Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Q. Archibald (Denzel Washington) je obyčejný starostlivý otec rodiny, jakých jsou na celém světě miliony. Pracuje v továrně a se svými blízkými se snaží trávit co nejvíce času. Jednoho dne se mu však zhroutí celý svět. Jeho syn onemocní a má-li přežít, je nutná okamžitá transplantace srdce. Na ní se však nevztahuje pojištění a tak je nové srdce malému Michaelovi odepřeno. Čas běží a situace začíná být zoufalá. John se proto rozhodne pro krajní řešení. Vezme zaměstnance operačního sálu jako rukojmí, zabarikáduje se s nimi v nemocnici a trvá na operaci svého syna. V té chvíli vstupují do hry další dva muži. Zkušený vyjednanač s únosci Grimes (Robert Duvall) a horkokrevný šéf policie Monroe (Ray Liotta). John se tak ocitá v situaci, kdy nechce ublížit ostatním, ale pokud má zachránit život vlastního syna musí vše vsadit na jednu kartu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[8/10] Pre mňa najlepší film s Denzelom Washingtonom, skvelý thriller ktorý ma stále baví, dobrý a aj originálny námet, perfektné spracovanie, celá tá atmosféra, zaujímavé prostredie, perfektný Denzel ako zúfalý otec a k tomu množstvo zaujímavých vedľajších postáv, či už rodina alebo rukojemníci, policajti. A veľmi sa mi na tomto thrilleri páči aj tie silné emotívne momenty, ale aj menší humor občas poteší, napätie je tiež prítomné. Skvelý film. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Spravedlivou kritikou zaujaté melodrama nenechává na pochybách, komu stranit – zoufalý dobrotivý otec (naplno prodaný charizmatem Denzela Washingtona) vs. bezcitný zdravotnický systém reprezentovaný elitářským doktorem a jenom na peníze hledící ředitelkou (plus komickou policií). Nebojte, prozřou všichni. Pohádkové skamarádění chápavých rukojmí s únoscem obepíná čekání na zázrak, ke kterému víme, že dojde, proto záměr jímavé oběti nepadá na úrodnou půdu, když nás patetický happy end nemůže minout. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem z celého filmu jen zhruba patnáct minut, rovnoměrně rozesetých po celé délce - z hloupého a připitomněle sentimentálního jsem nepřišel o nic, z převážně příšerného herectví většiny zúčastněných, a hudebního podkresu, který do filmu narouboval nějaký nepochybně velmi sadistický zvukař bohužel také ne. Pravdou je že některé scény jsou TAK špatné že skoro mohou mít takříkajíc "guilty pleasure" potenciál,... ale děsivé moralizování ve filmu by zabilo i sebedekadentněji naladěného diváka. 2/10 ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Nikdo si moc neuvědomuje, co by všechno dokázal udělat pro záchranu své rodiny. Ani John Q. Archibald, netuší, čeho je vlastně schopen - než jeho syn onemocní těžkou chorobou, které může zabránit jen a pouze transplantace srdce. Jenže ta není zadarmo, a zdravotní pojištění se na ni nevztahuje - a že by John, střídavě nezaměstnaný, dokázal našetřit statisíce dolarů? Ale když je člověk v úzkých, dokáže cokoliv - i když si sám uvědomuje, že to možná bude jeho vlastní konec... Herecké obsazení (Denzel Washington, Rober Duvall, Ray Liotta, Anne Heche, James Woods) a zajímavý námět slibovaly výbornou podívanou. Dokonce i první polovina filmů slibuje docela pěkné drama, které se ale záhy zvrtne v hodně nereálnou patlanici bez ladu a skladu. Je jasný, že se film snažil ukázat problémy současné společnosti, kdy peníze hýbou světem, ale řešení skrzevá únos nevinných asi taky nebude to pravé. Sice se Denzel Washington snažil vytáhnout film ze sraček svým hereckým uměním, ale na běhání po místnosti s pistolí v ruce není žádný velký umění. Na jedno podívání dobrý, ale znovu to vidět nemusím, pěkně děkuji... ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Velmi emotivní film. Dokazuje, co by táta, neudělal pro svého synka. Perfektní výkon Denzela Washingtona! V posledních shlédnutých filmech s ním se mi moc líbí, hraje fakt excelentně! Každý film co jsem s ním viděl, tak nikdy nezklamal. Film John Q byl napínavý a leč se tam toho až tolik neudálo, mě se to moc líbilo. 4,5*. 85% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Film bol natočený vo vládnych budovách v Toronte. (rador)

Související novinky

Denzel a Nick opět spolu

Denzel a Nick opět spolu

23.11.2005

Herec Denzel Washington a režisér Nick Cassavetes se už jednou sešli při natáčení filmu John Q. Ten měl sice rozporuplné kvality, ale vzájemná spolupráce těmto pánům zřejmě svědčila, takže další… (více)

Reklama

Reklama