážně. Fallout je až překvapivě odlehčená záležitost, která pocitově více připomene Borderlands, než herní Fallout ale pokud na to divák přistoupí, dostane páradní zábavu, která je krvavá, drsná, hravá, atmosferická, vtipná, se zajímavými postavami i jednoduchým ale nosným příběhem. Zamrzí jen tempo, které je z počátku vynikající ale ke konci zpomaluje a příběh začne být trochu vážnější a ve výsledku vyzní do prázdna, než aby skutečně rezonoval. Každopádně už aby tu byla druhá sezóna. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mise úspěšná. Fallout se na poli seriálu neztratí a zejména si ponechal svou herní DNA. Wasteland plná magorů, mutantů, zmutovaných magorů. Je tady Vault, který samozřejmě skrývá nějaké to tajemství, jak tomu ve Falloutu zvykem. Neskutečně se mi zamlouvala vizuální estetika. Hudbu tvoří herní soundtrack. Mnoho dílčích věcí funguje. Zejména hlavní linka dokáže vygradovat do silných momentů. Je tu však i dost negativ. Polovina epizod jsou side questy, které vážně nejsou potřeba a jen zabírají zbytečně čas pro hlavní chod. Dost postav je otravných. Nesmíte se nimrat v detailech jako kde si obstarají vodu a jídlo, proč se sebou nevezmou, co největší arsenal, jak dokáže sakra projít takovou vzdálenost a přejít atd. Okamžiky s do očí bíjícími plot armory naštvou. Jako celek to ale naštěstí funguje a na případnou druhou řadu se rád podívám. Příjemných 70% ()

Galerie (67)

Zajímavosti (23)

  • Zobrazení maskota legendárního Vault boye má v seriálu svůj původ, který je kanonický. (PavelVanekArt)
  • Když se Lucy (Ella Purnell) dívá na vlajku NCR (New California Republic), zazní titulní melodie z videohry „Fallout 4“. (PavelVanekArt)
  • Během schůzky v budově Vault-Tecu můžeme u stolu za jmenovkou ROB-CO spatřit pro hráče herní série velmi známou postavu Roberta Edwina House, který se proslaví především jako vůdce poválečného New Vegas Stripu a majitel kasina Lucky 38. Jako drobný ester-egg jeho postava v seriálu zmíní, že by jiný člen schůze prodělal i kdyby řídil kasino. (LucasAbelle)

Související novinky

Seriálový Fallout má datum premiéry

Seriálový Fallout má datum premiéry

25.10.2023

Seriálová nabídka streamovací služby od Amazonu se brzy rozroste po Pánovi prstenů o další slavnou značku. Už příští duben totiž na Prime Video dorazí adaptace kultovní herní série Fallout od… (více)

Reklama

Reklama