Reklama

Reklama

Hora mezi námi

  • USA The Mountain Between Us (více)
Trailer 1

Alex (Kate Winslet) je fotoreportérka, která spěchá na vlastní svatbu. Má ji už za dva dny. Na letišti ji však zaskočí nečekané potíže, pravidelné lety jsou kvůli blížící se bouři zastaveny. Na letišti se setká s Benem (Idris Elba), lékařem spěchajícím na důležitou operaci. A tak tito dva náhodní spolucestující považují za velké štěstí, když najdou pilota malého letadla, který je ochoten s nimi odletět. Ale jejich radost vyprchá v okamžiku, kdy pilot za letu dostane mrtvici a letadlo se zřítí na zem. Tím se tito dva spolucestující, kteří se poprvé setkali až na letišti, ocitnou uprostřed zasněžených hor bez naděje na záchranu. Vysílačka je napadrť, pilot po smrti a kolem nich jen sníh, hory, skály a neobydlená divočina. Let nebyl ohlášený, nikdo tedy ztracené letadlo nehledá. Odvážnější Alex si uvědomí, že k nim žádná pomoc nepřijde, přesvědčí váhajícího Bena a vydávají se na nebezpečnou cestu. V extrémních podmínkách nemají jinou šanci na přežití, než že si i přes svou rozdílnost vytvoří silné pouto a naleznou společnou sílu, o níž do této chvíle neměli ani tušení. Začnou k sobě hledat cestu, přehodnocují vlastní minulost a v extrémních podmínkách bojují o holý život. Podlehnou zraněním těla a duše, nebo ve zdánlivě beznadějné situaci znovu uvěří v důvěru a lásku? A pokud přežijí, dokáží se vrátit do svých životů? (CinemArt)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (398)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě hodně bavilo. Skvělý příběh, kdy se dva neznámí lidé zřítí někde daleko v horách a musí sami přežít bez pomoci. Ve filmu exceluje dvojice Kate Winslet a Idris Elba, jejich pocity jsem jim věřil, jako kdyby opravdu mezi nimi i ve skutečnosti byla nějaká chemie. Film navíc provází velice povedená hudba, takže sledování je o to příjemnější. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Winsletové nestačilo ztroskotat s Titanicem, musela si to vyzkoušet i v malém letadla. Holka jedna nezničitelná. Bohužel, totéž chce i od diváků: aby je nezničilo putování sněhovými horami, kde se nic neděje, akorát jednou trefí pumu signální pistolí. Představte si všechna možná klišé, zvlášť když se film nápovědně zařadil do kategorie "romantický" a najdete je tam. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Celkem mě film překvapil. Idris Elba i Kate Winslet hrají výborně a hezky k sobě ladí. Film má pár napínavých momentů, drží si tempo, má neotravnou romantickou linii a divák s hlavními hrdiny soucití. Chybělo mi možná trošku něco,co jsem ještě v tomhle žánru neviděl, abych šel s hodnocením výše, ale jinak bavil jsem se dobře. 70% ()

k212 

všechny recenze uživatele

To má jako bejt ta aktuální optika, kterou Hollywood hledí na ženskou emancipaci? Prudná hlavní hrdinka, za níž povlává se svými pocity hlavní hrdina? No jasně - vždyť stačí jen prohodit ta stupidní klišé a je to cool modernita. Fuj nechci! A nebaštím to ani Kate, ani Idrisovi. PS se spoilerem: S knihou to má společnej jen pád letadla! ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Tak neviem, čo napísať ... Survival epizódy boli príšené, trápne a chovanie Alex bolo na prefackanie v studenom snehu. Klišoidné putovanie zmrznutou krajinou, srdcervúce vyslobodenie zo zajatia hôr a nakoniec presladená romantická limonáda. Hodinu som trpel, potom som to zo slušnosti dopozeral a takisto len zo slušnosti dávam 2** ()

Galerie (35)

Zajímavosti (19)

  • Během závěrečných titulků hraje „Dusk Till Dawn“ od ZAYN Feat. Sia. (Duoscop)
  • Kate Winslet (fotoreportérka Alex) se některé ze survivalových zásad mohla naučit u „školitele z nejpovolanějších“ - Beara Gryllse. V roce 2015 se zúčastnila jednoho z dílů jeho dobrodružné reality show na Discovery Channel V divočině s Bearem Gryllsem (2014). Ve filmu pak postava Alex citovala i Bearem často zmiňované „pravidlo tří - „člověk vydrží tři minuty bez vzduchu, tři hodiny bez přístřeší, tři dny bez vody a tři týdny bez jídla“. Kritici snímku pak ironicky připodobňují schopnosti lékaře Bena (Idris Elba) právě k dovednostem Beara Gryllse. (Richie24)

Reklama

Reklama