Reklama

Reklama

Královští tučňáci se rodí s nadáním pro zpěv. Mumble je výjimka. Narodil se, aby tančil…vlastně stepoval. Takové tučňáka nehodné chování se stane důvodem pro jeho vyhnání ze země do velkého studeného světa. S pomocí podivínů Amigos a vševědoucího tvrďáka jménem Lovelace se Mumble vydává na dobrodružnou cestu za poznáním. Být upřímný sám k sobě je způsob, jak změnit svět. (Magic Box)

(více)

Videa (8)

Trailer 7

Recenze (429)

Jango_Fett 

všechny recenze uživatele

Po grafickém ztvárnění velmi povedený film. Žádné polidštěné postavy jako například ve Spláchnutej. Konečne vypadají zvířátka tak jak maj. Děj přitom nevybočuje z reálu a ukazuje život tučnáka královského takový jaký je i s jeho úhlavními nepřáteli. Celé je to pak dělané formou muzikálu, takže se zde dočkáme několika tučnáčích představení. Chytrý nápad pak bylo umístit do filmu lidské herce, neboť lidé dělaní počítačovou grafikou jsou vždy příšerní a vypadají jako panenky. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak ja teda nevim, za co tahle prasarna dostala oskara. Na druhou stranu, videl jsem i horsi animace. Film je nejdriv asi pul hodky vcelku nudnej, nastesti pak na scenu vlitnou maly machrujici tucnaci, ktery film ozivi a pak uz je to aspon trosku vtipny. Navic to je asi prvni film, co je pojatej jako muzikal, ale jen zhruba 60 minut. Pak je to spis takovy dobrodruznejsi, kdy jdou za "vetrelcema", coz sou jedny z nejlepsich scen, jako treba prijezd lodi a podobne. Ono celkove se animace docela povedla, akorat misty ze zacatku to bylo jeste naky odflakly. No a na zaver tam tvurci narvali zivy herce a najednou meli tucnaky vsichni radi, to uz bylo krapet moc. Taky ma film pekne prestrelenou stopaz. Celej film v podstate zachranuje ta vtipna particka malejch tucnaku a hlavne hudebni cisla, protoze vetsina pisnicek je chytlava. Ale jinak to je kravina. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Vybrat nejlepší scény (tedy především vynechat zpívánky) a vměstnat to do třetinové stopáže, mohl z toho být milý, lehce nadprůměrný animák. Takhle je to nejen chladně sterilní, ale ještě navíc roztahané, nudné, rádobydojemné, moralizující, prostě otravné jak návštěva tchýně kombinovaná s kriglem fridexu. Za animaci, za roztomilého tučňáčka (charakter na ránu harpunou, ale vizuálně ťuťu-ňuňu), za sem tam zábavnější moment a za sympatie k těmto divným, legračním ptákům - 30%, víc ze sebe prostě nevymačkám: "Happy Feet" mě neučinil v nejmenším happy. ()

Silence 

všechny recenze uživatele

Happy Feet nemá špatný nápad... Bohužel celý film pohřbívá koncept a forma filmu. Nejde o to, že až na několik výjimek vše vypadá jako naanimované v enginu nějaké hry, ale když už zakládám celou myšlenku a pointu na tancování a zpívání, neměly by tyto dvě činnosti vypadat a působit tak divně. Například záběry na zpívající opeřence z podhledu jsou otřesné. Těch několik výborných scén a nápadů je tak jakoby vyhozeno do koše. U agitky z lidského prostředí jsem pak již nemohl zadržet smích... Musím ale podotknout, že autorům se díky těmto několika vteřinám povedl obdivuhodný kousek, kterým se přesně trefili do zelené noty Akademie... bohužel... ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že Happy Feet som videl v autobuse, na vzdialenom, malom a nie príliš kvalitnom monitore, navyše s českým dabingom, ale aj tak (alebo práve kvôli tomu?) som bol príjemne prekvapený. Nenáročná zábavka, ktorá ma jednak potešila nenápadne sa tváriacou kritikou nábožensky založenej spoločnosti, no na druhej strane ma trochu znechutila do extrému zahnanou propagandou ochrany životného prostredia. Celkovo som sa ale bavil, scéna šmýkania sa po ľade mi pripomenula vynikajúcu scénu podobného rázu z Doby ľadovej a „Španieli“ ma veľmi bavili dokonca aj s dabingom, takže pod štyri hviezdičky nepôjdem. Ten Oscar je ale aj tak ale aj tak nevkusným pľuvancom do tváre už na prvý pohľad kvalitnejším konkurentom – ako Autám, tak i Monster Housu. [71%] ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Brumlův (Elijah Wood) step byl vytvořen pomocí techniky motion capture, nasnímáním pohybů nohou Saviona Glovera, jednoho z nejlepších tanečníků a choreografů na Broadwayi. (imro)
  • Snímek je věnován Steveovi Irwinovi, slavnému televiznímu průvodci světem divokých zvířat, který zemřel při potápění v září 2006. (imro)

Související novinky

41. MFF Ekofilm 3. - 5. 12. 2015

41. MFF Ekofilm 3. - 5. 12. 2015

12.11.2015

41. ročník Mezinárodního festivalu filmů o životním prostředí se poprvé koná v Brně a nabídne i novou ambiciózní dramaturgii. Kromě významných zahraničních a domácích hostů představí i velmi kvalitní… (více)

80. léta vracejí úder

80. léta vracejí úder

08.03.2009

Duchové našeho mládí a videokazet se simultánním překladem opět straší. George Miller nezapomněl na Šíleného Maxe, ačkoli v uplynulých letech se mu dařilo spíš na poli digitální animace – má na… (více)

Alenka v říši brutality

Alenka v říši brutality

24.02.2009

Zack Snyder nezahálí. Ještě ani neměli premiéru Strážci a on už v Sydney s týmem počítačových mágů stojících za Happy Feet pilně pracuje na animovaných Guardians of Ga´Hoole. A s delší dovolenou… (více)

Hugh Jackman nezpívá – houká

Hugh Jackman nezpívá – houká

04.01.2009

Hlavní hvězda (promiň, Nicole) aktuálního velkofilmu Austrálie zřejmě nemá chuť na další epickou romanci. Jméno Hugh Jackman totiž už nefiguruje v zamýšleném obsazení ambiciózního 3-D muzikálu… (více)

Reklama

Reklama