Reklama

Reklama

Silo

(seriál)
  • USA Silo
Trailer 1

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Ve zničené a toxické budoucnosti přebývá v obrovském podzemním silu společenství, které zabírá stovky podzemních podlaží. Muži a ženy tam žijí ve společnosti plné nařízení, o nichž věří, že je mají za úkol chránit. (Apple TV+)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (104)

catt 

všechny recenze uživatele

První dva díly jsou tak 20 %, zbytek řekněme na tak na 70 % pokud zavřu obě oči. Výsledek mě nakonec tolik neznechutil, jak jsem si na začátku říkal. Ale nutné je zavřít oči a ignorovat všechny nelogičnosti, které se postupně vrší a hrozí, že zabijou celou dějovou linku. Myslím, že závěrečný cliffhanger je ideální pozvánka do druhé řady. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na pohled docela hezké a výtvarně epické i přes uzavřený prostor. Příběhově bohužel nezajímavé, táhlé bez výraznější gradace a se spoustou nezodpovězených otázek, které mě ale nepřesvědčují, abych v případných dalších sériích pokračoval. Nebýt silné herecké sestavy, bylo by výrazně těžší seriál dokoukat. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Silo sa mi trafilo do vkusu. Je trochu vidieť, že seriál mal obmedzený rozpočet (mnoho komorných scén v miestnostiach), ale aj tak sa podarilo natočiť veľmi slušné sci-fi, navyše s veľmi dobrým hereckým obsadením. Rebeca hraje ako o život a pomaly stúpa medzi top herečky hollywoodu. Tim Robbins nedostáva zo začiatku takmer žiadny priestor, jeho čas prichádza až v druhej polovici. Prvá séria je taká zoznamovacia a hlavne pátracia. Pátranie po pravde a pôvode Sila i doby pred ním, pátranie po vrahoch a minulosti celkovo. Záverečný diel odkrýva to na čo divák čakal, ale dostávame facku-ouúú, to nie je tak ako sme si mysleli a druhá séria môže byť naozaj zaujímavá. Podľa úspechu, ktorý seriál zaznamenal, môžeme očakávať navýšenie rozpočtu a dúfajme, že nám to prinesie lepšiu kvalitu i vizuál. 80%. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Scifi a postapo je schované venku. Uvnitř je to roztahaná detektivka s divadelními kulisami. Chtělo by to celé zrychlit, do finále se jde hroooozně pomalu a v závěru žádné velké uspokojení nepřijde. Zajímalo by mě víc praktické fungování sila. Za deset hodin se toho dozvíme strašně málo. Co tam jedí? Chovají zvířata? Jsou všichni vegani? Co se učí děti ve škole? Je tam i jiná zábava, než že se běhá po schodech na čas? Působí to tak, že to někdo pouze otrocky překlopil z knihy do audiovizuálu. Film má více možností a ty mi zde přišly nevyužity. Áčkové zpracování, odfláklý scénář. 60%. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptické, utopické kriminální drama, podle knihy. Musím říct, že nás to chytlo. Ve středu jsme začali a dneska máme hotovo. Jediný velký špatný, co na tom vidím, je čekání na druhou sérii. Já o tom seriálu, nevěděl vlastně vůbec nic. Chtěl jsem ho vidět hlavně kvůli Rebecce Ferguson a ta nezklamala. Seriál doporučuju všema deseti. 1.serie 85% ()

Galerie (87)

Zajímavosti (4)

  • Přilby skafandrů, v nichž jsou ti, kteří jsou posláni ven „uklízet“, jsou téměř totožné s přilbami používanými na skafandrech ve filmu 2001: Vesmírná odysea (1968). (Dalfor)
  • Silo mělo původně vzniknout jako film. Společnost 20th Century Fox získala práva na román Hugha Howeyho. Na projektu měli pracovat Ridley Scott a Steven Zaillian. Film byl odložen z důvodu akvizice společností Disney. AMC Studios se mělo postarat o novou verzi, ale projekt později přešel pod Apple TV+ a Graham Yost se postaral o finální scénář. Mezi prvotním nápadem o zfilmování a výsledným seriálem uběhlo téměř deset let. (dan4815)
  • Pokud by Julie (Rebecca Ferguson) stříkala vodu na rozžhavený poklop o několika set stupních, tak by se ve skutečnosti popálila o vodu padající na ni zpět. V nádraži by se poté voda uvařila. (Dvorik)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Reklama

Reklama