Reklama

Reklama

Jediná věc nebezpečnější než mise je útěk... Tajný zpravodajský agent Tom Harris (Gerard Butler) pracuje pro CIA a operuje na Blízkém Východě. Uvízne na nepřátelském území v Afghánistánu poté, co selhal  a jeho krytí bylo odhaleno. Nyní musí i se svým tlumočníkem Moem (Navid Negahban) uprchnout. Pronásledují ho nejlepší žoldáci světa a elitní speciální jednotky nepřítele. Dostat se do Kandaháru je jediná šance na záchranu. Zde na hrdinu budou čekat buď spojenecké vrtulníky, nebo kulka s jeho jménem. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (76)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Tváří se to velice, ale schází tomu lepší scénář i režije. Rozhodně je to těžký průměr, místama uzívaný a nepřesvědčivý. Třeba ten motorkář, kterého staví celí děj do pozice největšího badasse, tam byl jako proč? No a celý ten závěr podél plotu je ultra trapný ve finálním kontextu, kdy zjistíte že za plotem je celá jednotka s letadlem a udělali úplné hovno. Ať nepluju jenom hněv tak pochválím záběry a to výpravnější pojetí. Jinak si to ale s čistým vědomím můžete odpostit. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ric Roman Waugh mi nepríde ako zlý režisér a jeho filmy sú celkom dobre, no Kandahar je asi jeho najslabší kúsok. Príbeh nie je zlý a ďalšia spolupráca s Butlerom sa tiež podarila, ale prečo to je kurnik tak nezáživné, pomalé a natiahnuté na dve hodiny ? Čakal som viac od tohto overeného dua. Sklamanie, no na jedno pozretie to ušlo. 60% - 3* ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Gerard Butler jako agent CIA jehož identita je prozrazena uprostřed mise a on musí v Afganistánu se svým tlumočníkem prchat 400km před talibanem, islámským státem, milicemi, iránskou jednotkou a jedním pakistánským Jamesem Bondem na motorce. Nějaký nápad to mělo, lokace krásný, ale scénáristicky a režijně to je kapku děravé, přičemž to občas kombinuje nudné pasáže s hloupými, takže jenom proto, že jsem toho drsňáka Butlerovi věřil jako vždy, tak dám tři hvězdy. PS: Vlastně to je naprostá kopie o pár měsíců staršího The Covenant od Ritchieho, což je podstatně dokonalejší záležitost. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Butler a Ric Roman Waugh precenili svoj možnosti. Na podobnú tému ako nedávny Covenant od Guya Ritchieho sa snažili natočiť podobný dramatický film o vzťahu agenta CIA a miestneho prekladateľa. Akurát, že vzťah a chémia medzi ústredným duom nefunguje tak dobre ako u Gyllenhaala a Salima. Film je navyše zbytočne dlhý, v prvej polovici sa stretávame s množstvom postáv, z ktorých je ale väčšina zbytočná a pre ďalší vývoj deja nepodstatná, v druhej polovici sa konečne dočkáme akcie, ktorá je na pomery lepších Butlerových béčok fajn a ako tak zachraňuje výsledný dojem. Zamrzí však že jej nebolo viac a miesto toho som musel pretrpieť prvú hodinu nepodstatnými dialógmi. Ak by sa film skrátil o pol hodinu a miesto vážneho trileru/drámy by to poňali ako jednoduché akčné béčko, verím, že by som bol spokojnejší. Ak chcete vidieť film na zobrazovanú tému, tak s Kandaharom nestrácajte čas a radšej si rovno pustite už spomínaný Covenant. 50% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Waugh vie točiť akčné filmy, vie, kedy má byť akcia, vie ako urobiť zápletku, vie, koho má obsadiť. Tu v púšti si dovolil veľké veci, od nočného boja cez nightvision až po extrémne výbuchy v závere. Úvod v utajení bol super, potom to už išlo klasicky, Škoda, že linka s novinárkou nebola dotiahnutá. 3 z 5 ()

Galerie (32)

Zajímavosti (10)

  • V 52. minutě ťuká na okénko vozu Nissan muž, který má na sobě průhlednou masku Covid, aby mohl natáčet. (Johnny.ARN)
  • V čase 01:20:00 filmu je scéna, ve které leží na podlaze 4 popravení lidé. Mrtvý člověk uprostřed vlevo v řadě otevře oko a podívá se do kamery. (Johnny.ARN)
  • Kahil (Ali Fazal) se ptá mladého chlapce, kam Harris (Gerard Butler) jede. Chlapec odpoví: „Delaram“, ale to nemůže vědět. Harris právě napsal svému kamarádovi, že tam jede místo něj, ale aby to mohl udělat, musí odbočit z hlavní silnice, po které jede (pravděpodobně vede do Kandaháru). Hned poté Harris odbočí z hlavní silnice. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama