Reklama

Reklama

Na ostří nože

Trailer

Obsahy(1)

Havárie letadla v mrazivé divočině Aljašky postaví proti sobě intelektuála a miliardář Charlese Morse a sebevědomého módního fotografa Roberta Creena v brutálním boji o přežití. Každý z nich brzy zjistí, že největší nebezpečí se neskrývá v přírodě, ale v lidském strachu, proradnosti a schopnosti vraždit. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (467)

castor 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem to, ale tenhle film má docela jiskru a po letech musím svůj postoj přehodnotit. Podváděný manžel a miliardář, sebejistý milenec a módní fotograf a hladový medvěd, který ucítil krev a už necouvne. Nesourodá dvojice, kterou spojuje láska k jedné ženě, se ocitá v nehostinné přírodě nádherné Aljašky, aby – přežila. A leccos o životě pochopila. Anthony Hopkins znovu dokazuje, proč mu všichni zobou z ruky. Rezervovaný, dokonale ovládaný hlas, pozorný pohled nemrkajících očí, Alec Baldwin mu zdatně sekunduje a Elle Macpherson vypadá úžasně. Pár momentů úsměvnějších, nicméně soupeření s grizzlym docela solidně natočené, vše podpořené hudbou Jerryho Goldsmithe. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Podle mě se nejedná o žádný béčko a tenhle dobrodružný survival vyniká nejen herci, divočinou a napětím s medvědem, ale i mezi samotnou hlavní dvojicí. Ušlechtilý charisma versus závistivý okno do duše, břímě bohatství, prkotiny tváří v tvář s přírodou. Kam se hrabe REVENANT, tohle bylo dějově i psychologicky zajímavejší a nějak mi doteď unikalo. Obrázky jedna radost. "Never feel sorry for a man who owns a plane." ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Perfektný mrazivý triler o stroskotaní v divokej Aljaške. Okrem nádherných studených scenérii nám režisér Tamahori naservíroval aj napínavé scény, brilantný casting (Baldwin, Hopkis a zabijak medveď Bart) a to všetko je zabalené v perfektnej Goldsmithovej hudbe. Jeden s tých dobrodružných filmov, ktorý sa nikdy neokuká. Obľúbený soundtrack: Lost in the Wild. 85% - 4* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Moje srdcovka s megacharismatickým Toníkem, uvěřitelným nádechem psychologie v krizové situaci, kde lidství splývá se zvířecími pudy, krásnou a nezkrotnou přírodou a jedním z nejlepších fyzických soubojů člověka s divokým zvířetem, jaký byl kdy ve filmu k vidění. Chtělo by to zkrátit a přesvědčivěji propojit různé vyprávěcí postupy, ale to nic nemění na tom, že na The Edge se vždy podívám rád znovu a budu ho znovu stejně intenzivně prožívat. 85% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jsem na vážkách, jak tohle ohodnotit. Aby si to člověk užil, tak musí překousnout opravdu šílený chyby. Anthony Hopkins sice ví snad úplně všechno o přežití v divočině, ale zároveň neví, že Slunce vychází na východě a zapadá na západě. Nebo si nechá uprostřed lesa vyhasnout oheň, jak kdyby tam bylo málo dřeva. Pak si tam zase najednou vyčaruje provazy a zřejmě i nějakej šicí stroj protože tam spíchne na míru oblečení z medvědí kůže. Nebo jeho kámoš je tak šikovnej, že si kapesnim nožíkem nechtěně málem uřízne nohu. A těch nesmyslů je tam mnohem víc. Strašně to shazuje celej film, kterej je jinak docela zábavnej. Jinak Anthony Hopkins tradičně výbornej, ale docela překvapil i "béčkař" Alec Baldwin. Dlouho jsem se rozhodoval, jak to ohodnotit, protože s vypnutym mozkem by to byl hodně slušnej film, ale když se člověk soustředí na ty chyby, tak je to pomalu na odpad. Nakonec dám teda neutrální 3 hěvzdy. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • Film se také mohl jmenovat "Bookworm"; "Wild"; "Wilder"; "The Wild"; "Into the Wild"; "Wilderness Now"; "Deadhunt"; "Deadfall"; "Edge"; "On the Edge"; "Bloody Betrayal" a "The Bear Roared". (HellFire)
  • Nôž, ktorý má Charles Morse (Anthony Hopkins) vyrobil Brian Lyttle. Dĺžka čepele je 103 mm s rukoväťou zo slonoviny. (ThomasCrown)
  • Zbraň, kterou najdou v domě je Winchester Model 1886 45-70. (HellFire)

Související novinky

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

16.05.2023

Oznamování velkých projektů těsně před začátkem festivalu v Cannes pokračuje a po novince Rona Howarda tak dostáváme zprávy také o chystaném a poměrně unikátním filmu amerického režiséra a dramatika… (více)

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Bradley Cooper je k sežrání

Bradley Cooper je k sežrání

15.02.2010

Každý druhý producent v Hollywoodu chce do svého filmu Sama Worthingtona... a ti ostatní chtějí Bradleyho Coopera. Po tomhle víkendu, kdy Na sv. Valentýna utržilo 52 milionů dolarů a připsalo si tak… (více)

Reklama

Reklama