Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film na základě skutečné události. V roce 1972 se v Latinko-amerických Andách zřítilo letadlo na jehož palubě byl Uruguaiský národní rugbyový tým. Mnoho lidí zahynulo při srážce, ale někteří přežili. Ti se po několika dnech, pomocí rádia, dozvídají, že všechny záchranné akce byli zrušeny. Nikdo nevěří, že by někdo mohl přežít. Počasí se zhoršuje a omezené zásoby se tenčí každým dnem. Dva členové týmu se proto rozhodnou přejít Andy a vrátit se s pomocí pro zbytek. Jejich statečný kousek se jim podaří. Vrátí se zpět i s pomocí. Mezitím, ale 29 lidí zemře a zbylým 16 se podaří přežít jen díky kanibalismu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (305)

Peytl 

všechny recenze uživatele

Já shodou okolností píšu těsně po komentáři k pořadu "Ano, šéfe!" a přijde mi dost drsný, abych nějakým způsobem zavtipkoval... Film je notoricky známý, tak bez vtipu. Silný, drsný, zkrátka co všechno člověk udělá proto, aby přežil....Lidojedi doleva, dietáři doprava. Celkem propracované charaktery postav a skvělý konec, i když je to relativní. Navíc recepty dost na hovno a vegani by šli do kytek po týdnu. Šněženky a machři v Andách. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Přežít je film, který především bojuje o život sám se sebou. Po velmi působivé, a na tu dobu skvěle natočené letecké katastrofě, která možná doposud nebyla překonána, nastává propad v ději, je to dáno tím, že hercům jsem ani na chvíli nevěřil, že mohou pojídat lidské maso jako čokoládu, dramatu neprospěla ani častá modrá obloha, nebo ryzí romantika zasněžených And. Film by se dal rozdělit na tři dějství rozdělená oponou: letecká havárie-kanibalismus-lavina. Závěrečné zachránění, trocha emocí a opona padá. Za ojedinělý počin dávám 70% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní kanibalský survival obsahující velmi intenzivní ztroskotání letadla a zároveň uvíznutí několikačlenné skupiny týmu Rugby ve velmi chladném a mrznoucím počasí. Odvaha a vynalézavost nás vyloženě doprovází celý film a také film krásně znázorňuje fakt, že v přírodě přežijí jen ti nejsilnější jedinci. Většina členů mi byla sympatická a fandil jsem jim. Zasloužené čtyřhvězdí. 75% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem si tento film nahrála na VHS, mé nadšení opadlo v okamžiku, když jsem zjistila, že už se mi na kazetu nevešlo asi posledních 20 minut:) Takže, když po čase tento film opět dávali v TV, těšila jsem se, že jej konečně zhlédnu celý. I po čase jsem z něj měla stejný dojem, jako tehdy. Matně se mi pozdávalo, že je film znovu předabovaný, v čemž mě ujistilo závěrečné "v českém znění." A dabing byl také snad to jediné, co mi lehce "znepříjemňovalo" zážitek. Když někteří dabéři mluví více postav, a často ještě klidně i chvíli po sobě, dost to sráží celkovou atmosféru a nádech snímku. A zrovna v této Barrandovské verzi se vyskytoval Filip Švarc (jehož hlas mi už v mnoha případech začíná vadit) a Pavel Vondra (jeho hlas, jako jeden z mála zase patří k těm, které se mi asi nikdy nezalíbí). Každopádně je Přežít mrazivý příběh o tom, co by nikdo z nás nechtěl zažít. Někomu zde možná bude chybět větší drsnost, hloubka či šokující momenty, ale v celistvém výsledku se jedná o výborné dílo. Pokud by se mnou někde uprostřed hor hňáplo letadlo, chtěla bych tam mít borca jako je Ethan Hawke:) Svou vůlí a nezlomností by dokázal zvednout na nohy i skupinku fňukajících žáků na školním výletě, kteří si stěžují, že "už je moc horko," že "už nemůžou," nebo, že "do toho kopca prostě už nevylezou.":) ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Velmi povedené drama založeno na skutečné události. Nechtěl bych tam být s těmi lidmi a něco podobného prožít, protože tohle byl vážně extrém. Dokonce i koukat na to byl extrém a představa, že se to vážně stalo mně děsí. Ale co měli lidé v dané situaci dělat? Nic jiného na jejich přežítí dělat nešlo. Film je skvěle natočen a hlavně realisticky. Už jen turbulence, kdy se letadlo propadá o několik desítek metrů a následný pád, tak tyto scény jsou hodně realně natočeny. Výborné herecké výkony, které mně přesvědčili. Herci hráli tak, jako by to sami prožili. Z herců jsem třičtvrtě neznal. Snad jen odvážného Ethana Hawkea, Joshe Lucase a v menší roli Johna Malkoviche. Jediné co mně opravdu lezlo na nervy, tak byli dialogy. Hlavně o Bohu a modlení. Jakoby se nám tvůrci snažili vnutit nějaké to náboženství. Ale zase mám otázku, kterou jsem si položil: Co jiného jim zbývalo v dané situaci? Snad jen modlit se. Snímek má pár napínavých míst u kterých jsem snad ani nedýchal. Přežít je perfektní dvou hodinové drama, které možná na některých lidech nechá i nějaké ty následky! ()

Galerie (30)

Zajímavosti (23)

  • Scéna havárie se natáčela devět dní. Většina herců ke konci dnů plných natřásání se na simulátoru musela užívat léky proti nevolnosti. (Morien)
  • Otevírací a závěrečnou scénu, kdy se k nehodě vyjadřuje John Malkovich jako Carlitos Paez, napsal pro film právě skutečný Carlitos. (Morien)
  • Každé ráno muselo letět pět helikoptér, aby dostalo štáb a herce na místo natáčení. (Morien)

Reklama

Reklama