Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Guvernér Rafael Montero se pokouší dopadnout svého úhlavního nepřítele, tajemného maskovaného mstitele Zorra. Chce popravit tři rolníky, aby ho vlákal do pasti. Zorrovi se však podaří muže zachránit a z léčky uniknout s pomocí dvou malých chlapců, Alejandra a Joaquina Murrietových, kterým daruje svůj přívěsek. Unavený a stárnoucí muž, ve skutečnosti spořádaný don Diego de la Vega, se vrací domů. Je přepaden Monterem, jeho milovaná žena zabita, on uvězněn a jeho malá dcera Elena odvlečena do Španělska. O dvacet let později se Montero vrátí jako vládce. Marně mezi vězni pátrá po Zorrovi, kterému se podařilo uniknout. Diego v jeho dceři poznává své milované dítě a podle přívěsku najde i dávného zachránce Alejandra. Nabídne mu výcvik a ve svém úkrytu ho naučí šermu a sebeovládání. Divoký, prchlivý bandita se mění v elegantního muže. V Zorrově masce ukradne z kasáren nezkrotného hřebce a setká se přitom s Elenou, která se do něj zamiluje. Diego s Alejandrem proniknou na oslavu Monterova návratu a mladíkovi se podaří vetřít do guvernérovy přízně. Je pozván na schůzi šlechty, na které vyslechne Monterův plán na vytvoření nezávislé kalifornské republiky. Dozví se i o jeho zdroji bohatství - dolu, v němž stovky otroků těží zlato. Guvernér si uvědomuje, že kdyby vyšel najevo podvod, kterým se chce zmocnit území k vytvoření republiky, byl by to jeho konec. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Ke castingu - Hopkins hraje skvěle, ale typově mi moc nesedí, Banderas hraje hůř a s obsazením podobně, Jonesová je v pořádku (tj. moc pěkná :-) ), Stuart Willson vynikající padouch... choreografie soubojů podle očekávání nadstandartní, celkově je to zábavné, ale rozhodně ne nezapomenutelné... Není to holt můj škopek piva no... 50% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý je oldschool ako topánky môjho strýka. Vyrobené ešte poctivou obuvníckou manufaktúrou. Osvedčené časom. A keď sa trochu oprášia, tak vyzerajú ako nové. Campbell mal veľmi silné zázemie, aby priviedol túto legendu na svetlo sveta. Jednak triptych skvelých hercov. Banderas, Hopkins a Zeta-Jones majú medzi sebou neuveriteľnú chémiu. Scény, kde sú uväznený vo vzájomných dialógoch sú hravé, vtipné a vášnivé. Ďalej je to akcia. Kaskadéri, premyslené súboje a choreografie, a veľmi malé množstvo trikov. Jedno z tých potvrdení, že sa to dá. Alebo teda - že sa takto dalo točiť. No a tretí aspekt je Hornerova hudba. Pripomínala mi momentmi Sommersovú Múmiu a ten závan dobrodružstva. Ak sa totiž predstaví dobrodružný film predstavím si Indiana Jonesa, Mumiu a pokojne tam zapojím aj Zorra. Veľmi umne namiešaný mix akcie, romantiky a heroizmu s uveriteľnými emóciami a motiváciami. A kedže som ten film videl prvýkrát dnes, môžem aj s kľudom konštatovať, že nepôsobí smiešne a starne poctivo a s gráciou. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Antonio Banderas spolu s Hopkinsem v tomto rebooto neskutečně válí. Pro Catherine Zetu-Jones to byla taky přelomová role. Dostáváme se do roku 1841, kdy ještě Kalifornie není součástí USA. Zlý don Rafael si ji chce ukořistit pro sebe bez ohledu na místní obyvatele: Ti se mohou spolehnout pouze na Zorra, aby je zachránil. :) "Vystavím si tvoji mrtvolu!" :D ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Akčné dobrodružstvo z historického územia Kalifornie, ktoré sa točí okolo legendy Zorra a ľudí jeho života. samozrejme dusné teplo, púšť, horúci tanec, tmavovlásky, streľba, šerm, vykorisťovanie chudákov a dlhá dĺžka ako z westernu. Toto je film ako stvorený pre Antonia Banderasa. Samozrejme, že to bolo často naivné a smiešne, je to akoby trochu iný hrdina západu popri postavičkách Spider-Mana, Batmana a iných, ale ušlo to, avšak ako celok to nepôsob vábne. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Nenáročná oddechovka Michaela Campbella. Šermířský souboj střídá souboj, většinou velmi pohledné choreografie. Mezi Antonio Banderasem a Catherine Zeta-Jones to perfektně jiskří, emoce střídá emoci, ač je příběh rázu telenovelního (nevyřízené účty, zavraždění příbuzní, ukradené děti) ani na chvíli neztrácí tempo. Hudba stojí za poslech a flamenco Alejandra a Eleny patří k mým nejoblíbenějším tanečním scénám. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (28)

Související novinky

Banderas by rád natočil třetího Zorra

Banderas by rád natočil třetího Zorra

28.11.2022

Mezi výborným Zlatým okem a ještě lepším Casinem Royale natočil režisér Martin Campbell taky moderní reboot (a pak výrazně slabší sequel) jiné slavný franšízy. Řeč je o Zorrovi z roku 1998, v němž si… (více)

Reklama

Reklama