Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1947 a čtyřicetiletý anglický profesor Humbert Humbert přijíždí do USA učit na univerzitě. Když si pronajímá pokoj v domě Charlotte Hazeové, spatří v zahradě majitelčinu dvanáctiletou dceru Lolitu. Zjišťuje, že potkal svou osudovou lásku a je ochoten udělat vše proto, aby byl Lolitě stále nablízku.Využije lásky Lolitiny matky, a přestože ji nesnáší, ožení se s ní. Vztah Lolity a Humberta se naplno rozvine - Humbert Lolitě zatají smrt matky a odstartuje s ní divokou cestu Spojenými státy. Po celý čas jsou sledováni. Po dvou letech Lolita Humberta nečekaně opouští... Příběh graduje. Hluboká žárlivost a pocit viny z nevhodné lásky začnou Humberta měnit v psychicky labilní trosku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (396)

Marze 

všechny recenze uživatele

Strida se ich forma a treti osoba. Jsou tu vsuvky jako text pisne,ale nic nahodneho, pak to ma vyznam.Zaklad vztah fascinace,ale on se toho pritom nedrzi.Clovek s hlavni postavou souciti, pritom by nemel.Moralita je zrusena.Oproti knizce herecka dite neni,ale film to unese.On oproti knize ztraci dvacet rozmeru. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Lolita je moje nejoblíbenější kniha, Vladimir Nabokov je pro mě literárním bohem. A proto mě velice převelice potěšilo filmové zpracování A. Lynea. Sice se do filmu nedalo převést všechno z knihy, každý její vybroušený detail, ale to je ostatně u přepisů normální. To, co bylo ponecháno však stačí pro kvalitní emociální zážitek i u diváka knihou nezasaženého. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Výborný snímek s krásnou Lolitkou (ve svých sladkých 17nácti hraje 14nácti letou ....a muži slintají). Žárlivý Jeremy Irons odvádí vynikající výkon a jeho pohledy dokonale vystihují vše. Ona se zase postupně mění z vášnivé, mladé, krásné na chladnou (a vydělávající :))) ženu.Tomu celému výborně velí Adrian Lyne, který si velmi dobře pohrává s atmosférou a napětím. Celé to nepůsobí nijak zbytečně eroticky ani výrazně provokativně. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se zbavi pocitu, že tenhle remake Lolity je v podstatě okopírovaná původní Lolita, samozřejmě spolu s Nabokovo předlohou a s přidáním větší dávky sexuality oproti Kubrickovo originálu. Jenže jako celek mi to prostě přijde slabší a hodně mi tam chybí Peter Sellers. Zvlášť proto, že mi Frank Langella přišel hroznej. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nová Lolita dává smysl,protože ta první byla moc ovlivněna dobovou cenzurou - takže je na místě se pokusit natočit víc, než kolik bylo možné začátkem šedesátých let. Škoda, že ten film končí jako o kus mělčí a méně odvážné přežvýkání ještě víc propadlé sexualizace Dolores oproštěné až příliš od kritického ducha předlohy. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (18)

  • Tato verze Lolity sice vznikla již v pokrokovějších 90. letech 20. století, avšak obavy vyvolávala stejné. Spojené státy se v těch letech zaměřily na témata zneužívaných dětí a dětské pornografie. Kongres v roce 1996 schválil zákon, který se dotkl také filmového odvětví. Všechny scény s dětmi při předstíraných sexuálních aktech byl zakázány. (Zetwenka)
  • Na začátku filmu jede Humbert (Jeremy Irons) vlakem do Nové Anglie. Vlak patří společnosti Boston and Main railord, která skutečně existovala a stále existuje, avšak pod názvem Pan Am Railways. (Matej.Mirejo)
  • Kvôli dĺžke filmu boli viaceré pasáže z knihy vypustené. Rovnako dopadlo aj 8 natočených scén. (dobso)

Související novinky

Bankovní loupež á la Lyne

Bankovní loupež á la Lyne

08.08.2006

Kontroverzní Angličan stojící za úspěchy Lolity se po čtyřech letech vrací k režii. Adrian Lyne byl dosazen samotnými představiteli Warner Bros. na místo režiséra filmové adaptace knihy Chucka Hogana… (více)

Reklama

Reklama