Reklama

Reklama

Na ostří nože

Trailer

Obsahy(1)

Havárie letadla v mrazivé divočině Aljašky postaví proti sobě intelektuála a miliardář Charlese Morse a sebevědomého módního fotografa Roberta Creena v brutálním boji o přežití. Každý z nich brzy zjistí, že největší nebezpečí se neskrývá v přírodě, ale v lidském strachu, proradnosti a schopnosti vraždit. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (467)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Krásna príroda a charizma na rozdávanie, ktorú v podstate každom snímku ponúka sir Anthony Hopkins. Tento film som mal vždy veľmi rád, tá hra na mačku a myš s ústredným motívom nevery dokonale stačil na špičkovú zábavu. Spomínaná mrazivá krajina bola len čerešničkou na torte. Z Elle Macpherson sa nakoniec žiadna poriadna herečka nestala a ostane navždy zapísaná ako modelka. Inak je Na ostrie noža vynikajúcim dobrodružným filmom s ešte lepším rozuzlením. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nikdy neľutuj chlapa s lietadlom.“ Zbožňujem tento film. Čím častejšie ho vidím, tým je lepší. Veľmi dobrá a nedocenená záležitosť. Novozélanďan Lee Tamahori sa s ničím nezdržuje (a už tobôž sa s tým nemaže). Razantná, čistá, príjemne neambiciózna, sympaticky priamočiara a rázne jednoduchá dobrodružná trilerová jazda s miestami až hororovými čeľusťovskými motívmi. Akurát s tým drobným rozdielom, že nemilosrdného a extrémne krutého žraloka vystriedal rovnako drsný grizly a zlovestnú plutvu mrazivé ručanie naprieč gigantickými lesmi. Tie sú JEHO teritóriom a človek v nich nemá čo hľadať. A ak predsa len niečo hľadá, bude brutálne, drasticky a nekompromisne potrestaný. Okrem samotného medveďa podstatnú časť vnútorného napätia vytvára otvorená nenávisť medzi povýšeneckým, sčítaným Hopkinsom a presvedčivým metrosexuálom Baldwinom, ktorý si chce len trochu užiť a tak nejak z princípu odnepamäti nenávidí každého, kto sa má lepšie ako on. Aj to treba vedieť zahrať a Alec to dal na pána. K tomu krásna, majestátna Aljaška (ktorú McAlpine brutálne dobre kameramansky predáva... a rázny skladateľ Goldsmith mu to rozhodne nekazí) a skvelý, zjazvený kovboj L.Q. Jones. Keď som to videl kedysi s rodičmi, obaja boli zhrození z príšerného "vtípku", ktorý na Hopkinsa ušili uprostred noci... a čím som starší, tým musím dať viac a viac rodičom za pravdu. To ozaj nebolo vtipné. Jeden z najväčších amerických prepadákov roka (30 miliónov rozpočet, celosvetová tržba ani len 7), ale to o kvalitách nič nevypovedá, v tomto prípade skôr presne naopak. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"NEEDING PEOPLE, ISN'T IT A BITCH?" -------- Nič sa nevyrovná mrazivej Aljaške. Skvelo natočený boj o prežitie v surovom, ale nádhernom prostredí, máličko prepletený psychologickými otázkami. Silná atmosféra krajiny, ktorá takmer dočiahla na level Nolanovej Insomnie. Severská krása. (25.6.2017) (2.10.2022, sk dab) (1.10.2023, sk dab) ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje miniSPOILERy! Nadprůměrný thriller s výborným ústředním duem (Baldwina sice moc nemusím, ale svině mu jdou:)). Škoda jen těch některých hloupostí a nelogičností - o určování severu pomocí jehly Charles ví, ale že Slunce vychází na východě ne? A pár dalších takových blbostí (kabátek z medvěda), které mi trochu kazí dojem z jinak velice dobrého filmu. Ovšem scény s medvědem (Bart je nejlepší) jsou na jedničku! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Excelentní, napínavý, chytrý a drsný Survival s inteligentní lidožroutskou sviňí! A. Hopkins si krade celý film pro sebe( Inteligentní, vypočítavý a vynalézavý jako vždy) potěší také jeho moudra a nápady, které jsou mnohem zajímavější než příručka "jak přežít v přírodě". Baldwin je mu sice dobrým parťákem, ale herecky pouze stínem. Dobré to je. 80% ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • Anthony Hopkins se během natáčení potýkal s vyhřeznutou plotýnkou a využil toho, aby svou bolest promítl do hereckého výkonu. (HellFire)
  • Letadlo, se kterým Anthony Hopkins a Alec Baldwin havarují je DHC-2 Beaver. (HellFire)
  • Film se také mohl jmenovat "Bookworm"; "Wild"; "Wilder"; "The Wild"; "Into the Wild"; "Wilderness Now"; "Deadhunt"; "Deadfall"; "Edge"; "On the Edge"; "Bloody Betrayal" a "The Bear Roared". (HellFire)

Související novinky

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

16.05.2023

Oznamování velkých projektů těsně před začátkem festivalu v Cannes pokračuje a po novince Rona Howarda tak dostáváme zprávy také o chystaném a poměrně unikátním filmu amerického režiséra a dramatika… (více)

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Bradley Cooper je k sežrání

Bradley Cooper je k sežrání

15.02.2010

Každý druhý producent v Hollywoodu chce do svého filmu Sama Worthingtona... a ti ostatní chtějí Bradleyho Coopera. Po tomhle víkendu, kdy Na sv. Valentýna utržilo 52 milionů dolarů a připsalo si tak… (více)

Reklama

Reklama