Reklama

Reklama

Arnold

(seriál)
  • USA Arnold
Trailer

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Slavný kulturista, úspěšný hollywoodský herec a taky vlivný politik. Osobní dokument o pestrém životě a kariéře uznávaného Arnolda Schwarzeneggera. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Mohlo jít hlouběji a dokázal bych si to představit i šestidílný (jen filmografie by se vešla hezky do tří), ale líbilo se mi prostý rozdělení na 3 kapitoly, životní příběh inspirativní a k neuvěření, přičemž jasný highlight je tu sám Arnoldův sympatický, vtipný a emotivní stařecký komentář, plus to jeho osobitý rakušácký charisma. Podařená bio série - ego a chlubení se, tak jasně, co jinýho to mělo být. Ale těžko se to chápe když jsi třeba závistivá nula :) ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Narcizmus sa vypláca. Arniemu stále idú hlášky, len bez osemdesiatkovej irónie, zato s ideologicky s ultra osemdesiatkovým reaganovským mindsetom. To, že sa často vďaka tomu mení na paródiu seba samého však nezmazáva jeho status totálnej legendy a unikátneho životného príbehu, ktorý sa však dá interpretovať oveľa zaujímavejšími cestami. Ale Arnie nie je Bob Dylan, tak prečo by sa to malo diať... ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ono to ani nešlo moc jinak. Hned od útlého dětství vedl despotický a v mnoha směrech kritický otec Arnolda a jeho bratra k poměřování se. Soutěžili takřka ve všem. Bylo to krátce po válce. Synek měl obrovskou motivaci dostat se do Ameriky. Měl za to, že tam patří. To bylo v době, kdy se zamiloval do kulturistiky, jejíž svět si dokonale podmanil. Dokument jej vykresluje jako člověka s jasnými vizemi, s cíli, u kterých přesně ví, jak je naplnit. Dal si vzápětí další. Ačkoliv neměl žádné hodiny herectví, nerozuměl polovině scénáře, přesto roli Herkula vzal. Roky po pořádném průšvihu se nikdo neozval. Přesto věděl, že pokud dosáhl v kulturistice na absolutní vrchol, pokoří jej i ve filmové branži. Měl to tak v hlavě nastavené. A znovu se nemýlil. Chytl se až s dokumentem o tom, co uměl nejlépe. Pumping Iron se dokonce dostalo až do Cannes. Díky investicím do nemovitostí z něj byl v 70. letech milionář dřív, než se ve filmu uchytil. Takže si mohl na své „velké, hlavní, hvězdné“ role počkat. A tak přišel Barbar Conan. A pak Terminátor. Přelom tisíciletí už nicméně neprožil příliš úspěšně, cítil nedůvěru producentů. Navíc brzy došlo k tomu, že nebylo co dobývat. A potřeboval novou výzvu. Kdysi mu přece taky říkali, že nikdy nebude hercem, tak proč by teď nemohl být guvernérem Kalifornie? Pár obláčků sice přijde, ale jinak je to neustálé hlazení po tváři. Pokud se zastavíme u něčeho negativního, omezí to na pouhé, že „jednal špatně“. Naopak variace vět, jak je úžasný a nejlepší, jede na maximum. A skutečně na dřeň nikdy nejde ani on, ani tvůrci. Je každopádně neuvěřitelné, že chlapík z rakouského městysu Thal úchvatných výkonů dosáhl ve třech různých odvětvích (kulturistika, film, politika). Klobouk dolů!! I když toho nadšení ze sebe sama už je prostě přes čáru. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Inšpiratívný dokument. 3 časti, každá mapujúca iné životné obdobie. Výborný ťah ale zároveň riziko či bude séria po celý čas atraktívna. Cesta k výhre vo voľbách na guvernéra ma až tak nebavila, no sledovať začiatky v kulturistike a neskorší úspech v Hollywoode je super. Arnie bol pre mňa vždy v prvom rade akčná super hviezda a som rád že som sa dozvedel celý jeho príbeh. Veľkolepá biografia, často osobná a plná informácií čo som nevedel. Klobúk dole pred tými čo sa odhodlali zozbierať taketo množstvo materiálu. Keby mám každú epizódu hodnotiť zvlášť vyzerá to takto. 1.časť 9/10 2.časť 9/10 3.časť 6/10 ()

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[9/10]  Príjemne spracovaný dokument o Arnoldovi, ktorý poteší nejedného fanúšika tohto borca a myslím si, že ho ocení aj nezaujatý divák.  Aj ked som už väčšinu informácii o Arnoldovi vedel z jeho životopisnej knihy, audovizuálne spracovanie jeho príbehu je zase niečo iné, kde sa človek dozvie určite aj zopár vecí navyše. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (1)

  • Vůz, ve kterém Arnold Schwarzenegger jede v úvodu epizody, je Steyr-Puch Pinzgauer. Jedná se o rakouský vojenský terénní speciál vyráběný v letech 1971–2000. (sator)

Reklama

Reklama