Reklama

Reklama

Silo

(seriál)
  • USA Silo
Trailer 3

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Ve zničené a toxické budoucnosti přebývá v obrovském podzemním silu společenství, které zabírá stovky podzemních podlaží. Muži a ženy tam žijí ve společnosti plné nařízení, o nichž věří, že je mají za úkol chránit. (Apple TV+)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (104)

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.seria: Po dlhsej dobe opat velmi kvalitne spracovane sci-fi-cko, hoci v nevyraznych priestoroch a v uzavretej komunite ludi. Charaktery su verne, pravidla fungovanie taktiez, do toho par "anomalii", ktore dodavaju mysteriozno a atmosferu, v ktorej divak hada a spekuluje. Tahunkou serialu je rozhodne postava, ktoru odusevnene hra, vynikajuca Rebecca Ferguson. Napriek par hluchym miestam, ci nelogicnostiam, ktore si pozorny a kriticky divak musi vsimnut, pribeh stale drzi pokope. Zaverecny diel sice v uvode "nabaiti", ale samotny zaver prekvapi tym, co vacsina nepredpokladala. Mne sa potvrdila len jedna z podstatnych domnienok o sile a "obraze". Zaverecny, cca polminutovy, obraz vsak rozhodne stal za to a urcite pritiahne aspon 85% divakov aj k dalsej serii. Odporucam. 85% ()

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Seriál má téměř AAA kvality co se týče produkce a obsazení, Apple má peníze. Ani grafika ani opravdu snažící se herci v čele s velmi dobrou Rebeccou Ferguson ovšem nedokážou zakrýt námětový zmar, který Silo sdílí s dalšími X "pos-apo society" záležitostmi jako jsou Hunger Games, Divergent a kdejaký další Labyrint. Pokud se totiž zastavíte alespoň na minutu přemýšlení, dojde vám, jak jsou všechny tyhle umělé mikro společnosti imbecilní a zcela nesmyslný paskvil. Celá myšlenka je už v základu ultimátní blábol, kde se tajemství "jak to vlastně ve skutečnosti je" skrývá - velmi okatě - před divákem čistě proto, že prostě NENÍ co jiného nabídnout. I postavy jsou tím zasaženy, protože se často musí chovat nelogicky jen proto, aby to posloužilo na obě nohy kulhající premise. ()

Reklama

ywo666 

všechny recenze uživatele

Velmi vydareny serial. Detektivka zasadena do postapo anti-utopie. Herecky, rezijne aj scenaristicky je serial na vysokej urovni. Chvilu sa to rozbieha, ale ked som nabehol na vlnu, tak som pomaly ani nedychal. Vizual Sila je super. Atmosfera by sa dala krajat. Rebecca Ferguson, v hlavnej ulohe, je vynikajuce castingove rozhodnutie. Som zvedavy na dvojku. 85% a super silne 4*. ()

Johny M. 

všechny recenze uživatele

Děsně jsem se těšil na zfilmování mýho oblíbenýho Sila a zároveň se trochu obával. Hned první díl ukázal, že zpracování bude OK, Ferguson je úžasná, Robbins a Glen potěšili (jen ten Common tam je asi omylem). Nějaký ty změny oproti knize jsou vesměs v pohodě (stejně si ji už tak detailně nepamatuju). Ale nějaký výhrady bych měl proti pomalejšímu tempu v půli série; kdyby to mělo větší drive, trochu víc by představili silo a přidali pár dílů, mohli do série nacpat celou první část trilogie. Pokud kvalita nepůjde nějak výrazně dolů a dočkám se celýho příběhu, tak ať si to klidně natáhnou a ždímou... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Silo sa mi trafilo do vkusu. Je trochu vidieť, že seriál mal obmedzený rozpočet (mnoho komorných scén v miestnostiach), ale aj tak sa podarilo natočiť veľmi slušné sci-fi, navyše s veľmi dobrým hereckým obsadením. Rebeca hraje ako o život a pomaly stúpa medzi top herečky hollywoodu. Tim Robbins nedostáva zo začiatku takmer žiadny priestor, jeho čas prichádza až v druhej polovici. Prvá séria je taká zoznamovacia a hlavne pátracia. Pátranie po pravde a pôvode Sila i doby pred ním, pátranie po vrahoch a minulosti celkovo. Záverečný diel odkrýva to na čo divák čakal, ale dostávame facku-ouúú, to nie je tak ako sme si mysleli a druhá séria môže byť naozaj zaujímavá. Podľa úspechu, ktorý seriál zaznamenal, môžeme očakávať navýšenie rozpočtu a dúfajme, že nám to prinesie lepšiu kvalitu i vizuál. 80%. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (4)

  • Přilby skafandrů, v nichž jsou ti, kteří jsou posláni ven „uklízet“, jsou téměř totožné s přilbami používanými na skafandrech ve filmu 2001: Vesmírná odysea (1968). (Dalfor)
  • Tři knihy z trilogie „Silo“ od Hugha Howeyho nesou název „Wool“, „Shift“ a „Dust“. První série zahrnuje prvních 30 kapitol z knihy „Wool“. Kniha má 82 kapitol. (Dalfor)
  • Pokud by Julie (Rebecca Ferguson) stříkala vodu na rozžhavený poklop o několika set stupních, tak by se ve skutečnosti popálila o vodu padající na ni zpět. V nádraži by se poté voda uvařila. (Dvorik)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Reklama

Reklama