Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na ranči v opuštěných kopcích Montany žije plukovník Ludlow se svými třemi syny a vychovává je daleko od krutosti indiánských válek. Alfred je racionální a klidný, Samuel je romantický idealista a Tristan, kterého od dětství vychovává plukovníkův indiánský přítel, má zase divokou a vášnivou povahu. Samuel se během studií zasnoubí se Susannah a přiveze si ji na otcův ranč, protože se s ní chce oženit. V Evropě ale zrovna zuří válka a Samuel přes otcův odpor přesvědčí oba bratry, že je jejich povinností narukovat. Samuel padne a plukovník požádá Susannah, aby u nich zůstala. Alfred se jí brzy přizná, že ji od prvního okamžiku miluje, ale Susannah je zamilovaná do Tristana a taky mu brzy podlehne. Zklamaný Alfred se odstěhuje do města a začne podnikat. Tristan se ale brzy cítí nespokojený a odjede do světa. Susannah mu slíbí, že na něj bude čekat. Z Tristana se stane dobrodruh a brzy jí napíše, aby na něj nečekala a vdala se za jiného. Dívka si nakonec vezme za muže Alfreda, který zbohatnul a chce se stát kongresmanem. Když se Tristan vrátí, otec je po mrtvici a ranč upadá. Rozhodne se ho postavit na nohy. Při setkání se Susannah si uvědomí, že už nemá právo zasahovat jí do života. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (444)

pepo 

všechny recenze uživatele

Rovnako ako väčšine diel Edwarda Zwicka (Posledný samuraj, Glory), sa ani tomuto počinu v čase premiéry nedostalo takej pozornosti, ako by si zaslúžil. Fantasticky nasnímaná rodinná kronika s jednou z najlepších kompozícií Jamesa Hornera sa tak doceňovala až postupom času. Príbeh troch bratov milujúcich jednu ženu dostal definitívne do prvej ligy Brada Pitta a ponúkol ďalšiu skvelú príležitosť Anthonymu Hopkinsovi. Množstvom vynikajúcich scén okorenená osudová romanca patrí k tomu najlepšiemu, čo v 90. rokoch v žánri vzniklo. Oscar za kameru a ďalšie dve nominácie. Perfektný film, ktorý si užijú obe pohlavia. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $66,638,883Tržby Celosvetovo $160,638,883║ Možno miestami trošku príbehovo rozťahané ale celkovo vďaka niektorým silným momentkám to naberie na takej sile, že na tie slabšie chvíľky to dá zabudnúť, krásna hudba, uhladený vizuál, dobré obsadenie, presne tak ako to býva zvykom u Edwarda Zwicka. /80%/ ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Dávno předtím, než jsem dokázala plně ocenit ságy z počátku 20. století, zamilovala jsem si strasti rodiny tří synů plukovníka Ludlowa odehrávajícící se nejprve v magickém čase před 1. světovou válkou a po té zasahující až do doby prohibice. Dokonalá výprava, výtečné obsazení (Brad Pitt, Anthony Hopkins, Aidan Quinn, Julia Ormond, Henry Thomas, Karina Lombard a Gordon Tootoosis) a gradace dramatu v nadčasové podobě, dělá z Legendy o vášni smělého nástupce legendy o Tristanovi a Isoldě, jen s tím malým rozdílem, že v této verzi získá Tristana mladičká míšenka Isabel. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Perfektné herecké obsadenie, príroda a geniálna hudba James Hornera, ale ten príbeh bol na môj vkus už moc rozťahaný. Inak je to perfektný film, ktorý ma tradičnú Zwickovu skvelú atmosféru a po príbehovej stránke možno niektorých aj zahreje pri srdci. Oblúbené soundtracky: Twilight and Mist, To the Boys, Farewell, Wild Horses, / Afred, Tristan, The Colonol, The Legend /. 85% - 4* ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Naprostý filmový orgasmus!. Není to sice čistých 5*, ale v tomhle případě spíš rád přidám než uberu. Nádherně odvyprávěný příběh, který musí zasáhnout i totálního neznaboha se srdcem z kamene. Nevím co si zaslouží největší chválu, jestli kamera, režie, hudba a nebo herci. Nicméně Edward Zwick odvedl prvotřídní práci a všechny atributy sladil v nezapomenutelnou podívanou, která je pro mě pohlazením na duši. Úžasný film. 95% ()

Galerie (88)

Zajímavosti (25)

  • Plyn, s ktorým sa Samuel (Henry Thomas) stretáva, je plynný chlór. Je známy podľa svetlozelenej farby, pričom v pľúcach, očiach a na koži sa spája s vodou a vytvára kyselinu chlorovodíkovú, ktorá ničí pľúcne tkanivo a spôsobuje slepotu. Vôňa bola opísaná ako kombinácia ananásu a korenia. (Arsenal83)
  • Film se měl původně natáčet ve Winnipegu v Manitobě (Kanada), ale město natáčení odmítlo kvůli žádosti na odstranění několika stromů. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama