Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1947 a čtyřicetiletý anglický profesor Humbert Humbert přijíždí do USA učit na univerzitě. Když si pronajímá pokoj v domě Charlotte Hazeové, spatří v zahradě majitelčinu dvanáctiletou dceru Lolitu. Zjišťuje, že potkal svou osudovou lásku a je ochoten udělat vše proto, aby byl Lolitě stále nablízku.Využije lásky Lolitiny matky, a přestože ji nesnáší, ožení se s ní. Vztah Lolity a Humberta se naplno rozvine - Humbert Lolitě zatají smrt matky a odstartuje s ní divokou cestu Spojenými státy. Po celý čas jsou sledováni. Po dvou letech Lolita Humberta nečekaně opouští... Příběh graduje. Hluboká žárlivost a pocit viny z nevhodné lásky začnou Humberta měnit v psychicky labilní trosku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (396)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

S určitým odstupem od setkání s první adaptací jsem si udělala čas na nové zpracování Lolity. A toto mi skutečně vyhovuje lépe. 40. léta jsou zobrazena velmi autenticky (obdobně skvěle jako později v On the Road), i onen klíčový prolog z 20. let působí velmi přirozeně. Detaily jsou místy až geniální, například výběr časopisů a komiksů, které si Lolita a její milenec pročítají. Lolita je sama o sobě velmi živá, skutečná a sexy, ne tak umělá a afektovaná jako byla před lety Sue Lyon. Jeremy Irons je skvělý, místy až bezbranný ve své zamilovanosti a tvrdý a zlý ve scénách s dospělými. Jen je obrovská škoda, že hodně scén s Melanií Griffith bylo vystřiženo, přeci jenom výsledný film je až příliš sevřený a jakoby se odehrával jen mezi hlavní dvojicí. Scény s Lolitinou matkou, tak jak byly původně natočeny, pomáhaly příběh ukotvit v realitě a jejich redukce posunula celek ke snovějšímu vyznění. ()

Jillen 

všechny recenze uživatele

No možná jsem tu rarita se svejma 5*, ale prostě se mi tenhle film líbil. Skvělé herecké obsazení a naprosto skvělý námět a jeho následné zpracování je prostě úžasné. U žádného filmu jsem nezažil jakýsi nepopsatelný pocit, který ve mě vzbudila mladá Lolita a její chování. Prostě vzrušující. Dávám 90% ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Strida se ich forma a treti osoba. Jsou tu vsuvky jako text pisne,ale nic nahodneho, pak to ma vyznam.Zaklad vztah fascinace,ale on se toho pritom nedrzi.Clovek s hlavni postavou souciti, pritom by nemel.Moralita je zrusena.Oproti knizce herecka dite neni,ale film to unese.On oproti knize ztraci dvacet rozmeru. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

3/4 filmu jsem byl nadšen. Rychlý začátek následován svižnými příběhovými zvraty, ale..! Ale ten konec! :( Přiznám se, že jsem knižní předlohu Vladimira Nabokova nečetl, ale předpokládám, že závěr nevyznívá tak unáhleně a hekticky. Jinak se jedná o příjemnou podívanou..a řekněme si to upřímně..komu by se nelíbila krásná Melanie Griffith. :) ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nechápal, díky čemu se zralý muž může začít obdivovat běžné hezké dospívající holčině. Nechápu to dodnes, ale vyslechljsem si svého času o tom různé komentáře od mužů, spíše jen náznaky. I v tomhle filmu postrádám důvod. A právě to mi přijde jako klíčové. A jak mi to schází, tak potom nechápu, proč by zralý muž plýtval zbytečně energií. Co bych mohl na ní obdivovat? Čím ho upoutala? Postrádám to tam. A že to jen tvrdí, to je málo. Kniha možná prozradí víc, ale natolik mě tohle téma nezajímá, že si NABOKOVA kvůli tomu nepřečtu. A přece si nechávám i zde vrátka otevřená...Co kdybych změnil názor? Sice si to nedovedu představit, ale člověk nikdy nemůže nic zcela vyloučit, na to je moc malý pán. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (18)

  • Frank Langella (Clare Quilty) až dodatočne zistil, že režisér behom natáčania záverečnej scény veľmi zreteľne zachytil jeho genitálie a tieto zábery vo filme použil. Toto herca nesmierne nazlostilo a je to pre neho doteraz citlivá téma, o ktorej nerád hovorí. (SarumanKo)

Související novinky

Bankovní loupež á la Lyne

Bankovní loupež á la Lyne

08.08.2006

Kontroverzní Angličan stojící za úspěchy Lolity se po čtyřech letech vrací k režii. Adrian Lyne byl dosazen samotnými představiteli Warner Bros. na místo režiséra filmové adaptace knihy Chucka Hogana… (více)

Reklama

Reklama