Reklama

Reklama

Hlídka v Ardenách

  • Česko Půlnoční přepadení (více)
Trailer

Děj skvěle obsazeného válečného dramatu, natočeného podle stejnojmenného románu Williama Whartona, je situován do Francie, do ardenských lesů v prosinci roku 1944. Právě v té době sem byla vysazena elitní skupina šesti průzkumníků, jejichž úkolem je pod vedením rotmistra Knotta zajistit strategicky význačnou budovu, lesní usedlost, a vyšetřit, co se stalo s předchozí hlídkou, jež se nehlásí. Původně banální akce se ale zkomplikuje v momentě, kdy mladí američtí vojáci pochopí, že je celou dobu má na mušce jednotka zvědů Wehrmachtu. A ještě více je překvapí, že Němci neútočí. Jedná se snad o nějakou novou strategii psychologického boje? Nebo nacisté odmítají vystřelit jen proto, že se blíží Vánoce a v takový čas by neměl nikdo umírat? A nebylo by dobré zjistit, o co se vlastně jedná? Na spadnutí je dohoda, o které nadřízení nesmějí vědět, ale díky níž bude ušetřen nejeden lidský život. Tedy pokud někdo něco nepokazí... V hlavních rolích se můžete těšit na Petera Berga, Kevina Dillona, Ethana Hawkea a Garyho Sinise. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Překvapivě kvalitní válečné drama. Věrné vykreslení postav, solidní herecké obsazení i slušný scénář. Tuším, že v nějaké anketě tenhle film vyhrál coby nejlepší válečný film všech dob. Ne, tak skvělý zase není, ale každopádně patří k tomu nejlepšímu, co v 90.letech na téma "2.světová válka" vzniklo. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Velice zvláštní válečný film, který tolik válečným filmem vlastně ani není, ale jedná se spíše o komorní drama, které se odehrává na pozadí útrap v druhé světové válce. Výpravou se tento snímek nemůže měřit s filmem jako třeba Saving Privat Ryan. Přesto má něco víc než Ryan a to hloubku, dobrou psychologii postav a emoce. Vypravěčem je seržant Will Knott, který je se svými pěti kamarády poslán na venkovské sídlo v Ardenách jako předsunutá hlídka. V této oblasti je i německá hlídka, která ví o připravované ofenzívě a chce se vzdát. Herecké obsazení je velice kvalitní. Hudba je také zajímavá a velice zdařilý je anti-válečný scénář. Jediné co se nedá moc pochválit je práce s gradací děje. Film má několik neskutečně silných scén (koulovačka, vánoční koleda, vana) ,ale opravdu nějakou epickou přestřelku nečekejte. ()

Reklama

Bachy 

všechny recenze uživatele

Hlídka v Ardenách je film s vlastním kouzlem. Zkouší to s jinačím příběhem, svým vlastním podivným hudebním podkresem a pokusy kameramana. A s takovými filmy je problém. Buď na poetiku filmu přistoupíte a pak jde hned o perfektní veledílo, které musím všude vychválit a mluvit o něm hodiny, nicméně to je stav výjimečný. A tady se ho dosáhnout nedosáhlo. Hudba mne přímo dráždila, do kouzla filmu jsem se ponořit nedokázal a osudy hrdinů? Nic. Přitom samotná premisa snímku zní neuvěřitelně zajímavě a vánoční epizoda zabírající drtivou většinu filmu měla šanci na úspěch. Nicméně styl vyprávění šel úplně mimo mne. A rád bych některým připomněl, že toto není odplata za Totora! ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tenhle film fabuluje hned ve dvou věcech- kdo kdy viděl hodné, mírumilovné a zbaběle neschopné vojáky wermachtu? A kdo kdy viděl nadprůměrně inteligentní jednotku US Army s IQ nad stopade? Haha... Ale jako takový hezký vánoční román ze zasněžených Arden (kde se společně zpívá Silent Night/Stille Nacht, věší se granáty na vánoční stromek, Němci se s Američanama koulují, Amíci se tam koupou v teplé koupeli, popíjejí, ohřívaj se u krbu a vůbec tak příjemně zevlujou... ne, fakt jsem si to nevymyslel, tohle všechno tam je, ta válka musela být slušná prdel...) to celkem funguje, pěkné fantasy, jen ti elfové a orkové chyběli... ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Do Berlína už toho Američanům moc nezbývá. Všichni už se nemůžou dočkat až válka skončí. Vánoce 44 na krku a nechce se bojovat. Ztracená varta uprostřed lesů, setkání s oddílem Němců, kteří střílet už také nechtějí. Válečný film, který ale není ani tak o válce, jako o partě kluků v jednom baráku, vazbách mezi nimi. Vlastně protiválečné drama o rozkladu všeho co bylo před válkou, ztrátě hodnot a tak. Zvláštně podáno ovšem. 70% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Produkce zvažovala natáčet na franzousko-německých hranicích nebo v Polsku. Z důvodů snižování nákladů se natáčelo v Utahu. (mi-ib)
  • Během natáčení řádila v Utahu nejstudenější zima za posledních 83 let. (mi-ib)
  • Sídlo mělo pouze tři stěny a bylo postaveno v odlehlé oblasti. (villain)

Reklama

Reklama