Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dick Harper žije spokojeně s manželkou Jane, šestiletým synkem Billym, mexickou služebnou Blancou a psíkem Spotem a po letech poctivé práce u velké společnosti Globodyne ho čeká povýšení. Sice se ho opravdu dočká, jenže vzápětí vyjde najevo, že firma byla vytunelována a on se ocitl bez práce. Nezaměstnaná je i Jane, kterou Dick v radostném očekávání povýšení přemluvil, aby dala výpověď. Pokud zpočátku věřil, že rychle najde novou práci, skutečnost ho brzy přesvědčí o opaku. Když přijde pokyn, aby do čtyřiadvaceti hodin opustili dům, má toho Dick plné zuby a rozhodne se stát lupičem. Jane z toho má legraci a první jeho akce dopadne přesně podle očekávání. Rozhodne se, že manželovi pomůže, a společně vyloupí malý obchod. V nové "profesi" se jim zalíbí. Znovu získají dům, trávník, auto i televizi a vše se zdá jako dřív. Jenže pak přijde další rána, když se Dick dozví, že by měl být mezi obžalovanými, které soud viní z krachu vytunelované firmy Globodyne. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (311)

tom88 

všechny recenze uživatele

Ani na druhý krát mi táto Carreyovka neprišla lepšia, čo je veľká škoda, lebo Jim je môj obľúbenec. Nebolo tam toľko vtipu aby som sa váľal smiechom, aj keď zopár vydarených vtípkov tam bolo. Jim Carrey tu je trocha nevyužitý a film nedokázal utiahnuť. Téa Leoni tiež nevynikla po boku Jima. Je to dosť predražená komédia, za tých 100 melónov by sa dalo oveľa viac. Scenár by sa zišiel nejak poprepisovať, teda zachovať podstatu, ale zabaliť to do jednoduchosti a plynulosti, pretože sa mi to zdalo trocha zmätené, ako by režisér nevedel čo vlastne chce. Je to veľmi slabý nadpriemer. 65% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $100miliónovTržby USA $110,332,737Tržby Celosvetovo $202,026,112║ dosť slušný rozpočet na komédiu, aspoň vidieť koľko veľa niekedy stoja kontrakty hercov _Tak nič prevratné sa nekoná a Jim Carrey z jeho ako že komickými gestami pôsobí až moc trápne až zašlo, už by veru stačilo a na viac vypadá v že úlohe akosi moc staro, ošumelo. Film sa nedokáže vymaniť po celý čas z priemernosti aj keď ponúkne zopár zábavných scénok, v celku to neprináša nič nové, takže druhú pozretie v tomto prípade ani moc nehrozí. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Chvílemi hodně zábavná taškařice, která však plně nevyužívá Carreyho potenciál, o jednotlivých situacích nemluvě. Vyzdvihnout si zaslouží různé minivtípky v televizních zprávách, solidní tempo, moc hezky znázorněné loupeže (sice bych nevěřil, že jde s tím přístupem něco vykrást, ale rozhodně to je vtipné!) Po celý film jsem se nenudil, ale na 4 hvězdičky mi přijde téma málo využité (jako by každý nápad, ač i v užité podobě zábavný je, byl využit jenom z půlky). Navíc, třeba Banditi mi přijdou o stupínek lepší a těm dávám 4*, proto tedy ve výsledku pro Finty Dicka a Jane pouze silnější 3* ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Finty Dicka a Jane je kriminálna komédia pre ľudí, ktorí majú radi Jima Carreyho. Tento film je o niečo dramatickejší, než na čo sme u neho zvyknutí, no aj tak má film niekoľko dobrých veselých momentov. Téa Leoni sa v tejto komédii perfektne hodí k Jimovi Carreymu. V podstate, ak ste fanúšikom Jima Carreyho, tento film sa vám bude páčiť. 6/10 ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Typ komedie, na kterou se příjemně kouká a která potěší. Jako je to dost prča, ale příběh je poněkud tupý jinak vtipy předvídatelné, děj taky, konec ušel. Jim Carrey i Téa Leoni byli skvělí a to bylo asi největší plus filmu. Alec Baldwin tentokrát horší průměr. Popadat za břicho se rozhodně nebudete, ale zábavný film to rozhodně je. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Vo filme zamestnanci Globodyne stratili svoje dôchodkové účty, pretože ich investovali do akcií spoločnosti. To sa skutočne stalo štyri roky pred natočením filmu v Enrone. (misterz)
  • Když Dick Harper (Jim Carrey) otevírá červenou obálku s dokumentem o vyvlastnění, místo jeho jména je tam Richard Harper. (CjKukis)
  • Film měl původně režírovat Barry Sonnenfeld a v roli Jane se měla objevit Cameron Diaz, se kterou si Carrey zahrál již v Masce (r. Chuck Russell, 1994). Studio Paramount zaplatilo Sony 100 000 za přerušení natáčení na celý týden, aby mohl Jim Carrey vystupovat na reklamních akcích k jejich snímku Řada nešťastných příhod (r. Brad Silberling, 2004). (imro)

Související novinky

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Stiller a Carrey sú použití

Stiller a Carrey sú použití

02.09.2005

Herec Ben Stiller (na obr.) a režisér Jay "Focker" Roach po spoločnej komédií Jeho foter, to je lotor! opäť spoja svoje sily a vrhnú sa do dlho odkladaného projektu s názvom USED GUYS. Jeho… (více)

Reklama

Reklama