Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1947 a čtyřicetiletý anglický profesor Humbert Humbert přijíždí do USA učit na univerzitě. Když si pronajímá pokoj v domě Charlotte Hazeové, spatří v zahradě majitelčinu dvanáctiletou dceru Lolitu. Zjišťuje, že potkal svou osudovou lásku a je ochoten udělat vše proto, aby byl Lolitě stále nablízku.Využije lásky Lolitiny matky, a přestože ji nesnáší, ožení se s ní. Vztah Lolity a Humberta se naplno rozvine - Humbert Lolitě zatají smrt matky a odstartuje s ní divokou cestu Spojenými státy. Po celý čas jsou sledováni. Po dvou letech Lolita Humberta nečekaně opouští... Příběh graduje. Hluboká žárlivost a pocit viny z nevhodné lásky začnou Humberta měnit v psychicky labilní trosku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (396)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Výborný snímek, který je zpracován dle výborné předlohy. Je plný naprosto všeho, erotiky, citů, zklamání, napětí, dětství vs. dospělost. Poprvé jsem se na něj podívala kvůli maturitě, a když jsem ho viděla znovu, tak mi to vůbec nevadilo, jelikož je opravdu kvalitní a dokáže zaujmout. Jednoduše skvělý film, na který stojí za to se podívat. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Remake, který je dobrý takřka stejně jako Kubrickovo zpracování (možná má navíc o něco hezčí lolitu, ale v původním filmu taky nebyla špatná). Ale mám s ním problém. On nejenže je stejně dobrý jako Kubrickův originál, ono je to vlastně to samé znova. Ospravedlnění existence tohoto filmu bych viděl v tom, kdyby zašel do větší kontroverze, která třeba v šedesátých letech nebyla tolik možná (a dneska už taky ne, ale v těch devadesátkách to přecijen bylo nějaké volnější), ale ono je to sice hodně eroticky nabité, ale všechno zase jen v náznacích, stejně jako u Kubricka, i přesto, že 12-14. letou dívku opět hraje téměř dospělá. Prostě pedofilové, dětský porno to hoult není. Je to fakt dobrý film, ale nemá to nic navíc. Možná kdyby v hlavní roli byla Christina Ricci.... :-) ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Ennio Morricone: 1. Lolita [2:22] ,2. Love in the morning [3:38] ,3. I'm in the mood for love - Vera Lynn [2:57] ,4. Amor - Andy Russell [2:58] ,5. Take me to bed [2:53] ,6. Lolita on Humbert's lap [3:36] ,7. Tain't what you do (It's the way that cha do it) - Ella Fitzgerald [2:58] ,8. Lolita in my arms [1:38] ,9. Requiescant [2:13] ,10. Civilization (Bongo, Bongo, Bongo) - Louis Prima [3:20] ,11. I wonder, I wonder, I wonder - Eddy Howard [3:02] ,12. Open the door, Richard! - Jack McVea [3:01] ,13. Quilty [4:17] ,14. What about me? [1:43] ,15. Togetherness [2:35] ,16. She had nowhere else to go [3:21] ,17. Humbert's diary [2:58] ,18. Humbert on the hillside [1:45] ,19. Stardust - Artie Shaw [3:33] ,20. Ladies and gentlemen of the jury [2:23] ,21. Lolita (finale) [4:08], ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

S určitým odstupem od setkání s první adaptací jsem si udělala čas na nové zpracování Lolity. A toto mi skutečně vyhovuje lépe. 40. léta jsou zobrazena velmi autenticky (obdobně skvěle jako později v On the Road), i onen klíčový prolog z 20. let působí velmi přirozeně. Detaily jsou místy až geniální, například výběr časopisů a komiksů, které si Lolita a její milenec pročítají. Lolita je sama o sobě velmi živá, skutečná a sexy, ne tak umělá a afektovaná jako byla před lety Sue Lyon. Jeremy Irons je skvělý, místy až bezbranný ve své zamilovanosti a tvrdý a zlý ve scénách s dospělými. Jen je obrovská škoda, že hodně scén s Melanií Griffith bylo vystřiženo, přeci jenom výsledný film je až příliš sevřený a jakoby se odehrával jen mezi hlavní dvojicí. Scény s Lolitinou matkou, tak jak byly původně natočeny, pomáhaly příběh ukotvit v realitě a jejich redukce posunula celek ke snovějšímu vyznění. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Výborný snímek s krásnou Lolitkou (ve svých sladkých 17nácti hraje 14nácti letou ....a muži slintají). Žárlivý Jeremy Irons odvádí vynikající výkon a jeho pohledy dokonale vystihují vše. Ona se zase postupně mění z vášnivé, mladé, krásné na chladnou (a vydělávající :))) ženu.Tomu celému výborně velí Adrian Lyne, který si velmi dobře pohrává s atmosférou a napětím. Celé to nepůsobí nijak zbytečně eroticky ani výrazně provokativně. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (18)

  • Dolores „Lo“ Hazeová má v této – i Kubrickově verzi (1962) – alespoň 14 let. V předloze je teprve 12letá. (Petr23)
  • Vzhledem k omezené distribuci v USA film neuvádělo mnoho kin. To se odrazilo na tržbách, za čtyři měsíce roku 1998 to bylo „jen“ 1,06 milionu amerických dolarů.  Začátkem roku 1999 jde film na videokazety. (Zetwenka)

Související novinky

Bankovní loupež á la Lyne

Bankovní loupež á la Lyne

08.08.2006

Kontroverzní Angličan stojící za úspěchy Lolity se po čtyřech letech vrací k režii. Adrian Lyne byl dosazen samotnými představiteli Warner Bros. na místo režiséra filmové adaptace knihy Chucka Hogana… (více)

Reklama

Reklama