Reklama

Reklama

Příběh Beatles

  • Velká Británie The Beatles: In the Life
Dokumentární / Hudební
Velká Británie, 2019, 64 min

Obsahy(1)

Cesta slavné liverpoolské kapely z malých klubů k celosvětově úspěšné kariéře plné obdivu fanoušků, legendárních hitů i hudebních ocenění a královských poct... Liverpoolská čtveřice vtrhla na britskou hudební scénu na počátku šedesátých let a během několika let si podmanila celý svět. Od prvních desek, kterými Beatles okouzlili tehdejší mládež, se postupem času díky svému talentu propracovali k dílům, kterými posouvali rockovou hudbu novým směrem. Přestože spolu John, Paul, George a Ringo hráli jen necelých osm let, podařilo se jim vytvořit dílo, které má i dnes bezpočet oddaných příznivců. O jejich hudebním i obchodním úspěchu vypovídá status nejprodávanějšího interpreta všech dob, který Beatles i dnes udržují. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele

Pro me zajimave pocatky az do hrani v tom londynskem klubu, kdy se opakuje to same co v jinych dokumentech o Beatles. Odflaknuta byla zajimava pasaz, proc vyhodili sveho prvniho bubenika pred Ringo Starem. Zde se spekukuje, ze to byla jeho hyperprotektivni matka, jeho abstinence , kdy po koncerte kapela kalila s fanynkama a on jel domu.  Byl introvertni, pratelsky, ale vzdy zatahl oponu. Nebo to, ze byl ze vsech nejhezci a mel nejvice fanynek. V tomto dokumentu nechybi afera Johna Lenona, kdy rekl, ze jsou slavnejsi nez Jezis. V otazce co vymizi driv zda rock nebo krestanstvi to nyni vypada, ze oboje. Krestanstvi v Evrope nahrazuje islam a rockovou hudbu z USA importovany rap, pripadne elektronicka hudba. ()

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

Fajn dokument o fenoménu zvaném Beatles, i o jednotlivých mužích, kteří ho tvořili. - Ovšem z neznámých důvodů se téměř nic nedozvíme o muži jménem Ringo Starr. Proč?! - Film není nijak převratný, ale dobře informuje o vývoji kapely od vzniku do rozpadu s pár zmínkami o dalším osudu členů. Má jen hodinu, takže nemůže být moc podrobný, ale pro základní seznámení to stačí. Já jsem, kromě písniček a pár střípků událostí kolem kapely, neměl ucelenou představu o Beatles. Teď ji mám. Díky. - Bohužel technicky a kreativně je to průměrný dokument. Občas mě tu vadili repetitivní archivní záběry k mluvenému komentáři. Například jeden klučina, jásající fanoušek ve stejném záběru, se tam objevil snad pětkrát během stopáže, jako ilustrace k různým popisovaným událostem v jiných letech. Myslím si, že takových záběrů tam bylo víc, ale u davu jásajících fanynek si toho člověk nevšimne. Toho pravděpodobně tvůrci využili. To mi ale přijde jako líný přístup. ()

Reklama

honza.g 

všechny recenze uživatele

Kompaktní a přehledné. Shrnuje klíčové  body celé existence Beatles, dostatečný prostor věnován i zásadním postavám v okolí, nezapomnělo se ani na dobu po rozpadu. Chyběla zmínka o tom, jak ze skupiny zmizeli Pete Best a Stuart Sutcliffe ( k tomu doporučuji skorodokument Backbeat ), a hvězdu dolů dávám za přílišné potlačení významu i osudů Ringo Starra. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama