Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý člověk prý má tři životy: veřejný, soukromý a tajný. Tajný život Dana Mahownyho, spořádaného a skromného úředníka jedné torontské banky, vyšel najevo počátkem osmdesátých let minulého století, kdy byl zatčen a obviněn z defraudace. Za celou dobu jeho profesní kariéry nepojal nikdo nejmenší podezření. Jeho pozice v bance byla natolik pevná, jeho chování tak bezúhonné, že jen pomyšlení na něco takového musel každý okamžitě zahnat jako absolutní nesmysl. A přece částka, o kterou nakonec banka přišla, vyrazila každému dech. Stejně šokující bylo ovšem zjištění, že všechny ty peníze, do posledního dolaru, pohltil hazard. Protože Danu Mahownymu nešlo o bohatství. On nehrál pro peníze. On, jako pravý gambler, hrál jen pro vzrušení, které při hře zažíval. A které u něj na pomyslné stupnici od jedné do sta zaujímalo bezkonkurenčních sto bodů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

Sonnik 

všechny recenze uživatele

To some it's a game. To others it's a habit. But to Dan Mahowny -- beating the odds is everything. Povinně by si to měl pustit každý, který s má s podobnými věcmi problémy. Aby věděl jak může dopadnout. Mahowny je průměrné drama, které vyzdvihují Hoffman a hlavně Hurt. Hoffmanovi bohužel scénář nedovoluje se nějak výrazně projevovat. Zato Hurt i v malém prostoru, který dostává, exceluje. "I have a... financial problem. A shortfall." ()

Pishin 

všechny recenze uživatele

Hoffman je buh. Tenhle pan, ktery se vysvihnul diky vedlejsim rolim vselijakych podivnych existenci (namatkou uchylak, hudebni kritik-narkoman, homosexual) je Pan herec. Posledni dobou si ho nemuzu vynachvalit a co film to exkluzivita v jeho podani. Ale zpet k filmu - musim rict ze film me pekne zamotal hlavu, protoze kdyz jsem videl Hofmana a vsechny ty dobove ucesy auta myslel jsem si ze se jedna minimalne o 15 let stary film, jak jsem byl nesmirne prekvapen z toho ze koukam na film z roku 2003. Kazdopadne neni potreba zde pretrasat dej, kdo ma tohdle chlapika rad urcite se nudit nebude. ()

Reklama

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Je obrovská škoda, že tento film u nás není běžně k dispozici v půjčovnách nebo v prodeji, protože film stojí za to nejen kvůli absolutnímu výkona Herce Hoffmana. Alespoň že čt ho nabídla v rozumné hodině a ještě v originálním znění. Při sledování jsem pojídal slané tyčky a oni tak nějak došly, šel jsem si pro nové a damm oni další nebyly. Přistihl jsem se při myšlence, že kdybych pracoval ve velkoobchodě s potravinami, vzal bych si další - krásná paralela s tímto filmem. Perfektní je scéna, když Dana doprovází dvě ženy a ochranka, šéf kasína ho osobně vítá. Proč je scéna špicová ? Díky identické na začátku filmu jen s jiným mužem a pak Vám dojde proč. U rozhovoru s psychologem se při procentuelním vyjádření vzrušení při hazardu a v normálním životě Danovi nemůžeme divit, co dělal a jak to pro něho musí být v této době těžké bez tohoto žít. Říkám to proto, že film je natočen podle skutečné události jednoho nevýrazného, introvertního defraudanta. Perla: dnes, po odpykání trestu, pracuje Mahowny jako konzultant firmy, zabývající se vyšetřováním defraudací. ()

Swansea 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nechápala, jak ženy, třebaže pohledné a nijak mdlého rozumu, mohou naletět sňatkovým podvodníkům. Po dalším excelentním výkonu charismatického P.S.Hoffmana už tomu rozumím. Kdyby (nedej bože ) přestal s hereckou profesí, zfleku by mohl být sňatkovým podvodníkem světového formátu. Jemu prostě nelze odolat. ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Napínavá dráma z prostredia hazardu, natočená na základe skutočných udalostí a hlavne s vynikajúcimi hereckými výkonmi dvoch H - Hoffman & Hurt. Také napätie, aké som prežíval pri pozeraní sa na stávkujúceho Mahownyho, som nezažil ani pri niektorých žánrových thrilleroch a keby sa režisér trochu lepšie pohral s technickou stránkou filmu (hlavne hudba v prvej polovici úplne vynecháva!), tak by som neváhal a dal by som aj plné hodnotenie. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Případ Mahowny je inspirován životním osudem Briana Molonyho, úředníka, který ze "své" banky zpronevěřil více než 10 milionů dolarů během pouhých 18-ti měsíců. Jeho příběh byl v roce 1987 novinářem Garym Rossem přetaven do knížního bestselleru pod názvem "Stung". (Matty)

Související novinky

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

02.02.2014

Philip Seymour Hoffman, držitel Oscara za hlavní roli v životopisném filmu Capote, byl nalezen mrtvý ve svém newyorském bytě. Herec měl již delší dobu problémy s drogami. Před kamerou se začal… (více)

Reklama

Reklama