Reklama

Reklama

Rozvedená Mexičanka Flor Morenová se vydá s malou dcerou Cristinou do USA, aby tu začala nový život. Zatímco Cristine začne chodit do školy a velmi rychle se naučí anglicky, Flor je nejistá a dlouho se uzavírá v mexické komunitě. Ví, že nemůže sebe a dceru uzavřít před okolním světem navždy, a tak nakonec přijme práci hospodyně v zámožné rodině Johna Claskyho. Seznamuje se s jeho sobeckou manželkou Deborah, jejími dvěma dětmi Bernice a Georgem a s její matkou, bývalou zpěvačkou Evelyn. Postupně zjišťuje, že Claskyovi mají přes své bohatství horší problémy než ona. I Flor však čeká vážný problém. Na přání Deborah musí strávit s Claskyovými léto, a to znamená vzít s sebou i dceru. Claskyovi si ji okamžitě oblíbí, Deborah jí dokonce začne dávat přednost před vlastními dětmi. Také Cristina je okouzlena životem a bohatstvím Claskyových. Situace začne být vážná, když Deborah vezme Cristinu na nákupy bez povolení Flor a začne jí kupovat drahé dárky. Vše vyvrcholí, když Deborah zajistí pro Cristinu stipendium na velmi drahé soukromé škole, do níž chodí Bernice. Flor se rozhodne dát výpověď. Cestou potká Johna, který se právě dozvěděl, že mu byla manželka nevěrná. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"My se normálně hádáme, Johne. Konečně velká hádka. Já nevím, jak můžeš bejt pořád tak klidnej." Španglicky umím mluvit asi stejně dobře jako maďapersky, takže jsem vhodnej do každý zazobaný rodiny. Stejně jako Flor. Ta je na rozdíl ode mě hezká a zásadová. Já bych ale chtěl bejt takovej flegmouš jako svatej John. Mít totiž doma dokonalou perfekcionistku Deb a nezabít ji, tak to je na svatořečení. Ale zpět k filmu. V tom mě zaujalo, jak se dá "ekonomickou třídou" cestovat z Mexika do USA, skvělej emocionální výkon tlumočící Cristiny a zjištění, že bejt krásná není kompliment, ale obvinění. To není málo, ale na můj vkus je to docela dlouhý a moc mi nevyhovuje, že emocí je tam víc než srandy. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná komedie s velmi příjemným kvalitním hereckým obsazením (ufff, to je spojení). U filmu jsem se málo kdy nudil. Po humorné stránce film funguje parádně. Manželka Adama Sandlera je úžasná (teda jak pro koho). Překvapil mě závěr, který byl jiný než typicky Hollywoodský. Kdo film viděl ví o čem mluvím. Kdo ho ještě neviděl, tak prozrazovat nebudu. Přijemný filmeček. Hodnocení: 60% ()

Reklama

Derek 

všechny recenze uživatele

brooksovy dlhe prestavky medzi filmamy prilis neprespievaju, cim novsi film tym vacsia blbost (sklz od prvej oscarovej ceny za neznost, ktora tiez nebola nic extra az k spanglish je obrovsky) a hlavne vyvolava vo mne pocit ze brooks nevie rezirovat (v dramatickych chvilach si pomaha stylom "tak jde cas", kde nazoomuje na tvar herca ktory sa prave dozvedel nejaku zdrvujucu spravu a do toho hra srdca trhajuca hudba) a hlavne nema cit pre vyber scenara, lebo taku tupost s tolkymi preafektovanymi postavami sa len tak nevidi... herci su na tom dost zle (hlavne tea leoni je neskutocne hrozna a vsetky jej sceny su ukricane a afektovane, sandler tiez cely cas bud place alebo strasne prehrava) i vdaka faktu ze skoro vsetky zenske postavy su napisane aby sa chovali ako idioti (co je problem, lebo film je hlavne o zenach), sem tam sa objavy i nejaka vtipna scena ale to je strasne malo... ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Že měl film dlouhou stopáž? No a? Zcela neobjektivně přiznávám, že jsem se kochal pohledem na přenádhernou Paz Vega, takže jsem se nenudil ani na chvíli. Navíc postavy i dialogy byly napsány velmi dobře, takže Špangliš nemám co vytknout. Byl jsem v USA dost dlouho, abych měl slušnou představu o tom, jak fungují vztahy mezi portorikány(obecně přistěhovalci) a rodilými američany, takže jsem bral Brookse s nadhledem. Což ale neznamená, že je podobný příběh z říše sci-fi. Ve skutečnosti je to velmi laskavý pohled na všechny postavy...takové to hledání dobrého i na těch, kteří jsou napohled ti "zlí". Ale především je to nemoralizující a přívětivý pohled na ženu, která nechtěla přijít jak o svou hrdost, tak o svou dceru, což by se přijetím darů a pomoci jiných, mohlo snadno stát. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Také tak máte rádi Sandlera v umírněných hereckých polohách, ve kterých nikomu neprdí do ksichtu a po boku mu nestojí démonický Rob Schneider? Brooks nejde až úplně na dřeň a rozhodně se nedočkáme podobně silného náhledu do pozdějších let manželských, jako třeba předvedl Linklater před pár lety v jeho Před půlnocí. Místo toho se díváme na nepodbízivou civilní komedii s trochou dramatu, která si mě zaháčkovala po celou 126 minutovou stopáž, a při závěrečném posezení jsem byl nefalšovaně dojatý. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (12)

  • Původně byla do role Debořiny matky obsazena Anne Bancroft. Nakonec však projekt opustila. (Coldrex)
  • V traileru zazněla písnička "Show You Love" od Jars of Clay. Na soundtracku k filmu ale není. (Pumiiix)
  • Herečka Paz Vega neuměla anglicky a režisér James L. Brooks španělsky, proto při natáčení musel být neustále k dispozici tlumočník. (Coldrex)

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Reklama

Reklama