Reklama

Reklama

V městečku Plymouth, kde se zrodila tradice Dne díkůvzdání, výprodejové šílenství během Black Friday skončí obrovskou tragédií. Uplyne rok a v době vrcholících příprav na oslavu tradičního svátku začne ve městě řádit záhadný zabiják. Zpočátku to vypadá, že si své oběti vybírá náhodně, ale brzy se ukáže, že každá vražda je součástí většího a precizně vypracovaného zlověstného plánu. Podaří se obyvatelům a policii odhalit vraha a prožít svátky... nebo se stanou účastníky jeho zvrácené sváteční večeře? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (166)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zpočátku brutální satira na výprodejové Black Friday, později cíleně přestřelená a až nečekaně brutální vyvražďovačka se zvráceným černým humorem. Eli Roth si po 15 letech natočil celovečerní verzi svého Grindhousového traileru a přinesl zvrácenou zábavu, kterou jsem naposledy cítil u Nezvratných osudů a jsem docela rád, že v dnešní době může vzniknout, takhle morbidně zábavný film. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Já bych fakt chtěla vědět a pochopit, jak někdo tenhle film bere vážně a dá mu pět hvězd. Mně Thanksgiving připadalo jak scéna ze Scary Movie, hlavně teda hned ta z obchoďáku mi přišla jak ze špatné parodie na horor a celkově to, jak ten film působí lacině a ultra americky. Vlastně jsem ten film nebyla napoprvé schopná dokoukat a vrátila se k němu snad až po měsíci. Už jen tenhle fakt nucení se do toho to dokukat mi brání vůbec přemýšlet nad tím dát tomu víc než dvě. Já tam necítila atmosféru, napětí, vůbec ten zájem dozvědět se, kdo je vrah, soucítit aspoň s jednou postavou. Hodně mi to připomnělo nové Vřískoty, jenomže tam jsou alespoň ty vraždy brutálnější a zvládnuté efektivněji. Tady mi přišlo téměř vše směšné. Asi je něco špatně se mnou, nevím. ()

Reklama

Psychor 

všechny recenze uživatele

Pokud byste netušili, že Thanksgiving natočil Eli Roth, tak snímek pravděpodobně okamžitě zavrhnete coby další generický, zaměnitelný slasher, který pouze uráží inteligenci publika. A zcela po právu. Eli Roth se pokusil rozpracovat svůj fiktivní trailer z roku 2007, ale výsledek je vskutku tristní. Zapomeňte na závan čehokoliv překvapujícího, jelikož režisér řadu scén jen bezostyšně replikuje, a tu nejikoničtější dokonce propasíruje přes korektní filtr. Zároveň se usilovně snaží pomrkávat na diváky a vršením odkazů na kanonická díla vyvolávat nostalgické pocity, jenže pouhé nadšené fanouškovství dnes v hororové branži již opravdu nestačí. Neschopnost vystavět koherentní svět pak celou tu bídu podtrhuje, pakliže tedy nepřipustíme možnost, že antagonista disponuje schopností bilokace a dokáže se v jeden okamžik vyskytovat na dvou místech současně. Jakožto zdejší hororový expert tak snímku Thanksgiving mohu udělit nanejvýše jednu slabší hvězdu. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Eli Roth síce miluje horory, ale ich natáčanie mu príliš nejde. Thanksgiving je výnimočný veľmi šťavnatými úmrtiami, z ktorých niektoré sú mimoriadne zábavné a originálne. Inak však ide o radový slasher, ktorý na rok 2023 neprináša nič nové. Pokiaľ máš chuť na novodobý slasher, ktorý sa nebojí pracovať so žánrovými klišé, ale nechýba mu ani kreativita, odporúčam skôr posledný Vreskot alebo menej známy Terrifier. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ja osobne som už slasherom presýtený a aj keď tento film riadne kopíruje svojich kolegov, ako je napríklad krvavý Valentín či Scream a vôbec sa tým netají, aj tak v konečnom dôsledku sa film nikde ďalej neposunul. Ale nebol by to Eli Roth, ktorý by do toho nedal ešte niečo navyše a tak prišla aj scéna, ako s Final Destination, konkrétne dvojky. Rozhodne film ponúka užasne gore a príde naozaj na šťavnaté scény, ale ktoré ma mohli baviť v 2005, ale teraz, keď je filmový priemysel presýtený takýmito filmami už nie. U Eli Rotha som videl  šesť filmov a priemerné hodnotenie je len 2* na film, čo nie je veľa, ale nečakal som, že tento režisér, ktorý najprv zabíja ľudí vírusom, potom zosmiešni Slovensko, aby sa zas ocitol medzi kanibalmi a napokon sa vybral na vražednú misiu s Keanom Reevesom a aby toho nebolo málo, tak zosnoval " slušný" plán s  Jack Blackom. A teraz prišiel s týmto slasherom, ktorý je úžasný po technickej stránke, ale inak je celkom prázdny. Lebo všetko je to jedno veľké klišé a uhádnuť killera, nie je vobec problém a ten kto prežije, je jasný už od začiatku. Určite sa tu nájdu fanúšikovia tohto sľubného slasheru, ale ja medzi nich patriť nebudem. Pre mna navždy zostane len bežnou vybíjanou, ktorá vyzerá solídne, ale v podstate je to len jedna veľká vata, ktorá do tohto subžánru neprináša nič nové a len sa priživuje na starých záležitostiach. Slabé 3*. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Patrick Dempsey pochádza z malého mesta v Maine a dokázal tak využiť svoj prirodzený novoanglický prízvuk, ktorý musel stratiť, keď sa stal hercom. (Arsenal83)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna krátká scéna. (Amras)
  • Kostým vrahov je priamo inšpirovaný ikonickými maľbami Johna Carvera, ktorý bol jedným z pútnikov na plavbe Mayflower. Maska, ktorú nosia, je rekreáciou Carverovej tváre. Vraha vo filme kvôli tomu prezývajú The Carver. (Arsenal83)

Reklama

Reklama