Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drew Baylor (Orlando Bloom), někdejší vycházející hvězda významné společnosti na výrobu sportovní obuvi, právě přišel o práci. Jím navržená bota zklamala na celé čáře a výrobní společnost kvůli jeho životnímu fiasku prodělá 972 milionu dolarů. A když má pocit, že už ho nic horšího potkat nemůže, sestřin telefonát mu oznámí úmrtí otce – a tak musí sednout na letadlo a vydat se do městečka Elizabethtown v Kentucky, aby zařídil převoz jeho ostatků. V letadle Drew narazí na sympatickou letušku Claire (Kirsten Dunstová), která je doslova ztělesněný optimismus, a záhy mu dokáže, že štěstí lze nalézt i tehdy, kdy to vůbec nečekáte. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (270)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Na koho to tak hodit? Už vim, na Blooma. Ten chlapec mi nic neudělal, ale jsem přesvědčená, že kdyby jeho roli dostal někdo, kdo zkrásní až v průběhu filmu, dopadlo by to třeba jako v Singles nebo v Na pokraji slávy, kde není o živoucí týpky nouze .... ale ne, to by nepomohlo, protože ty filmy mají ještě něco navíc - bohémství, filozofický přesah, tepou ... Elizabethtown netepe, je fajn, ale chybí mu obyčejná přirozenost, slzy a smích ve správný čas. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Ta dívka vynaložila tolik námahy na získání srdce mladíka, kterého potkala v letadle, že si plně zasloužila, aby ho nakonec získala. Doufám, že stál za tu práci. Jinak mi všichni ti lidé přišli takoví umělí, jejich chování hrozně nepřesvědčivé, jakoby to nebylo ze života, ten plán cesty na konci byl fajn, ale obdivuju to děvče, jak něco takového dokázala stvořit za tak krátkou dobu a stopáž byla moc dlouhá, prostě hodně slabé 3*. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Ťažko sa k tomuto vyjadriť. Film má svoje svetlé chvíľky ale aj veľa slabých a zbytočných úsekov, ktoré ho zbytočne naťahujú a vlastne diváka iba vyslovene iritujú. Myšlienka bola veľmi dobrá, škoda, že scenáristicky a režijne to bolo odfláknuté a nedomyslené. Dávam tri hviezdičky, dve filmu a jednu Kirsten Dunst, ktorá hrala skvelo. U Orlanda by som uvítal viac depresívnejší a pochmúrnejší charakter, možno to chcelo aj výmenu tohto herca. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Elizabethtown není ani tak romantická komedie, jako film o životě. A ačkoli se děj točí i kolem smrti otce hlavního hrdiny, vyznívá optimisticky a nejvíc se zasmějete právě u fórků týkajících se pohřbu. Kirsten Dunst je roztomilá, Orlando hraje zase o kousek líp než v Království nebeském (začínám věřit, že to jednou bude opravdový herec). Ale jako všechny Crowovi filmy, ani tenhle není pro všechny. Ale zkuste mu dát šanci, možná právě proto, že je trochu jiný, než jste zvyklí. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář : Cameron Crowe. Kamera : John Toll. Hudba : Nancy Wilson - Ocenění - 2006 - Broadcast Film Critics Association Awards - 3 nominace ( Nancy Wilson - Nejlepší skladatel *I Nine - Nejlepší píseň, za píseň "Same In Any Language" http://www.youtube.com/watch?v=RmBeAqPqeCg *Nejlepší soundtrack).... ....2006 - Grammy Awards - nominace ( Tom Petty - Nejlepší píseň, za píseň "Square One" ) http://www.youtube.com/watch?v=-f93TSVPDAg CITÁT - Tato očekávaná bota možná donutí celou generaci chodit radši bez bot....... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (26)

  • Když Drew hledá na konci filmu na Druhém největším farmářském trhu Claire, můžete si všimnout, že projde kolem ukazatele s šipkami "úspěch" a "neúspěch", načež si vybere "neúspěch". (HappySmile)
  • Ve chvíli, kdy se Drew (Orlando Bloom) zastaví v motelu Lorraine, který se nachází v Memphisu a který se proslavil tím, že zde byl zastřelen baptistický kazatel Martin Luther King, můžeme slyšet skladbu „Pride (In the Name of Love)“ od irské kapely U2 z jejich čtvrtého studiového alba nazvaného „The Unforgettable Fire“ z roku 1984. (Trajektt)

Související novinky

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Reklama

Reklama