Reklama

Reklama

Příběh Beatles

  • Velká Británie The Beatles: In the Life
Dokumentární / Hudební
Velká Británie, 2019, 64 min

Obsahy(1)

Cesta slavné liverpoolské kapely z malých klubů k celosvětově úspěšné kariéře plné obdivu fanoušků, legendárních hitů i hudebních ocenění a královských poct... Liverpoolská čtveřice vtrhla na britskou hudební scénu na počátku šedesátých let a během několika let si podmanila celý svět. Od prvních desek, kterými Beatles okouzlili tehdejší mládež, se postupem času díky svému talentu propracovali k dílům, kterými posouvali rockovou hudbu novým směrem. Přestože spolu John, Paul, George a Ringo hráli jen necelých osm let, podařilo se jim vytvořit dílo, které má i dnes bezpočet oddaných příznivců. O jejich hudebním i obchodním úspěchu vypovídá status nejprodávanějšího interpreta všech dob, který Beatles i dnes udržují. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

Fajn dokument o fenoménu zvaném Beatles, i o jednotlivých mužích, kteří ho tvořili. - Ovšem z neznámých důvodů se téměř nic nedozvíme o muži jménem Ringo Starr. Proč?! - Film není nijak převratný, ale dobře informuje o vývoji kapely od vzniku do rozpadu s pár zmínkami o dalším osudu členů. Má jen hodinu, takže nemůže být moc podrobný, ale pro základní seznámení to stačí. Já jsem, kromě písniček a pár střípků událostí kolem kapely, neměl ucelenou představu o Beatles. Teď ji mám. Díky. - Bohužel technicky a kreativně je to průměrný dokument. Občas mě tu vadili repetitivní archivní záběry k mluvenému komentáři. Například jeden klučina, jásající fanoušek ve stejném záběru, se tam objevil snad pětkrát během stopáže, jako ilustrace k různým popisovaným událostem v jiných letech. Myslím si, že takových záběrů tam bylo víc, ale u davu jásajících fanynek si toho člověk nevšimne. Toho pravděpodobně tvůrci využili. To mi ale přijde jako líný přístup. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Pro me zajimave pocatky az do hrani v tom londynskem klubu, kdy se opakuje to same co v jinych dokumentech o Beatles. Odflaknuta byla zajimava pasaz, proc vyhodili sveho prvniho bubenika pred Ringo Starem. Zde se spekukuje, ze to byla jeho hyperprotektivni matka, jeho abstinence , kdy po koncerte kapela kalila s fanynkama a on jel domu.  Byl introvertni, pratelsky, ale vzdy zatahl oponu. Nebo to, ze byl ze vsech nejhezci a mel nejvice fanynek. V tomto dokumentu nechybi afera Johna Lenona, kdy rekl, ze jsou slavnejsi nez Jezis. V otazce co vymizi driv zda rock nebo krestanstvi to nyni vypada, ze oboje. Krestanstvi v Evrope nahrazuje islam a rockovou hudbu z USA importovany rap, pripadne elektronicka hudba. ()

honza.g 

všechny recenze uživatele

Kompaktní a přehledné. Shrnuje klíčové  body celé existence Beatles, dostatečný prostor věnován i zásadním postavám v okolí, nezapomnělo se ani na dobu po rozpadu. Chyběla zmínka o tom, jak ze skupiny zmizeli Pete Best a Stuart Sutcliffe ( k tomu doporučuji skorodokument Backbeat ), a hvězdu dolů dávám za přílišné potlačení významu i osudů Ringo Starra. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama