Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poklidný život malé moravské vesnice rozbouří podivné úkazy. Jako by se na poli za obcí odehrálo něco tajemného. Místní amatérský astronom Blažej (Filip Březina) je přesvědčen, že návštěva z kosmu je tady. Jen mu to nikdo nevěří. Starosta Picek (Vasil Fridrich) má zrovna spoustu práce s dotacemi a zdejší policistka Marková (Erika Stárková) rozjíždí pátrání po ukradené cisterně. Ale proč se tedy nedaleko vinice objevily na poli kruhy? A proč se soused Franta (Jakub Prachař) najednou chová tak divně? Blábolí nesmysly a hledá jakýsi Karadar. Jako by ho někdo vyměnil! Celá vesnice nicméně tvrdí, že Franta byl vždycky trochu z jiné planety, ale takové chování je moc i na jeho ženu Boženu (Tereza Ramba). A proč se tu najednou zjevila Rebeka (Kateřina Marie Fialová), která tvrdí, že do téhle na pohled nezajímavé obce přijela pouze kempovat? A komu ve skutečnosti velí generál Sokol (Jiří Langmajer)? (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (30)

ForGump odpad!

všechny recenze uživatele

Rudolf Havlík se ve své nové taškařici pokouší skoro až o satiru na aktualní témata a dělá to svým tradičním upatlaným stylem a humorem velmi nevtpným o EU, Brně, české malosti a vesnické výstřednosti. Havlík by možná i měl na nějaký timing vtipů, jsou tu i náznaky chemie mezi herci, takže by mu to třeba i šlo. Jenže to snad ani sam režisér nema zapotřebí. On z toho chce hlavně vydolovat úspěch od těch lidiček, co chodí na podobné typy filmů dvakrát ročně do kina. Franta mimozemšťan je ale dvakrát tak ubožejší než předchozí Prezidentka, a na stejné vlně s Po čem muži touží. Tady není prostě nic. 10% ()

pushover 

všechny recenze uživatele

Takové Slunce, seno, mimozemšťan, ale bez humoru. Na odpad to není, protože je za tím vidět spousta dobře odvedené práce. Velmi povedená kamera, střih i triky, výborný zvuk a hudba. Jen obsah a především dialogy jsou tragédie. Pan Havlík si vyzkoušel, že ne vše co působí vtipně na papíře je vtipné i ve filmu. ()

Reklama

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Je to bez pochyby blbost, ale líbila se mi. Děj je takový zpřeházený a místy divně sestříhaný, ale má hlavu a patu, což je víc než se dá říct o jiných čekých komediích. Postavy mají většinou jen jednu definující vlastnost, ale měly mezi sebou zajímavé dynamiky. Herecké výkony byly všelijaké, některé byly lepší než jiné, ale žádný bych nenazval špatným, Jakub Prachař mě svým výkonem dokonce velmi mile překvapil, rád bych ho v takto excentrických rolích viděl častěji. Prezentace byla oukej, nebyla nijak zvláštní, muísm ale pochválit počítačové efekty, ty se mi moc líbily. 6/10 ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Kuba Prachař si tak moc vyhazoval kosti z kloubních jamek při rozšafných večírcích až Ruda Havlík dostal nápad. E.T. od seňora Spielberga byl dobrej, ale co kdybychom přivedli galaktického mimoně tentokrát i do naší ´´moravské vsi´´ a trochu tam poškádlili místní rozverné figury? Lidová zábava, která nikam z naší maločecháčkovské velikosti, věčně opilých a předsudečných postaviček, neuhýbá. Což o to, člověk to čekal a vlastně to dostal. Akorát kvalitního humoru pomálu, spíše žádný. Vše má vyplňovat skupina obyvatel místní dvojika pankáčů, starosta, zemědělec s děravou stodolou, parta chlapů z hospody, policajtka a specialní CIA z Brnele. Scénář byl opravdu bolest hodná moudráku. V jedné scéně jakžtakž něco někam posunou a hned v další se katastrofálně předstírá a improvizuje hrůza povídat. Prachaře vyjmu, ale Tereza už mi s tím jejím štěkáním v každé roli leze na nervy, stejně asi jako jí její chlapští herečtí kolegové. Fridrich naprosto mdlej starosta, Stárková tragikomický zástupce zákona, bože už nejsou devadesátky v Hošticích tvl. Kateřina M. Fialová to s prominutím odsrala naprosto trapně napsanou a pitomě zahranou vyšetřovatelkou a Langoš konečně nechtěl nikoho oprcat, i když možná. Nakonec všechno tak trochu drží pokupě prověření, vesničtí nádeníci Noha, Kikinčuk a Navrátil, kteří jediní působí jako skuteční lidé. Pár slušných vizuálních triků, zvuk a hudba, která je ke skutečnosti, kterou jsem prodělal na plátně až nebetyčně dobrá. Škoda, že tvůrce místo přiblblých fórků o opilém Jarmilovi nezkusil trochu více strašidelného tajemna než se vám odhalí ´´zelený šmejd´´ haha  a poté nějak chytře nepřispěje ufon ke zlepšení stavu na vesnici Houňov či jak. Asi to bylo na dlouho, co jsem byl zase na české ´´komédii.´´ Havlík splnil zadání a díky němu i své představě klouže snímek zde na csfd k téměř černým číslům. 25% ()

david141474 

všechny recenze uživatele

Tak toto nemá v Česku obdoby. Tato komedie byla překvapivě vtipná a to se v Česku tak často nestává, samozřejmě je tady pár výjimek jako slunce, seno nebo loňský teambuilding, u druhého zmiňovaného jsem se však tak moc nenasmál jako tady! No možná jsem tomu trochu přidal díky faktu, že jsem byl na předpremiéře, ale to je blbost. Díky tomu jsem nic nepřidával, jen jsem si to o to víc užíval! Herci jsou naprosto skvělí ať už je to Kikinčuk, Prachař, Ramba, Langmajer, Fridrich nebo dokonce i Oldřich Navrátil. Já vím, že je Oldřich Navrátil kvalitní herec (na Emila Nádeníčka se jen tak zapomenout nedá), ale já jsem ho nikdy moc nemusel, nebyl mi holt sympatickej. Ale tento film všechno změnil! V tomto filmu se vykoupil jednoduchou, ale humornou rolí barmana. Takže ten film taky k něčemu byl. No a teď se vrhnu k tomu největšímu taháku celýho filmu, čímž je bezesporu humor, ten je na český poměry úplně jinde, než vidíme v klasických čtyřicetiprocentních slátaninách! Já myslel, že se v pár chvilách normálně udusím. Tady je vidět kdo se opravdu snažil a o trikové stránce ani nemluvě. Ta je taky na český poměry naprosto nádherná! Já jsem neskonale spokojen a mohu jen doporučit! 10/10 Já věděl, že to péro na svoboďáku nestojí jen tak, ale za nějakým účelem a myslím, že tento film to jasně ukázal! (Velký Špalíček - 1.2.2024) ()

Galerie (65)

Zajímavosti (3)

  • „Myslím si, že od našeho filmu se dá očekávat zejména humor a situace, které pramení z toho, co by bylo, kdyby mimozemšťan omylem přistál místo v Americe v Čechách. Což už samo o sobě je legrace. Jakmile jsem začal psát a vykreslovat české reálie a charaktery a to, jakým způsobem se chováme sami k sobě i k přírodě, i k mimozemšťanům, tak se mi to zalíbilo. Díky tomu můžeme od Franty mimozemšťana očekávat zábavu a vtip,“ uvedl před uvedením filmu režisér a scenárista Rudolf Havlík. (SONY_)
  • Natáčelo se ve středočeských Sýkořicích, v Praze, v Brně a jeho okolí. (rakovnik)
  • „Mám velmi rád sci-fi filmy. Vždycky mě bavily, vyrůstal jsem na E.T. - Mimozemšťan (1982) a na všech dalších, které potom přišly, a tím, že mám rád komedii a humor, rozhodl jsem se, že sci-fi zkusím pojmout legračním způsobem, který je mi blízký,“ uvedl režisér Rudolf Havlík. (rakovnik)

Reklama

Reklama