Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Q. Archibald (Denzel Washington) je obyčejný starostlivý otec rodiny, jakých jsou na celém světě miliony. Pracuje v továrně a se svými blízkými se snaží trávit co nejvíce času. Jednoho dne se mu však zhroutí celý svět. Jeho syn onemocní a má-li přežít, je nutná okamžitá transplantace srdce. Na ní se však nevztahuje pojištění a tak je nové srdce malému Michaelovi odepřeno. Čas běží a situace začíná být zoufalá. John se proto rozhodne pro krajní řešení. Vezme zaměstnance operačního sálu jako rukojmí, zabarikáduje se s nimi v nemocnici a trvá na operaci svého syna. V té chvíli vstupují do hry další dva muži. Zkušený vyjednanač s únosci Grimes (Robert Duvall) a horkokrevný šéf policie Monroe (Ray Liotta). John se tak ocitá v situaci, kdy nechce ublížit ostatním, ale pokud má zachránit život vlastního syna musí vše vsadit na jednu kartu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kam Obamacare nemůže, nastrčí Denzela… Afroameričtí manželé pod „fúriozním“ tlakem svých drahých poloviček, politická korektnost pečlivě odměřovaná na kupeckých váhách, ubulenost na úrovni písní Jamese Blunta, čitelné jak gepard pomáhající staré antilopě domů s nákupem, jenže dvojce double double you (Washington, Woods) občas dokáže svou přítomností i nemožné. Co na tom, že laik se diví a žasnoucí kardiochirurg skládá z diplomu papírovou lodičku.. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Aaron Zigman: 1. Main Title (03:03) ,2. Donor Match (02:09) ,3. Helicopter Arrives (02:51) ,4. In the Cornfield (00:49) ,5. Heart Attack (02:00) ,6. "Grimes arrives at the scene" (01:58) ,7. Video Feed to E. R. (01:07) ,8. John Pulls a Gun (02:16) ,9. The Crowd (01:44) ,10. "I'm not going to burry my son" (00:49) ,11. Operation / Montage (04:07) ,12. Flashback (00:38) ,13. Leaving the Court's Room / End Title (02:40) , ()

Reklama

sepp 

všechny recenze uživatele

Denzel tradicne podava k uzivani nudny vykon, a to ve filmu, ktery ma zrejme za cil zvysit prodejnost papirovych kapesniku pomoci slz vydojenych z oci navstevniku kinosalu. Hloupy namet prepracovany do naprosto sentimentalne-vypjate-dementniho scenare, diky cemuz dostavame za rovnitkem jedine mozne reseni teto rovnice - naprosto zbytecny film. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Nebudu polemizovat o reálnosti a přílišné "američnosti" tohoto díla. Já jej vnímám především jako obžalobu amerického systému zdravotnictví. Když obyčejný člověk nemá peníze, tak ho klidně nechají zdechnout na schodech před nemocnicí. A tento systém si náš ctěný ministr zdravotnictví vzal za vzor. Na mě tento film zapůsobil, Denzel Washington je pan herec, ještě jsem ho neviděl hrát špatně, ostatní jsou také přesvědčiví - Anne Heche, James Woods, Robert Duvall i Ray Liotta. Výborná volba pro páteční deštivý večer. ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Drama v americkém stylu. Čím je však film hodnotný a je v něm to trochu skryto, je kritika amerického zdravotnictví. Moderní společnost by si měla uvědomovat, kde jsou hranice toho, co ještě může být předmětem nepřiměřených zisků. Film, ač je místy i akční, patří mezi sociálně kritické příběhy. Kdyby si tvůrci odpustili některá ta hollywoodská klišé a banality, zajistili by si u mne hodnocení deset. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Odkaz "Pre Sashu" pred koncom a začiatkom titulkov je pre režisérovu dcéru Sashu Cassavetes. (Crybaby)

Související novinky

Denzel a Nick opět spolu

Denzel a Nick opět spolu

23.11.2005

Herec Denzel Washington a režisér Nick Cassavetes se už jednou sešli při natáčení filmu John Q. Ten měl sice rozporuplné kvality, ale vzájemná spolupráce těmto pánům zřejmě svědčila, takže další… (více)

Reklama

Reklama