Reklama

Reklama

Silo - Season 1

(série)
Trailer 3

Epizody(10)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (47)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu neznám, nečetla jsem, tedy ničím neovlivněná přijala jsem tuto vizi postapokalyptické budoucnosti lidstva tak, jak mi ji tvůrci naservírovali a valím si to na příjemné filmové vlně.. Silo je zcela pochopitelně bezpečné místo pod zemí, pokud držíte hubu a krok, na nic se neptáte a hlavně ctíte všechna  pravidla Dohody.. No a jakmile se objeví někdo, kdo se moc ptá a strká nos do věcí, do kterých mu prý nic není, nastává den čištění.. Příběh pěkně odsýpal, místy i v hutném napětí, herecký ansámbl sympatický, vizuál podmanivý a hudební podmaz zajímavý, tedy u mě spokojenost.. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Dlouho mi trvalo, než jsem se konečně prokousal i druhou polovinou, což bylo způsobeno nejen neochotou prodlužování předplatného, ale také jistou natahovatelností seriálu v jednom Silu a před oznámením druhé série jsem počítal spíše s minisérií a že se ven podíváme třeba po třech dílech. Ovšem druhá polovina mi to vynahradila, i když jsme přišli o pár zajímavých postav (třeba ještě některé uvidíme) a nevím jak to popsat, ale Rebecca Ferguson tu má úplně jinou auru než třeba v MI nebo Duně a nějak jsem se s ní moc nedokázal zžít. Ovšem samozřejmě jsem rád, že tu hraje stále ona. Jen teď musím doufat, že se do začátku druhé a dalších sérií nedozvím nějaké pikantnosti z knih. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dlhsej dobe opat velmi kvalitne spracovane sci-fi-cko, hoci v nevyraznych priestoroch a v uzavretej komunite ludi. Charaktery su verne, pravidla fungovanie taktiez, do toho par "anomalii", ktore dodavaju mysteriozno a atmosferu, v ktorej divak hada a spekuluje. Tahunkou serialu je rozhodne postava, ktoru odusevnene hra, vynikajuca Rebecca Ferguson. Napriek par hluchym miestam, ci nelogicnostiam, ktore si pozorny a kriticky divak musi vsimnut, pribeh stale drzi pokope. Zaverecny diel sice v uvode "nabaiti", ale samotny zaver prekvapi tym, co vacsina nepredpokladala. Mne sa potvrdila len jedna z podstatnych domnienok o sile a "obraze". Zaverecny, cca polminutovy, obraz vsak rozhodne stal za to a urcite pritiahne aspon 85% divakov aj k dalsej serii. Odporucam. 85% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

velmi dobré podzemní postapo. Silo sice operuje se základními klišé a od začátku je divákovi jasné, že ne všechno je takové jak se zdá (stejně jako se dá dopředu tušit kdo bude největší zmetek), ale operuje s nimi natolik dobře, že zvládá držet atmosféru a napětí solidně vysoko. Knížku neznám, takže neposoudím jak moc se série odchyluje, ale až na pár drobných nelogičností sem nenašel nic co by tu vyloženě vadilo/bilo do očí a taková Rebecca Ferguson je castingová trefa do černého.  Závěr úplně nepřekvapil, protože od začátku to byla jedna z několika možností vývoje, ovšem otevřel dveře dokořán a připravil půdu pro další řadu. Nemít toho tolik nepřečteného, tak bych si knížky s chutí pořídil. Třeba na ně v budoucnu někdy dojde. Teď každopádně co nejdřív druhou sérii...80% ()

scroochy 

všechny recenze uživatele

3,5* // Dobrej začátek i konec, ale prostřední epizody byly docela vata, kdy postavy řešily podle mě nedůležitý a nezajímavý věci. Knížku jsem četl, ale vůbec si ji nepamatuju, takže nemám problém s případným odkloněním od předlohy, ale přišlo mi, že ve většině epizod docela promarňovali potenciál tématu. Snad bude druhá série lepší. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (1)

  • Pokud by Julie (Rebecca Ferguson) stříkala vodu na rozžhavený poklop o několika set stupních, tak by se ve skutečnosti popálila o vodu padající na ni zpět. V nádraži by se poté voda uvařila. (Dvorik)

Reklama

Reklama