Reklama

Reklama

Upíři

  • USA Vampires (více)
Trailer

Obsahy(1)

Parta Jacka Crowa (James Woods) pracuje jako zvláštní komando na vyhledávání a likvidaci upírů. Po úspěšném zničení jednoho z upířích hnízd se však na oslavu v malém motelu dostaví nezvaný host v podobě vůdce upírů, který vyvraždí většina Crowova týmu. Přežijí pouze Jackův kamarád Montoya (Daniel Baldwin) a Katrina (Sheryl Lee), kterou ale vůdce kousnul do nohy a ona se postupně mění v upíra. Odpověď na obrovskou výdrž a rychlost vůdce upírů dostane Jack na setkání s biskupem, který mu řekne, že se jedná o Jana Valka (Thomas Ian Griffith), kterého církev téměř upálila před několika stoletími. On však přežil a vrátil se jako upír. Jack musí začat rychle jednat, protože Valek chystá vlastní plán, který mu má dopomoci k tomu, aby se mohl pohybovat i ve dne. Dostane k tomu neobvyklého spolupracovníka, kněze Adama Guiteaua (Tim Guinee), ke kterému Jack chová značnou nedůvěru a dává ji chvílemi dost najevo. (Isherwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (185)

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Strejda Carpenter ve svém typickém béčkovitém cáru pytloviny, který mu jednoduše ladí k očím. Mé psychopatické já jako obvykle lačnilo po přídavku šťavnatých brutalitek, ale s ohledem na fakt, že ti konzervativní przniči koťátek udílející rating mávali tvůrcům před ksichtem NC-17kou, se poměrné cudnosti finálního sestřihu nedivím. Na druhou stranu jsem měl tu čest sledovat UNCUT verzi, takže... Ále... Srát na to. Upíři jsou zkrátka bezvadná béčková konina a to ta nejkoňovitější. Dávka hypernásilí by mohla být trojnásobná, scénář o nějakých 60 bodů IQ inteligentnější a hérectvo by mohlo ubrat ze své hysteričnosti. Ale na druhou stranu je taková koňská koňovina přesně ten druh pozitivní jiskry v divákově rohovce, která dává tomu celoživotnímu byrokratickému otročení smysl. Nic člověka nenaplní jako pořádné koňské béčko. Slabší byť zasloužené čtyři hvězdy. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Kdyby se trochu přeházel casting, mohlo to bejt o chlup lepší. Woodsovi by kníže upírů sedl líp než jejich ultradrsnej zabiják, z Baldwina by byl ideální tlustej kněz a hlavní roli by mohl dostat někdo fakt cool - první mě napadl třeba Jason Statham. Třeba. Nestalo se, ale i tak je to zábavná podívaná se spoustou zábavných vraždiček, šukézní odhalenou štětkou Sheryl Leeovou a dojemně hustým Woodsem, kterýmu se občas ta tvrďácká hláška fakt povede: "Když mám svůj den, tak jsem nehořlavej." ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No mezi vrcholy upirskyho zanru se to nezaradi, ale i tak to je slusnej nadprumer. Presunutim deje nekam do pousti mexika, pouziti perfektni rockovy hudby a snaha bejt cool mi totiz misty pripominala Desperada. Jinak dej nak zvlast podstatnej neni, ale slusne odsejpa, James Woods je tady perfektni drsnak a vudce upiru, i kdyz to je zase klasicky elegantni chlapek, je taky v pohode. Navic se tu upiri s nicim neserou, takze se tu trhaj hlavy a paraj tela. Co se tyce Baldwina, sice je nak pri tele, ale drsnak taky slusnej. Jediny, co se mi nezdalo, ze se upiri dali prakticky znicit jen sluncem, chapu, ze Carpenter chtel udelat urcity zmeny, ale drobet to prehnal. Nicmene i kdyz ma film svy klady a zapory, neda se mu uprit, ze je zabavnej a utece jakoby nic. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ono sa to snaží byť strašne cool a hype, ale to by tam nemohlo hrať ústredné duo Woods a Danny Baldwin. Film pracuje so zaujímavou premysou a aj prostredie je funkčné. Ale Carpenter nevie točiť akciu. Nevie pracovať s charaktermi. Vie pracovať s atmosférou. A tej tu veľa nie je. Je to béčko ako vyšité a čo je najsmutnejšie, ukazuje tvorcu bez režijného nápadu. Je to spravené veľmi rutinne. Scény typu - idem zbiť kňaza, postrčím prostitutku na ceste nech spomalene spadne - akože na efekt, alebo mám kopec dick jokes, ktoré sú dosť trápne, môže fungovať ak máte dvanásť rokov. O vyspelosti tu nemôže byť ani reč. Ale aj napriek výčitkám som sa celkom bavil. Má to v sebe taký ten guilty pleasure vibe. Asi to už nebudem vyhľadávať, ale ak to niekde uvidím, asi to dokukám. Každopádne s tou upirskou tématikou to pracuje fakt divne. Najviac potešia samotní upíri, ktorý sa pohybuje pomalšie ako dvadsať tučných ľudí idúcich po schodoch. A to bol svojho času Carpenter symbolom desu a hrôzy. , ()

tron 

všechny recenze uživatele

To lepšie, čo Carpenter nakrútil v 90. rokoch. Ak porovnávame s MESTOM PREKLIATYCH, nie sú UPÍRI už takí fádni a ak to porovnáme so ŠIALENSTVOM, aspoň sa na nič nehrajú (o NEVIDITEĽNOM NA ÚTEKU radšej ani nehovoriac). Oproti kultom, aké kedysi robil (HMLA, VLÁDCA TEMNOT), je to urážka vkusu jeho fanúšikov (môjho určite), no na strane druhej, jeho nasledujúci DUCHOVIA MARSU dokázali, že sa dá klesnúť ešte oveľa hlbšie. Takže problém UPÍROV nie je ani tak v tom, že sú len solídnym béčkom s malým rozpočtom (čo je u tohto režiséra samozrejmosť, hoci v takej VECI to bilo do očí menej), ale že mohli byť niečím viac. Dosť tomu dáva James Woods (bohvie, ako ho Carpenter na takúto kravinu prehovoril) v sviežo kladnej úlohe. O jeho kolegoch sa už toľká chvála spievať nedá, parťák Daniel z prekliateho hereckého klanu Baldwinovcov je na tom paradoxne ešte najlepšie. Podstatne horšie je na tom prostitútka a ústredný nudný zlosyn, akčné scény slabé (malý rozpočet sa v horore utajiť dá, nie však v AKČNOM horore), masky neveľmi pôsobivé, gore nudné... a asi musí byť divák hororovo naivní, aby sa u tohto "seriózne" bál tak, ako kedysi pri prvom HALLOWEENE. Viac v mojej (užívateľom „movie" do češtiny preloženej) recenzii na Studna.net: http://www.studna.net/reviews/89/ ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • Jack Crow (James Woods) má ve filmu zbraň Jericho 941 R ráže 9x19mm. (dc125)
  • Film získal čtyři ceny Saturn od Akademie sci-fi, fantasy a horrorů v USA. Cenu pro nejlepšího herce si odnesl James Woods, cenu pro nejlepší herečku Sheryl Lee, Robert Kurtzman, Gregory Nicotero a Howard Berger za nejlepší make-up a John Carpenter za nejlepší film. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno