Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Díky nahrávce z domácí kamery bývalá vojačka zjistí, že smrt jejího manžela je jenom špička ledovce vražedného organizovaného zločinu, který sahá daleko do minulosti. (Netflix)

Recenze (100)

ER 

všechny recenze uživatele

Je až s podivem, jak dokázali tvůrci zvládnout tolik témat v jednom seriálu a s takovým množstvím postav a dějových odboček s tím souvisejících. A to je velká bolest seriálu, který pak působí méně srozumitelně a výsledný dopad je takový neslaný, nemastný. Mnohý divák v podstatě skočí na lep zvolenému tempu, které je dynamické a nenechá moc prostoru na uvažování, množství zkratkovitě pojatých scén, včetně retrospektivních a flashbackových scén, je tady obrovské. Nakonec vše drží pohromadě díky promyšlené zápletce o vraždě, která se stala v minulosti a navázala se na současnost. Jen proč se do toho musela namontovat aféra z působení Mayi u vojáků? Dále pak opiová kauza, nebo deepfake? K tomu pak zcela zbytečná detektivní linka s dětmi bratra Mayi. Jak říká klasik "méně je mnohdy více" a tady to platí dvojnásob. Ledacos zachraňuje výborná forma a dokonce i herci, jen Maya jako 52 kg vojanda, která dokáže skolit 100 kg chlapa (střihač se musel hodně zapotit) je fakt v takovýchto scénách utrpením. ()

Skeksis odpad!

všechny recenze uživatele

Ďalšia hlúpa nereálna vec z dielne Harlana Koblba. Toto vyzeralo akoby producenti vykúpili bordel a urobili z toho "intelektuálnu" telenovelu pre pätnásťročné deti. Hlavná postava má tak napichané pery, že ich sotva zavrie. Jediný, kto nevyzerá, že sa tam živí sexom, je ten začmudený policajt, ktorého vkuse hádzalo o zem. Ten možno robil vyhadzovača v tom bordeldome, alebo bol pravidelným hosťom. ()

Reklama

ex.it 

všechny recenze uživatele

Zápletka skvělá. Maya moc sympatická. Závěrečný díl super. Ale ten zbytek teda nestál za nic. Strašně se to vleklo. Myslím, že zrovna tady se formát minisérie neosvědčil. Kdyby to byl celovečerní film, udělali by tvůrci líp. Policajt strašně nesympatický a ty scény zaměřující se na něj a jeho ženu mi vyloženě vadily. Chápu, že to mělo své opodstatnění pro příběh, ale mohlo jich být podstatně méně. Další věc je ta, že ačkoli mám nečekané zvraty ráda, zrovna tady mi někde u 3.-5. dílu přišlo, že už se řeší tolik věcí najednou, že vlastně ani nemám zájem sledovat to dál. Ale protože jsem chtěla vědět, jak to s tou kamerou v rámečku bylo, vydržela jsem. Poslední díl se mi líbil, epilog už tam být nemusel. Je škoda, že tento námět nebyl zpracován trochu jinak a v jiném formátu. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Klasická cobenovka která vrší zvrat na zvrat a sype to na diváka takovým tempem že ani nemá čas přemýšlet jestli to celé dává smysl. Osobně mám pro cobenovky celkem slabost a i když Safe bylo lepší a pořád je to spíš jednohubka, která nemá velký potenciál na opakované sledování, bavil sem se velmi dobře celou dobu…70% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příjemný Krimi/Thriller z dílny Harla Cobena ( Nevina je však pořád TOPKA) a tahle letošní Netflix Kanonáda je zatím neuvěřitelná. Máme tu nádhernou Michelle Keegan, která je bývalá vojačka ( to se mi líbilo, že se s nikým nesere), které nedávno zavraždili sestru a k tomu i manžela, takže jedna nepříjemná událost za druhou. Ovšem jakmile na skryté kameře uvidí svého mrtvého manžela rozjede se slušný kolotoč událostí podpořený fajnými zvraty a celý tenhle zločin má daleko větší přesah, což kvituji. Postavy jsou sympatické, i detektivní duo je v pohodě, má to slušný tempo, díky dobře dávkovaným informacím, líbila se mi hudba a překvapivě mě to bavilo víc, než jsem před zhlédnutím doufal. Závěrečné dva díly šponují napětí na maximum a musím říct, že s odhalením vraha jsem rozhodně nepočítal a finální zúčtování je taky velmi uspokojivé ( i lehce šokující). Není to sice žádný majštryk, na který by se vzpomínalo jak v případě Neviny, ale je to velmi slušná Krimi/Thriller zábava, která fanoušky zamotaných příběhů, kde až do poslední chvíle nevíte jak to dopadne určitě neurazí. 75% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Seriál byl natočen podle stejnojmenné knihy od Harlana Cobena z roku 2016. Natáčelo se v Manchesteru a jeho okolí. (Dalfor)
  • Dům rodiny Burkett je ten stejný, jako dům Tommyho Shelbyho v seriálu Peaky Blinders (od r. 2013) – Arley Hall & Gardens in Northwich, Cheshire, Velká Británie. (Dalfor)

Reklama

Reklama